کنجدی شدن نان مجوزی برای گرانفروشی

برخی تحریم ها واوضاع اقتصادی رامقصرمی دانند به راستی مقصرکیست؟ شایداین دلایل است که برخی نانوایی ها مجبورند نان را نازک کنند و چانه نان را جوش شیرین بزنند تا زودتر برای پخت وربیاید برخی هم برای فروختن نان گران مجبورند به مشتری بگویند نان کنجدی داریم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، حفظ منابع شخصی به چه قیمتی است و چند فروخته می شود، از قدیم گفته اند از هر دستی بدهی از همان دست پس می گیری، بدی کنی بدی می بینی و خوبی کنی خوبی می بینی، شاید این واژه ها تکراری باشد اما مفهومی را می رساند که قدیمی ها در پی آن نبودند، قدیمی ها مردمانی دلسوز و بی شیله پیله ای بودند که منافع مردم برایشان مهم بود نه منافع شخصی همه اینها گفتم تا از گذشته به حال برسم و بگویم منافع شخصی باعث کلاهبرداری های زیادی شده است. کلاهبرداری و کم فروشی در خواربار، لبنیات، نان، خرید و فروش هر چیزی که فکرش را بکنید. برخی می گویند از دوره و زمانه است، برخی می گویند گران نکنند کسی گران نمی فروشند، دخل با خرج جور دربیاید دیگر نانواها آرد را گران نمی خرند تا نان را گران بفروشند، اگر هم گران بفروشند مردم نمی خرند.

 

برخی هم تحریم ها و اوضاع اقتصادی را مقصر می دانند به راستی مقصر کیست؟ شاید به خاطر این دلایل است که برخی نانوایی ها مجبور می شوند نان را نازک کنند و چانه نان را جوش شیرین بزنند تا نان زودتر برای پخت وربیاید برخی هم برای فروختن نان گران ،مجبورند به مشتری بگویند فقط نان کنجدی داریم نان ساده نداریم. رییس اتحادیه نانوایی های کشور می گوید 2500 نانوایی مازاد داریم پس چرا مجوز ساخت نانوایی داده می شود، شاید خصوصی کردن نانوایی ها هم یکی از علت های کیفیت نداشتن انواع نان باشد. آخر باید سود کنیم و پولی به جیب برود تا ضرر نکنیم، ضرر به جان مردم کیلو چنده اینها شده برای نانوایی ها دلیل موجه.

 

واقعا بی پولی چه بلایی سر مردم آورده است که برای درآوردن چندرغاز پول مجبورند سر مردم را کلاه بگذارند، خداوند بزرگ در قرآن مجید به بشر فرموده است رحم کنید به یکدیگر تا من هم به شما روز قیامت رحم کنم ولی آیا الان در جامعه کنونی با این همه معضل اجتماعی ما به یکدیگر رحم می کنیم و آیا منافع عمومی بر منافع شخصی ارجحیت دارد یا خیر.

 

امروزه نانوایی نان ها را نازک می کنند یا حتی به دلیل شلوغی صف نانوایی آتش تنور را زیاد می کنند تا تعداد بیشتری نان در مدت زمان کمتری پخت کنند و به مشتری بدهند این طور می شود که برخی از مردم از سوختگی، خمیر بودن و بی کیفیتی نان معترض می شوند.

 

آیا نانوا مشکل دارد، آیا دولت یارانه برای خرید نان نمی دهد، آیا شاطر نانوایی ها حریص پول هستند و آیا و هزاران اما و اگرهای دیگر. همه در یک کلمه خلاصه می شود «پول حلال »مشکل مردم پول است حالا به هر قیمت که می شود، پول درآورد درمی آورند اما دریغ از اینکه زندگی ها دیگر برکت ندارد و حلال و حرام دیگر معنا ندارد، شاید آن تعداد شاطری که از این جور کارهای حقه بازانه بلد نیستند تنها به خاطر وجدان و ایمانشان دست به این کارها نمی زنند و معتقد هستند ،خدا برکت می دهد و نه احتیاجی به این همه کلاهبرداری نیست اگر نان خوب دست مردم بدهید ،خداوند هم برکت به زندگی ات می دهد، چیزی که در بین مردم در حال کمرنگ شدن است "ایمان" است چون انسان مومن و با ایمان به هیچ وجه در پی ضربه زدن به برادر دینی خود نیست ،این حرف ها شعار نیست حقیقت دارد.

 

لذا جهت بررسی کیفیت نان به تعدادی از نانوایی‌های شرق تهران مراجعه کردیم  که کیفیت پایین آرد و عدم افزایش قیمت نان مهمترین مشکل مشترک نانوایی ها بود.

«علی محمدی» یکی از شاطرهای نانوایی تافتون است که در این خصوص می گوید: چند سالی است که هیچکدام از نان ها کیفیت لازم را ندارند، آردی را که ما استفاده می کنیم 18 درصد است و کیفیت آرد هم بستگی به میزان درصدی دارد که روی کیسه های آرد نوشته می شود.گفته می شود کیفیت نان فانتزی 20 الی 23 درصد، سنگک 15 درصد و نان تافتون 18 درصد است در صورتی که همه اینها دروغ است.

 

محمدی افزود: در گذشته آردها سبوس داشتند ولی اکنون فاقد سبوس هستند در گذشته اگر نانوا 100 کیسه آرد خالی می کرد حداقل 50 کیسه سبوس دار و 50 کیسه، سفید بود. اینها را مخلوط می کردیم و نان با کیفیت به مردم می دادیم اما از سال 85 به بعد هیچ کارخانه ای آرد سبوس دار به نانوایی ها نمی دهد.

 

وی تأکید کرد: وزن چانه نان را  چهار سال است 185 گرم برای خمیر نان لواش اعلام کردیم ولی اکنون 140 گرم است و اگر نانوا بخواهد طبق چانه خمیر اعلام شده اقدام کند باید نانوایی اش را تعطیل کند و باید از خودش هم هزینه کند بنابراین باید این وضعیت داریم به قهقرا می رویم و باید قیمت نان متعادل شود و تغییر کند.

 

وی در خصوص اضافه کردن جوش شیرین به نان تصریح کرد: مایه خمیر همان جوش شیرین است ولی به مقدار لازم و استاندارد باید اضافه شود.وی از عدم افزایش قیمت نان انتقاد کرد و افزود: همه چیز افزایش قیمت داشته الا نان. مسئولان باید فکری به حال ما نانواداران بکنند.

 

یکی از شهروندان در خصوص کیفیت نان تافتون گفت: نان تافتون این نانوایی در منطقه تهرانپارس بی نظیربوده و از کیفیت بالایی نیز برخوردار است به همین دلیل من از راه دور برای خرید نان تافتون به اینجا می آیم.

 

یکی از نانواداران در خصوص کیفیت نان سنگک نیز گفت: کیفیت نان سنگک بستگی به آردی دارد که به ما می دهند، کیفیت کارخانه ها متفاوت است، کیسه های زر کیفیت خوبی ندارند به دلیل افزودن مواد نگهدارنده از کیفیت لازم برخوردار نبوده و سریع خرد می شود.

وی گفت: آرد دولتی با آرد آزادپر تفاوت دارد. در نانوایی های دولتی نانوا هیچ نقشی در تعیین آرد ندارد ولی نانوایی های آزادپز آزاد بوده و از شهرستان ها از جمله استان گنبد که بهترین کیفیت آرد را دارد، آرد خریداری می کنند.ناگفته نماند که هیچکدام از سنگکی ها از جوش شیرین استفاده نمی کنند.

 

وی مهمترین مشکل را عدم کیفیت آرد عنوان کرد و افزود: کیفیت و قیمت مایه خمیر هم متفاوت است. قیمت مایه خمیر نیز نسبت به 4 ماه گذشته دو برابر شده است. ما هر کیسه مایه خمیر را 205 هزار تومان می خریم.هر چانه نان سنگک نیز باید 350 گرم باشد که ما همان میزان را استفاده می کنیم ولی کم فروشی بعضی از نانوایی ها به دلیل عدم افزایش قیمت نان است.

