به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پایگاه خبری سوره مهر، از دیرباز تا کنون ناو های جنگی نقش های تاثیر گذاری در طول تاریخ داشته اند و جنگ های بسیاری را رهبری و پیش برده اند تا جایی که عمدتا مسیر رخداد های نبردهای مهم و تاثیر گذار جهان را تغییر داده اند.
با توجه به اهمیت آبراه های دریایی در عرصه اقتصاد دریایی و گستردگی تردد کشتیهای تجاری و نفتکش ها در دریاها؛ تامین امنیت دریایی یک ضرورت است. اما علاوه بر این ضرورت جهانی ؛ ایران در محیط پیرامونی خود با تهدیدهای گستردهای مواجه است . تجربه نزدیک به یک قرن نشان می دهد بیگانگان همواره به بهانه امنیت سازی در خلیج فارس عامل نا امنی و بحران سازی در منطقه بوده اند . هدف آن ها توجیه حضوردائم در مناطق با اهمیت ژئو پلیتیک وایجاد وابستگی امنیتی در منطقه به بیگانگان و فروش میلیاردها دلار سلاح و حفظ پایگاه هایشان در منطقه است .
اکنون نیروی دریایی ایران جایگاه قدرتمند خود را در عرصه صیانت از آبهای ایران تثبیت کرده است و در انجام ماموریت های دریایی در آب های بین المللی با اقتدار مشارکت دارد و حضور قدرتمند نیروی دریایی ارتش ایران بعنوان تکیه گاهی اطمینان بخش در موضوع مبارزه با تروریسم در دریاها شناخته می شود .
نیروی دریایی ارتش ایران در سالهای اخیر بیش از 50 ناوگروه به دریاهای آزاد از جمله بابالمندب، کانال سوئز، دریای مدیترانه و سواحل پاکستان، هند، سریلانکا، اندونزی، بندری در چین و نیز مقاصدی در جنوب آفریقا اعزام کرده است.
کشور ایران امروز جایگاه و نقش نیروی دریایی خود را به سطح نیرویی راهبردی ارتقا داده است. همان گونه که رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار فرماندهان و مسئولان نیروی دریایی ارتش خاطر نشان کردند : رشد و تحرک خوبی در نیروی دریایی فرماندهان آغاز شده و امروز نیروی دریایی بسیار پیشرفتهتر و تواناتر از ۲۰ سال قبل است، اما این سطح از پیشرفت قانعکننده نیست و در همه بخشها باید با عزم و روحیه، همت بلند، ابتکار و اقدام، حرکتِ پرشتاب دنبال شود.
کتاب «عبور از سوئز» نوشته علیرضا اخلاقی از رشادت ها و توانمندی های نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و معموریت های خطیر این ارگان روایت میکند که با همکاری انتشارات سوره مهر با نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران چاپ و روانه بازار نشر شده است.
دریادار حبیب الله سیاری در مقدمه این کتاب آورده است: « قدرتهای جهانی، به ویژه نیروهای نظامی جهان، با وسواس بسیار افزایش قدرت نظامی ایران را رصد میکنند و روشن است که این حضور برای کشورهای منطقه الهامبخش و برای هممیهنان ارجمند امیدآفرین و موجب اعتلای غرور ملی است. از این رو بر آن شدیم که برای آشنایی بیشتر مخاطبان با نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران، از نویسندگان و هنرمندان توانمند ایرانی دعوت کنیم؛ با بهرهگیری از خاطرات دریادلانی که به این مأموریتها اعزام شدهاند؛ کتابها و آثار ارزشمندی را تهیه و برای انتشار آماده کنند.
«عبور از سوئز» اثر تازهای از آقای علیرضا اخلاقی» است که پیش از این با نگارش چهار کتاب دیگر به سفارش نیروی دریایی، آثار قابل توجهی را خلق کرده و این بار هم گوشهای از خدمات این نیرو را در قالب یک کتاب تازه به علاقه مندان پیشکش میکند. امید است این کتاب نیز مانند آثار پیشین مورد توجه قرار بگیرد تا از این رهگذر هممیهنان عزیز نسبت به کارنامة پرافتخار نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران آگاهی بیشتری پیدا کنند و با غرور و افتخار، چون همیشه، پشتیبان خدمتگزاران خود باشند.»
علیرضا اخلاقی نویسنده کتاب نیز در پیشگفتار درباره اهمیت نگارش این اثر چنین آورده است:
«عبور از سوئز» قرار است شما را با خود به آبهای آزاد جهان ببرد؛ تا همسفر لحظه های پرالتهاب دلاورانی باشید که پرچم پرافتخار جمهوری اسلامی ایران را بر بلندای شناورهای نظامی، از آبراه تاریخی سوئز میگذرانند و در سراسر دریاها و اقیانوسها به اهتزاز درمیآورند.
این بار سفر ناوشکن قهرمان «الوند» همراه با «ناو خارک» (بزرگترین ناو خاورمیانه) از بندرعباس آغاز می شود؛ برای آنکه با خلق حماسهای دیگر تاریخ را ورق بزند و نام «نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران» را به عنوان نیرویی قدرتمند و تازه نفس، بر پهنه دریاهای دوردست به ثبت برساند. در این مسیر، هرچند خطرهای بزرگ در کمین است؛ اما آنها که به یاری خدا دل به دریا زدهاند؛ امواج خروشان را پشت سر میگذارند تا فاتح بیرقیب قلمرو گسترده آبهای آزاد جهان لقب بگیرند.
لازم است این کتاب از هفت فصل با موضوعات «شوق سفر»، «آغاز با شکوه»، «لحظه های التهاب» ، «در حریم حرم»، «به سوی سوئز»، «التهاب در مدیترانه»و «مسیر بازگشت» تشکیل شده است که به تفصیل حضور ناوشکن الوند و ناو خارک را در دریاهای آزاد روایت می کند.
نظر شما