به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، نشست گروه ویژه اقدام مالی FATF از روز یکشنبه ۲۲ مهرماه و به مدت ۶ روز در پاریس برگزار میشود که در آن مقامهای بیش از ۲۰۰ کشور حضور دارند و قرار است در این نشست درباره ایران و اینکه نامش از لیست سیاه و «اقدامات مقابلهای» خارج شود تصمیم گیری صورت بگیرد.
پیش از این به ایران مهلت داده شده بود تا اقدامات لازم برای اجرای مقررات و توصیههای این گروه را انجام دهد تا بتواند از لیست سیاه خارج شود و ایران می بایست ۴۱ توصیه را به اجرا در می آورد و برای اجرای این ۴۱ توصیه ایران نیازمند تصویب لوایح چهارگانه دولت در مجلس بود که موفق به انجام آن شد اما هنوز شورای نگهبان مصوبه مجلس در این خصوص را به تصویب نرسانده است.
در زمان دولت نهم، گروه ویژه اقدام مالی از ایران خواست تا به منظور مشخص شدن وضعیت بانکی خود و نحوه عملکرد سیستم بانکی با این گروه به همکاری بپردازد که با مهم ندانستن این درخواست در دولت وقت در سال ۲۰۰۹ ایران در فهرست دول غیر همکار قرار گرفت و اقدامات تحریمی برای تهران وضع شد اما پس از حضور قوی ایران در مذاکرات هسته ای و مشخص شدن این موضوع که در صورت لغو تحریم های هسته ای، تحریم های گروه ویژه اقدام مالی مانع از ارتباط بانکی ایران با جهانیان می شود، تیمی در سال ۹۵ شکل گرفت تا کشورمان را از این لیست خارج کند و FATF یک فرصت ۱۸ ماهه به ایران داد تا اقدامات لازم برای خروج از این لیست را انجام دهد و حالا ۸ ماه نیز از آن مهلت ۱۸ ماهه گذشته و اقدامات ایران از سوی گروه ویژه اقدام مالی بررسی می شود.
پذیرفته شدن ایران از سوی گروه اقدام ویژه مالی یا همان FATF موجب می شود تا کانال های بانکی ایران برای همکاری های خارجی باز شود. از زمانی که ایران در فهرست سیاه این گروه قرار گرفته بانک های بزرگ دنیا از همکاری با بانک های کشورمان دچار ترس و وحشت شده اند و بر این باورند که به دلیل عدم مقابله ایران با تامین مالی تروریسم و پولشویی FATF از پذیرفتن کشورمان سر باز می زند.
حالا باید منتظر ماند و دید که تائید شورای نگهبان به دست این جلسه می رسد و در صورت رسیدن نیز آیا ایران می تواند از لیست سیاه در آمده و به عضویت FATF درآید یا نه؟/
نظر شما