به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سنندج، نشست بازار نشر کتاب و مطبوعات در پنجمین روز از هشتمین نمایشگاه کتاب کردستان با حضور رضا شجیعی، خشایار متی پور، فیض الله پیری و به ریاست توفیق رفیعی در محل دایمی نمایشگاه های بین المللی سنندج برگزار شد.
رضا شجیعی و خشایار متی پور در این نشست به بیان مطالی در خصوص بازار نشر کتاب در سطح کشور و به تبع استان کردستان پرداختند و فیض الله پیری سردبیر هفته نامه سیروان هم در ارتباط با بازار مطبوعات مواردی را بیان کرد.
رضا شجیعی در این نشست با اشاره به اینکه زبان کُردی دومین زبان نشر کتاب در ایران است، گفت: در چند دهه اخیر جریان فکری در حوزه کتاب در کشورمان ایجاد شده است به گونه ای که در تمامی بخش ها و حوزه ها کم و بیش شاهد تولید کتاب هستیم.
وی اظهارداشت: حوزه کتاب با مشکلات فراوانی هم چون تولید و نشر، بروکراسی اداری، پخش و فروش و حتی مخاطب مواجه است.
خشایار متی پور دیگر عضو این نشست بیان کرد: طی 25 سال اخیر بازار نشر کتاب در شهرهای کردنشین را می توان به دو دوره قبل از سال 84 و بعد از آن تقسیم بندی کنیم.
وی با اشاره به اینکه فضای نشر کتاب و مطبوعات تا سال 84 پررونق بود، افزود: از سال 84 تاکنون به دلیل وجو مشکلات اقتصادی که همچنان بسیاری از حوزه ها به ویژه کتاب را تحت تاثیر قرار داده است، شاهد کاهش تولید و کیفیت آثار چاپی هستیم.
وی اضافه کرد: به عنوان نمونه در همین نمایشگاه کتاب کردستان، 20 ترجمه از کتاب های مطرح دنیا هم چون کوری و صدسال تنهایی عرضه شده که ترجمه هیچ کدام از آنها مطلوب نیست.
فیض الله پیری سردبیر هفته نامه سیروان هم در این نشست با اشاره به اینکه تیراژ رسانه های مکتوب هم بسیار کاهش پیدا کرده است، گفت: این اتفاق به دلایل مختلفی در جامعه ما روی داده است.
وی با بیان اینکه زیست بوم رسانه برخلاف کتاب در دنیای جدید است، اظهارداشت: جامعه سنتی ما که شاخص های توسعه یافتگی در آن هم پایین است ناگهان با موج دنیای الکترونیک مواجه شده است.
نظر شما