تلاش‌‌های دشمنان نظام باعث ماندگاری انقلاب شد

مومنی شریف بزرگ‌ترین تهدید و آسیب برای کارهای فرهنگی را هیجان‌زدگی دانست و گفت: باید فعالیت‌های فرهنگی هنری به‌دور از هیجان‌زدگی انجام شود تا به نتیجه مطلوب برسیم.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، «محسن مومنی شریف» در  نشست تخصصی سالانه مسئولان دفاتر فرهنگ و مطالعات پایداری که در سالن همایش گمرک شهر انزلی برگزار شد،  با اشاره به سخنان رهبر فرزانه انقلاب که در شب خاطره دفاع مقدس بیان داشتند، گفت: چه اتفاقی رخ می‌دهد که رهبری انقلاب در زمان ۴ ساعت با شوق تمام شنونده و بیننده خاطرات و روایت رزمندگان دفاع مقدس هستند؟

 

رییس حوزه هنری ادامه داد: باید سوال کنیم چه اهمیت و ضرورتی برای جمع‌آوری خاطرات دفاع مقدس وجود دارد؟ شاید یکی از جواب‌های این سوال را بتوان این‌گونه پاسخ داد که بعد از وقوع انقلاب، استکبار و امپریالیسم جنگ به‌پا کردند تا انقلابی که شکل گرفته از بین برود و به ثمر ننشیند، اما به گفته رهبر انقلاب تلاش‌های دشمنان نه تنها باعث شکست انقلاب نشد بلکه مردم را مصمم‌تر از قبل برای ایستادگی در برابر دشمنی‌ها کرد و همین موضوع باعث ماندگاری انقلاب شد. به‌راه انداختن جنگ تحمیلی دلیلی بود بر همین مدعا، که دفاع مقدس با فداکاری‌های جوانان این سرزمین باعث شد به‌عنوان یک چشمه جوشان درخت انقلاب را آبیاری کرده و زنده نگه دارد.

 

وی به برخی از سخنان رهبر انقلاب در دیدار اخیرشان با رزمندگان و خاطره‌گویان دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: یکی از فواید مهم جنگ و زنده نگه‌داشتن خاطرات آن، ایجاد روحیه انقلابی در نسل جوان امروز است و باید ما اقدام کنیم برای روایت درست داستان جنگ؛ تا روزی برای نسل ما روایت اشتباه و غلطی توسط دشمن گفته نشود.

 

مومنی شریف یکی دیگر از دلایل ماندگاری انقلاب را زنده نگه‌داشتن رشادت‌ها و خاطرات جنگ و دفاع مقدس دانست و ادامه داد: انقلاب با حضور در صحنه دفاع مقدس ماندگار شد. انقلاب اسلامی تا زمان وجود و اتصال آن به انقلاب حضرت مهدی (عج) یک رابطه مستقیم دارد که با فرهنگ دفاع مقدس این جریان انقلابی باید زنده نگاه داشته شود.

 

مومنی در ادامه به تفاوت انقلاب اسلامی و سایر انقلاب‌ها اشاره داشت و گفت: با انقلاب اسلامی مردم وارد عرصه شدند و با یک آمیختگی این رویداد به وقوع پیوست؛ در حالی‌که اگر مردم را از جریان انقلاب بگیرید انقلاب دیگر آن معنی واقعی را از دست خواهد داد.

 

رئیس حوزه هنری به همدستی اکثر کشورها در زمان جنگ با رژیم بعث عراق اشاره کرد و گفت: ما در جنگ با اعتقاد، باور و ایمان برای مقابله با رژیم صدام پا به‌عرصه جنگ گذاشتیم و با وجود آنکه صدام از حمایت اکثر کشورها برخوردار بود اما جوانان ما با کمترین امکانات توانستند در برابر تجاوز دشمن ایستادگی کنند.

 

وی ارتباط نسل جوان را با ادبیات دفاع مقدس مثبت ارزیابی کرد و گفت: جوانان با خاطرات دفاع مقدس خوب ارتباط می‌گیرند و هویت خود را در افتخارات جنگ و دفاع مقدس دنبال می‌کنند.

