به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، دکتر یوسف محمدنژاد امروز دوشنبه 16 مهر در نشست پژوهش، خلق و نشر در حوزه کتاب کودک و نوجوان که در سالن اندیشه پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار شد، گفت: ناشران می گویند موسسات فرهنگی هستیم و مسئولیت اجتماعی داریم، اگر این اراده و اشتیاق و نیاز به تحقیق و پژوهش در ناشران باشد ما آماده هستیم با آنها همکاری کنیم. ناشر، نویسنده و پژوهشگر نباید خود را بی نیاز از هم بدانند. متاسفانه امروز هر یک از این گروه کار خود را می کنند و ارتباطی با هم ندارند.
بر اساس این گزارش، دکتر شعبانی، استاد دانشگاه در این نشست اظهار داشت: ناشرانی که آثار کودک چاپ می کنند در حقیقت هنر چاپ می کنند. هنرمند در اینجا نقش دارد و پژوهشگاه با واسطه می تواند به هنرمند کمک کند. بستر فرهنگی در این حوزه بسیار مهم است.
دکتر شعبانی با بیان اینکه باید هنرمند تربیت کنیم، عنوان کرد: به صرف اینکه پژوهشی انجام شود، آثار کودک تحلیل شود و هنرمند از این پژوهش الهام گیرد راه به جایی نمی بریم و نتیجه ای نمی گیریم، ما باید در پژوهشگاه ها و دانشگاه ها هنرمند تربیت کنیم.
وی تصریح کرد: متاسفانه در جامعه ما مدیریت آشوب است، به عنوان مثال اول شهرکی می سازند و بعد به یاد مدرسه و سایر امکانات آن شهرک می افتند. به نظرم در جامعه ما خود ناشران از همه اولی تر هستند که تشخیص دهند جامعه چه می خواهد چون آنها آمار به روز را دارند. پژوهشگر آخرین نفری است که از نیاز مردم اطلاع دارد. آثار پژوهشی بین خود پژوهشگران توزیع می شود و این مفید نیست. نیازهای جامعه مشخص است و این نیازها به شدت در حال تغییر و تحول هستند و باید به این مسئله توجه شود.
نظر شما