به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از ساری، حجت الاسلام محمود علیخانی، سرپرست ستادهماهنگی و نظارت برکانون های فرهنگی هنری مساجد مازندران و مسئول نمایندگی خبرگزاری شبستان در استان روزگذشته(21مهر) به همراه کارشناسان دبیرخانه مساجد استان باحضور در دفتر خبرگزاری فارس در مازندران و با مهرانگیز عباسی سرپرست این خبرگزاری ارزشی دیدار وگفتگو کرد.
مشروح این گفتگو که بمناسبت سالروز بیانات تاریخی رهبری(دامت برکاته) درخصوص کانون های فرهنگی هنری مساجد در استان خراسان شمالی صورت گرفت، بدین شرح است.
حجتالاسلام محمود علیخانی، سرپرست ستادهماهنگی و نظارت برکانون های فرهنگی هنری مساجد مازندران با اشاره به نقش مهم خبرگزاری ها در جنگ روانی که دنیا علیه ما به راه انداخته، گفت: استکبار در جنگهای متعدد که علیه جمهوری اسلامی ایران به راه انداخته شکست خورد و منزوی شد.
وی با بیان اینکه حتی در جنگ فرهنگی تصور برخی بر این بود که ما شکست خوردیم ولی به فرموده مقام معظم رهبری(مدظله العالی) امثال شهید حججیها ثابت کردند دشمن شکست خورده، ادامه داد:همچنین دشمن جنگ اقتصادی شبیه جنگ احزاب به راه انداخت اما انقلاب اسلامی در اوج تحریمها با قدرت پیش میرود.
حجتالاسلام علیخانی از جنگ روانی دشمن بعنوان جنگ رسانه ای یاد کرد و خاطرنشان شد: مردم باید آگاه باشند واگر فاسقی خبر آورد بلافاصله تایید نکنند چراکه مطابق دستور صریح قرآن خبررسان، خبرنگار و خبرگذار باید صالح باشند.
وی با تاکید براینکه تولید خبر و خبررسانی شغل راحتی نیست، گفت: مردم باید خبرهای حقیقی را از خبرگزاری صالح بگیرند و فضای مسموم که دشمن در عرصه خبر در فضای مجازی به راه انداخته توجهی نداشته باشند.
حجتالاسلام علیخانی با اشاره به اینکه ریشه کانونهای فرهنگی یک ریشه شجره طیبه است و با توجه به تهاجم فرهنگی، تاسیس این کانون ها از پایه و اساس دغدغه مقام معظم رهبری(دامت برکاته) است، تصریح کرد: کانونهای فرهنگی هنری مساجد از سال ۷۱ آغاز به فعالیت نمودند.
وی به فعالیت بیش از ۲۵هزار کانون فرهنگی هنری در سطح کشور اشاره کرد و افزود: یک هزار و 132کانون نیز در مازندران فعال است که این تعداد کانونها با توجه به تعداد مساجد در استان کافی نیست چرا که بیش از چهارهزار مسجد داریم و لازم است تعداد کانون ها گسترش یابد.
حجتالاسلام علیخانی تصریح کرد: اغلب افرادی که در کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان فعالیت دارند جوانان پرشور، متدین و انقلابی هستند که بدون چشم داشتی برای اسلام و انقلاب زحمت می کشند و برنامهها و ثمرات خوبی نظیر توسعه کتابخوانی که امرمقدسی است را از این جوانان شاهد هستیم.
وی به رویکرد جدید کانونهای مساجد استان در برنامههای این پایگاه های دینی اشاره کرد و گفت: بعد از ۲۵ سال فعالیت این کانون ها در مازندران احساس کردیم کانونهای مساجد از نظر علمی باید تقویت شوند که در این زمینه دانشگاهها و حوزههای علمیه را وارد کار کردیم.
حجتالاسلام علیخانی به مشکلات و آسیب های اجتماعی ناشی از اختلافات خانوادگی اشاره کرد و یادآور شد: بیش از ۹۰ نفر از فارغالتحصیلان و دانشگاهیان در مقاطع مختلف تحصیلی درحال گذراندن دوره آموزشی هستند تا بصورت مشاور وارد کانون های مساجد شوند.
وی اضافه کرد: مذاکره با حوزههای علمیه جهت بکارگیری طلبه های خواهر و برادر در کانونهای فرهنگی هنری مساجد در دستور کار قرار دارد تا این کانون ها از نظر علمی غنی شوند.
حجتالاسلام علیخانی اظهار کرد: کانونهای مساجد علاوه بر آن که در بحث هنرهای هفتگانه فعالیت میکنند، تلاش داریم هنرهای اسلامی یا همان مهارت های زندگی نظیر درست زندگی کردن، تربیت فرزند، همسایه داری، همسرداری، دوری از پرخاشگری و هنرهای خوب زیستن را با توجه به اینکه مخاطب ما نوجوان و جوان هستند را توسعه دهیم.
وی از خبرگزاری شبستان بعنوان یکی از ظرفیتهای کانونهای مساجد یادکرد و گفت: باتوجه به اینکه دشمنان با تمام توان برعلیه کشور وارد شدند لازم است در حوزه خبر با تمام توان وارد عمل شویم از جزیرهای عمل کردن خودداری نماییم؛ در منابع دینی آمده که خبر متواتر مهم است و مورد وثوق علما است بایستی در تحقق آرمانهای انقلاب اسلامی اخبار ما متواتر باشند.
حجتالاسلام علیخانی درخصوص اهمیت پویایی و به روز شدن کانون های مساجد، افزود: در حال حاضر برخی از کانونهای مساجد بهصورت سنتی عمل میکنند و در مقابل کانونهای داریم که از علم روز و مدرن بهرهمند هستند؛ ما نمیخواهیم مقابل برخی از هیئت امنا هایی که سنتی مساجد را اداره می کنند فضاسازی کنیم اما معتقدیم از علوم و فنون جدید باید در مساجد استفاده شود.
نظر شما