 

رئیس حوزه هنری به نکات مهم رهبری در دیدار اخیر در برنامه شب خاطره اشاره کرد و افزود: یکی از تاکیدات رهبری ایجاد نهضت ترجمه آثار دفاع مقدس بود که خوشبختانه حوزه هنری این حرکت را از قبل آغاز کرده اما کافی نیست و باید در این زمینه اهتمام ویژه کرد تا ادبیات دفاع مقدس و واقعیت‌های جنگ در آن‌سوی مرزها نیز دیده و خوانده شود. این در حالی است که در باور ما نبود کتاب‌های ترجمه شده حوزه هنری در کشوری مانند عراق خوانده شود.

 

مومنی ادامه داد: ما کارهای نکرده زیاد داریم؛ موضوعاتی که هنوز به آن‌ها پرداخته نشده وجود دارد، مانند موضوع جهاد سازندگی که باید به این موضوع توجه شود.

 

وی در بخش آموزش و جذب افراد و فعالان حوزه ادبیات پایداری نیز خاطرنشان کرد: افرادی که برای آموزش انتخاب می‌کنید اول شناسایی و مصاحبه کنید. از افراد صاحب‌نظر و سبک از جمله مرتضی سرهنگی بهره ببرید. امید است استان‌ها به جایگاه مطلوب‌تر برسند.

 

رئیس حوزه هنری به برگزاری شب‌های خاطره در سطح مراکز استانی اشاره کرد و ضمن قدردانی از مسئول دفتر شب خاطره استان‌ها، سید مهدی ابطحی، گفت: یکی از ابزارهای مفید برای معرفی ادبیات انقلاب و دفاع مقدس برپایی محافل شب خاطره است که خوشبختانه این رویداد در سطح استان‌ها در حال شکل‌گیری است؛ هرچند تعدادی از استان‌ها هنوز موفق به برگزاری شب خاطره نشده‌اند که دلایل آن باید بررسی شود، اما برگزاری بیش از ۲۰۰ شب خاطره اتفاق مبارکی است که می‌تواند پای مخاطبان را به این محافل باز کند.

 

تشکیل کتابخانه دفاع مقدس در مراکز استان‌ها و در دسترس بودن این منابع برای مخاطبان بخش دیگر سخنان رئیس حوزه هنری بود.

 

مومنی با توجه به تحریف‌های موجود در امور فرهنگی گفت: بزرگ‌ترین تهدید و آسیب برای کارهای فرهنگی، هیجان‌زدگی است و باید فعالیت‌های فرهنگی هنری به‌دور از هیجان‌زدگی پیش گرفته شود تا به نتیجه مطلوب برسیم.

 

وی ادامه داد: حوزه هنری نقش قرارگاهی دارد. حوزه هنری هم به لحاظ کارکرد و هم از نظر کیفیت به‌حدی رسیده که مورد توجه خوانندگان و مخاطبان آثار ادبی قرار گرفته است. حوزه هنری صرفا به یک موضوع خاص توجه نکرده و به تمامی زوایا و موضوعات توجه کرده است. یکی از کارهای مطلوب، برپایی این نشست‌ها و تبادل افکار و انتقال تجربیات به‌ویژه در زمینه استخراج و فراوری اطلاعات است که باید به این موضوع توجه کنیم. ان‌شاءالله عناصر مختلف جنگ مانند اتفاقات خارج از جنگ، پشت جبهه، زنان ایثارگر، پرستاران و... مورد توجه قرار بگیرد.

 

در ادامه نشست، تعدادی از مسئولان دفاتر پایداری مراکز استانی سوالات و نظرات خود را مطرح کردند که رئیس حوزه هنری و مدیرکل امور استان‌ها پاسخ‌گو بودند. همچنین کتاب «کتیبه‌ای بر آسمان» نقد و بررسی شد.

 

نقد کتاب «کتیبه‌ای بر آسمان» در کنار مزار راوی کتاب، شهید اکبر صیادبورانی با حضور نویسنده کتاب و مسئولان دفاتر فرهنگ و مطالعات پایداری مراکز استانی، پایان‌بخش برنامه‌های روز اول نشست پایداری استان‌های حوزه هنری بود.

 

کد خبر 733483

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha