«ابراهیم سحر خیز» در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان درباره ی وجود مافیای کنکور و کتاب های کمک آموزشی در مدارس گفت: قانون واسناد بالادستی را برای اجرا داریم که متاسفانه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و همچنین وزارت آموزش و پرورش خیلی جدی وارد نمی شوند.
وی با بیان اینکه مجلس شورای اسلامی نیز کاستی هایی داشته است افزود: دو بار در مجلس شورای اسلامی در درباره ی تغییر روش کنکور سراسری قانون ارایه شد که در قانون اول گفته شد کارایی ندارد، اما مصوبه دوم پذیرش دانشجو براساس سوابق تحصیلی مورد پذیرش قرار گرفت.
باید مشکل کنکور را حل کنیم
این کارشناس آموزشی تاکید کرد: اگر بتوانیم موضوع کنکور را در مقاطع بالاتر حل کنیم، دیگر در مقاطع ابتدایی و متوسطه اول نگران ورود کتاب های تستی و کمک آموزشی نخواهیم بود.
سحر خیر گفت: در بهانه هایی که برای عدم اجرایی قانون وجود دارد، وزارت آموزش و پرورش شریک سازمان سنجش و آموزش کشور است.
وی افزود: در قانون آمده است که دروس دوره دوم متوسطه به صورت نهایی برگزار شود و استاندارهای لازم را شورای عالی آموزش و پرورش باید تعیین کند.
معاون اسبق آموزش و پرورش با بیان اینکه سازمان سنجش و آموزش کشور مدعی است آموزش و پرورش نمی تواند امنیت این امتحانات را تامین کند تصریح کرد:همه ابهاماتی که وجود دارد قابل حل است.
افزایش سهم سوابق تحصیلی در کنکور
سحر خیز افزود:معتقدم کنکور را نمی توان طی 3 و4 سال حذف کرد. اگر درصد سوابق تحصیلی را در کنکور افزایش دهیم یعنی امتحانات تشریحی به همراه کارهای پژوهشی و گروهی در مدرسه در کنکور تاثیر گذار باشد، نفوذ موسسات کنکور هم درمدارس کاهش می یابد.
وی ادامه داد: برای والدین هم جا افتاده است که اگر پایه علوم و ریاضی دانش آموزان در دوره ابتدایی قویی باشد درصد قبولی آنان در دانشگاه بهتر در آینده بیشتر است.
این کارشناس آموزشی با بیان اینکه در اجرای قانون اهمال می شود بیان کرد: رییس مجلس شورای اسلامی از عواقب کنکور هشدار می دهد، وزیر آموزش و پرورش شعار می دهد، درحالیکه وزیر آموزش و پرورش باید رییس مرکز سنجش و آموزش خود را متقاعد کند که دروس در دوره پایه دهم و یازدهم نهایی شود.
نظام ارزشیابی باید پژوهش محور باشد
سحر خیز گفت: نظام ارزشیابی نمره محور است، باید پژوهش محور باشد تا در حق دانش آموزان اجحاف نشود. در آموزش و پرورش مدتی شعار حذف مدارس خاص داده شد، کسی که فرزندش در مدارس خاص درس بخواند حاضر نیست فرزندش در مدارس دولتی درس بخواند و تنها می خواستند بازار مدارس غیردولتی را داغ کنند.
نظارت در مدارس کم شده است
وی با تاکید بر اینکه درگذشته هیچ دانش آموزی حق استفاده از کتاب های حل المسایل را نداشت و معلم با او برخورد می کرد گفت: امروزه نظارت در مدارس کم شده است و موسسات به راحتی می توانند نفوذ پیدا کنند.
سحر خیز با بیان اینکه سیستم نظارتی در آموزش و پرورش ضعیف است گفت:این موسسات و کتاب های کمک آموزشی، خلاقیت وفکر کردن را از دانش آموزان گرفته اند.
کنکور ضد خلاقیت است
وی افزود: کنکورضد خلاقیت و تفکر است، تفکر همگرا را ترویج می دهد، اما کلاس های درسی که تشریحی است، تفکر واگرا را ترویج می دهد.
باید به تفکر دانش آموزان نمره داد
سحر خیز با بیان اینکه قرار نیست به کلیشه نمره بدهیم گفت: باید به تفکر دانش آموزان نمره بدهیم، باید سوالات تحلیلی باشد، دانش آموز فکر کند وپاسخ دهد اما این شیوه را دنبال نمی کنیم.
وی با بیان اینکه نظام آموزش و پرورش در مدیریت اداره مدارس ضعف دارد ادامه داد: وزارت آموزش و پرورش به مدارس سرانه نمی دهد و مدیران مجبور هستند از راه های مختلف درآمدزایی کنند که یکی از آن راه ها قراداد با موسسات آموزشی و ناشران کتاب های کمک آموزشی است.
منافع سازمان سنجش در برگزاری کنکور
معاون اسبق آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: باید دید منافع سازمان سنجش و آموزش کشورچیست که حاضر نیست روش دیگر را جایگزین کنکور کند، حتی وزارت آموزش و پرورش و شورای عالی انقلاب فرهنگی هم حریف نیست.
نظر شما