به گزارش خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور، حجتالاسلام والمسلمین دکتر حبیبرضا ارزانی، در دیدار با مجید زین العابدین؛ مدیر شبکه یک سیما، با اشاره به آمار رسمی سازمان اوقاف و امور خیریه مبنی بر وجود ٧٩ هزار باب مسجد در کشور، گفت: قریب به ٥٠ هزار باب از مساجد کشور، فعال هستند و در آنها نماز جماعت اقامه می شود. در دل این مساجد، ٢٤ هزار کانون فرهنگی هنری راهاندازی شده است.
وی به پراکندگی و گستردگی کانونهای مساجد در سراسر کشور اشاره کرد و افزود: این تعداد کانون در مناطق مختلف شیعه و اهل سنت فعال هستند و نزدیک به ١٧٠٠ کانون به مناطق سنینشین اختصاص دارد.
ارزانی اظهار کرد: براساس برنامه ششم توسعه موظف هستیم در مساجد محلات شهری و روستایی که دارای جمعیت بیش از یک هزار نفر هستند، کانون فرهنگی هنری دایر کنیم که البته تحقق این مهم مشروط به علاقه مندی مسجد است. در صورت پاسخ مثبت اهالی مسجد، به عنوان یک امتیاز با محوریت مسجد آنان می توانند در فعالیتهای فرهنگی و هنری مشارکت داشته باشند.
وی اساس و مبنای کار ستاد عالیکانونهای فرهنگی هنری مساجد را مبنی بر بهرهگیری از ظرفیتهای فرهنگی و هنری مساجد و بسط و گسترش برنامههای این حوزه برشمرد و ابراز کرد: کانونهای فرهنگی هنری مساجد طی سالهای اخیر، رشد کمی خوبی داشتهاند.
دبیر ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور، با بیان اینکه این کانونها در مناطق روستایی شناخته شدهتر هستند، اظهار کرد: ٥٢ درصد از کانونهای فرهنگی هنری مساجد، روستایی و ٤٨ درصد شهری هستند که از این تعداد حدود ١٣ هزار کانون در مساجد روستایی فعالیت میکنند در حوزه کتابخانههای باز و مخزندار مساجد نیز همین تعداد کتابخانه در سطح کانونهای شهری و روستایی فعال هستند که روستاها سهم بیشتری را به خود اختصاص داده اند.
ارزانی امام جماعت را رهبر ذاتی مسجد و محور فعالیتهای کانونهای مساجد خواند و بیان کرد: مدل قابل اعتمادی که در کانونها پیاده شده محور بودن امام جماعت است که با انتخاب خود در جایگاه مدیر مسئول قرار گرفته و یا اینکه یک نفر را برای تصدی این مسئولیت خطیر معرفی میکند و لذا تعامل و ارتباطات تگناتنگی میان مدیر مسئول کانون و امام جماعت وجود دارد.
وی با اشاره به خلاء فرهنگی در مناطق روستایی و عشایری، گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به واسطه این که نتوانسته است حضوری مویرگی در ادارات کل استانها داشته باشد، عقبه آن در شهرستانها تمام می شود و به مناطق روستایی و عشایری نمی رسد اما ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور با توجه به حضور مویرگی کانونها در دورترین نقاط روستایی و عشایری می تواند این خلاء را پر کند.
دبیر ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور، اظهار کرد: نقطه مطلوب و هدف غایی ما معرفی کانونهای تراز در سراسر کشور و الگوسازی برای سایر مساجد است تا بتوانند با بهرهگیری از تجربیات موفق کانونهای الگو، فعالیتهای خود را در سمت و سوی متعالی پیش ببرند.
ثبتنام ٢٠ هزار و ٩٠٠ کانون فرهنگی هنری در سامانه سجا
ارزانی، با اشاره به فعالیت دبیرخانههای استانی و ارتباط و تعامل نزدیک آنها با کانونهای فرهنگی هنری مساجد، گفت: شبکه بچههای مسجد با عنوان «سامانه سجا» به منظور ایجاد سامانه جامع آمار و اطلاعات کانونهای مساجد راهاندازی شده است که تاکنون ٢٠ هزار و ٩٠٠ باب از کانونهای فرهنگی هنری مساجد اطلاعات خود را در این سامانه ثبت کردهاند.
به گفته دبیر ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور، سامانه سحاب نیز به تازگی برای گردآوری طرحهای بدیع و خلاقانه کانونها راه اندازی شده است که این سامانه نیز امکان به اشتراک گذاشتن طرحهای نوآورانه را برای دیگر استانها فراهم آورده است.
وی با اشاره به اینکه ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور از طرحهای خلاقانه حمایت میکند، گفت: طی سه ماه اخیر ١٨٠ طرح بدیع و خلاقانه از سوی کانونهای فرهنگی هنری مساجد در این سامانه ثبت شده است.
نظر شما