به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، پنجاه و نهمین جلسه شورای شهر رشت بصورت فوق العاده امروز (چهارشنبه، ۱۸ مهر) با محوریت ارائه برنامههای کاندیداهای تصدی سمت شهرداری با یک ساعت و ۲۰ دقیقه تاخیر در عمارت شورا برگزار شد.
رضا رسولی، نائب رییس شورای شهر رشت که با غیبت امیرحسین علوی، ریاست شورا را برعهده داشت با بیان اینکه شب گذشته سه نفر از کاندیداها برنامههای خود را ارائه کردند گفت: امروز سه کاندیدای باقی مانده سینا مقدادی، موسوی و بهزاد نیک فهم به ارائه برنامههای خود پرداختند.
* ایجاد درآمد پایدار برای شهرداری اصلی بسیار مهم
سینا مقدادی، کاندیدای شهرداری رشت در این جلسه با بیان اینکه همسو با اعضای شورا حرکت خواهم کرد گفت: معتقد به کار جمعی هستم.
وی ارتقاء کیفیت آسفالت و استفاده از نانو در آسفالت را از محورهای برنامه خود دانست و افزود: افزایش فضاهای تفریحی و سبز با استفاده از باغات درون شهری، استفاده از بستههای گردشگری در بسته سرمایهگذاری، رفع آلودگی رودخانههای گوهررود و زرجوب و نوسازی ناوگان حمل و نقل درون شهری از محورهای اصلی برنامهام در صورت تصدی بر شهرداری است.
مقدادی بر بهرهگیری از مسیر حمل و نقل رودخانهایی جهت کاهش بار ترافیک تاکید و تصریح کرد: تفکیک سازمانهای ادغام شده در شهرداری با عملکرد متفاوت و ایجاد درآمد پایدار برای شهرداری اصلی بسیار مهم است.
وی پرداخت اضافه کار و حقوق هماهنگ پرسنل بدون تبغیص را از دیگر برنامهها با محوریت نیروی انسانی اعلام و بیان کرد: میتوان با کاهش حجم زباله به ورودی و با ایجاد دستگاه زبالهسوز و احداث تصفیه خانه ارگانیک در جداره شیبها، مسئله سراوان را ساماندهی کرد.
*همسو کردن سیاستهای شورا با شهرداری کار سختی نیست
در ادامه جلسه، رسولی با دعوت از مسعود موسوی دیگر کاندیدای تصدی شهرداری رشت خواستار ارایه رئوس برنامههای اجرایی وی شد.
موسوی برنامههایش را ساختارمحور اعلام کرد و گفت: مالی و سرمایهگذاری، گردشگری و میراث فرهنگی، انرژی های پاک، مدیریت شهری مسکن و فعالیت، رفتار دیپلماسی و افکار عمومی و رسانه محور اصلی برنامههاست.
وی با تاکید بر ایجاد انضباط مالی گفت: باید شفاف سازی داشته و بدان عمل کنیم نه اینکه فقط حرف بزنیم.
موسوی با تاکید بر هدفمند بودن ساختار بودجهای شهرداری گفت: چگونگی پرداخت حقوق به پرسنل شهرداری برای شهر رشت تاسف آور است.
وی ادامه داد: زیرساختها را بهخوبی اجرا نکردیم تا برایمان نتیجهبخش باشد باید به گونهایی حرکت کرده تا مردم با علاقمندی مطالبات را پرداخت کنند.
موسوی تاکید کرد: مدیریت وصول مطالبات باید یک اصل در برنامههای شهرداری باشد و به سمت تولید ثروت حرکت کنیم.
وی جذب سرمایههای ملی و بین المللی را یک اصل دانست و افزود: منطقه آزاد انزلی یک فرصت است و باید منابع را به سمت خود هدایت کرده ضمن اینکه ساز و کار لازم برای ورود مسافران فراهم کنیم.
موسوی تاکید کرد: همسو کردن سیاستهای شورا با شهرداری کار سختی نیست و هیچ کاری نباید خارج از این ساز و کار باشد.
وی اضافه کرد: عدم سیاستگداری مشترک و تعامل دوسویه بین شهرداری و شورا هیچ اتفاق خوبی در شهر نخواهد افتاد.
