به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، مریم شریفنسب، امروز در نشست پژوهش، خلق و نشر در حوزه کتاب کودک و نوجوان که در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار شد، گفت: نشست امروز نخستین نشست حوزه کودک به همت پژوهشکده ادبیات پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی است که در روز جهانی کودک برگزار میشود. شهریور سال 80 در دانشگاه تهران از پایان نامه ارشد با موضوع ادبیات کودک دفاع کردم، مرحوم قیصر امین پور داور بودند، اولین جمله ای که گفتم این بود بچه که بودیم دل های بزرگی داشتیم، امروز که بزرگ شدیم چقدر دلتنگیم، آقای امین پور فرمودند عجله نکن هم برای بزرگ شدن فرصت داری و هم برای دلتنگ شدن.
شریفنسب عنوان کرد: در دنیایی که آدم بزرگ ها با زبان مشت و خنجر سخن می گویند سخت است که صدای کودکان را بشنویم. امروزه اندک آدم هایی هستند که دغدغه کودکان و زندگی آنها را داشته باشند. آدم های بسیار اندکی هستند که می خواهند جهان بهتری برای کودکان بسازند. در این جلسه تعدادی از این آدم های کمیاب دور هم جمع شدند.
وی با بیان اینکه پژوهشکده زبان و ادبیات فارسی قدیمی ترین و بزرگترین پژوهشکده در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی است، عنوان کرد: رسالت اصلی ما کارهای پژوهشی است نه آموزشی. بخش کودک دانشجویی داریم اما گرایش ادبیات کودک و نوجوان نداریم و نمی توانیم داشته باشیم. در بخش پژوهش در سطح پایان نامه و رساله های دکتری پژوهش های بنیادین در حوزه کودک و نوجوان انجام دادم و اقبال به این حوزه در حال افزایش است.
این پژوهشگر و استاد دانشگاه با اشاره به اینکه پژوهش های معتبری در حوزه ادبیات کودک و نوجوان در دانشگاه هایی همچون شهید بهشتی و شیراز انجام می شود، اظهار داشت: آدم های خلاق هنرمندی داریم که آثاری برای کودکان و نوجوانان در قالب شعر، داستان و رمان تولید می کنند، از طرفی ناشرانی داریم که تخصصی در حوزه کودک و نوجوان آثاری را منتشر و توزیع می کنند. هدف ما این است که ارتباط این سه رأس مثلث یعنی پژوهشگر، نویسنده و ناشر را بدانیم و آن را به طور تخصصی مورد بررسی قرار دهیم. سوالات زیادی در این زمینه مطرح است از جمله اینکه آیا حلقه اتصالی داریم که پژوهش های کودک و نوجوان به دست ناشران و نویسندگان این حوزه برسد؟ آیا قرار است از این پژوهش های صورت گرفته استفاده شود؟
نظر شما