موسوی با بیان اینکه توسعه درونزاست و باید ثروت را هدایت سپس توزیع کنیم اظهار کرد: امروز شهر ما گرفتار نسق و مشکلات فراوان است.
وی در ادامه با تصریح اینکه ساماندهی عوارض امری مهم است که متناسب با فرهنگ مردم و وضعیت شهری نیست بیان کرد: خدمات باید به طور مناسب در همه شهر توزیع شود و همه مردم باید از خدمات بهره گیرند.
این کاندیدای شهرداری رشت با بیان اینکه ظرفیت گردشگری مذهبی بقعه خواهر امام مغفول مانده است افزود: باید سند جامع فرهنگی و اجتماعی در مبحث ترافیک تهیه و رینگ های شهر افزایش تا کاهش ترافیک را شاهد باشیم.
موسوی با تاکیر بر اینکه فاقد طرحی جامع برای مدیریت شهر هستیم گفت: هیچ ساختاری برای نیروی انسانی نداشته و عزل و نصبها بر اساس شایسته سالاری باشد.
وی تاکید کرد: اعتمادسازی ابتدا باید در درون شهرداری اتفاق بیفتد تا بتوان نظام شایسته سالاری را اجرا کرد که منجر به ایجاد ثبات در چرخه فرآیند مدیریت منابع انسانی در مجموعه شهرداری شود.
* آغوش شهر را برای سرمایه گذاران باز کنیم
بهزاد نیک فهم دیگر کاندیدای شهرداری رشت نیز تغییر در امور شهر را هدف از کاندیداتوری خود دانست و بیان کرد: بنده با شناخت کامل از شهر رشت وارد میدان رقابت شدم.
وی با بیان اینکه رشت باید به سمت توسعه گام بردارد اذعان کرد: ارتقاء کیفیت زندگی شهروندان در چارچوب استفاده بهینه، خلاقانه و مشارکت جویانه از منابع در دسترس و اسناد فرادست ملی است.
نیک فهم ادامه داد: بسیاری از طرحهای ما در جهت تحقق عدالت اجتماعی نیست.
وی با تاکید بر اینکه به شهر ایمن فکر میکنم اذعان کرد: بازار، خیابان و ساختمانهای شهر ما ایمن نیست. ایمنی زیستگاه انسانی است که در شهر تجلی مییابد.
نیک فهم به تعامل قومی در رشت اشاره و بیان کرد: پیاده محوری یک زیرساخت فرهنگی است که با تعاملات فرهنگی بین عابران محقق میشود.
وی با مطرح کردن صنعت سرگرمی که با گردشگری تنیده است افزود: توسعه گردشگری باید با رویکرد صنعت سرگرمی در کنار حداکثر بهرهمندی از ظرفیتهای فرهنگی، تاریخی و مذهبی باشد.
نیک فهم با تاکید بر تقویت فرآیند برندسازی شهر رشت با تکیه بر ویژگیهای متمایز فرهنگی، تاریخی و شب بیداری اظهار کرد: نیازمند فصاهای زندگی سرزنده در شهر هستیم.
وی برندسازی محله محوری را یک اصل دانست و تاکید کرد: ساماندهی رودخانه های رشت نیازمند تشریک مساعی بین منابع دولتی بوده و باید توسط پیمانکاران توانمند و باتجربه اجرایی شود.
نیک فهم تصریح کرد: رودخانه ها لبه های شهری هستند و باید فرصتهای سرمایهگذاری را بر لبه رودخانهها مستقر کرد.
وی با تاکید بر مشخص کردن مسیر توسعه شهر افزود: باید آغوش شهر را به سمت سرمایه گذاران باز کرد.
نیک فهم با تاکید بر احیا محور فرهنگی و تاریخی به عنوان سند شهر گفت: راه برون رفت از مشکلات شهر توانمند سازی است.
با پایان یافتن سخنان نیکفهم، امیر حسین علوی، رئیس شورا که با تاخیر سه ساعته(۱۳:۵۰) وارد صحن شده و ریاست جلسه را بر عهده گرفت اعلام تنفس ۱۰ دقیقهایی برای انتخاب شهردار کرد که موجب اعتراض شده و چهار نفر از اعضای شورا صحن را ترک کرده و جلسه انتخاب شهردار لغو شد.
نظر شما