شهروندان  از عدم کیفیت نان سنگک و کوچک و نازک بودن خارج از حد استاندارد نان گلمند بودند.

 

در این میان به نانوایی بربری مراجعه کردیم. این نانوادار نیز از کیفیت پایین آرد گله مند بود و گفت: کیفیت نان بستگی به آرد خوب دارد، آرد 21 درصد که از استان گلستان می آید از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است.

 

تمام این موارد به‌اضافه دستمزد کم و حقوق پایین نانوایان و کارگران این صنف٬ مشکلات این قشر را بیش از پیش کرده و نیاز به توجه جدی مسئولان امر را ضروری می‌کند به طوری از فروردین ماه تا پایان مردادماه سال جاری 4 هزار و 126 فقره پرونده برای تخلفات نان در تعزیرات حکومتی تشکیل و مورد رسیدگی قرار گرفته است این گفته سید یاسر رایگانی،سخنگوی سازمان تعزیرات است که به خبرنگار اجتماعی شبستان گفته است.

 

وی با بیان اینکه بیشترین تخلفات این پرونده ها مربوط به کم‌فروشی و گرانفروشی بوده است، بیان کرد: ارزش ریالی تخلفات انجام شده 20 میلیارد ریال است.

 

رایگانی تصریح کرد: بیشترین تخلفات نانوایی ها مربوط به خراسان رضوی با 906 پرونده، مازندران با 508 پرونده و نانوایی های استانهای قزوین و گیلان پرونده ای نداشته است. 

 

عامر کعبی، در گفتگو با خبرنگار اجتماعی شبستان با بیان اینکه چند سالی است که نرخ نان تغییری پیدا نکرده است گفت:طبیعی است که دولت باید در کنار عدم افزایش نرخ نان یارانه ای را به نانوایی ها پرداخت کند تا این قشر متضرر نشوند.

 

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه نان جزو غذای روزمره مردم به ویژه اقشار کم درآمد است، بیان کرد: بنابراین دولت باید با توجه به تورم و شرایط نامناسب اقتصادی، مسئله یارانه را مورد توجه قرار دهد تا مقداری از مشکلات این قشر هم کاهش یابد.

 

کعبی با بیان اینکه مهمتر از همه اینها، کیفیت نان است، افزود: یکی از مباحثی که ما اخیرا در مجلس دنبال می کنیم و می طلبد که شما خبرنگاران و ما هم به عنوان یک نقد و معترض آن را به ویژه در شهرستان ها مطرح کنیم، موضوع سبوس گیری متفاوت در سطح کشور است.

 

وی با بیان اینکه طبق گزارش های ارایه شده میزان سبوس گیری در تهران 18 درصد است، تصریح کرد: در برخی از مراکز استان ها نیز 15 درصد است، اخیرا هم طبق اطلاعات به دست آمده، این میزان در برخی از شهرستان ها از جمله خوی (آذربایجان غربی) به 12 درصد رسیده است. این مسئله یک مشکل اساسی در حوزه غذای مردم به ویژه نان است.

 

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به دلایل تفاوت سبوس گیری در سطح کشور خاطرنشان کرد: سوال اینجاست چرا بایستی مردم پایتخت با سبوس گیری 18 درصد بخورند و شهرستان ها با 12 درصد ارتزاق کنند، آیا بهداشت، سلامت، تغذیه و انرژی آنها نسبت به شهروندان دیگر تفاوت دارد؟

 

وی اذعان کرد:کیفیت نان هم مربوط به خود نانوایی ها است که بایستی از نظر اندازه، کیفیت و خمیرآوری مورد لحاظ و توجه قرار گیرد یا خمیری که می زنند باید از استانداردهای لازم و نظارت کامل برخوردار باشد تا یک نان بهداشتی، مقوی و با کیفیت به دست مردم برسد، این حق مردم نیست.

 

کعبی در ادامه اظهار کرد: چون نان متفاوت از غذاهای دیگر بوده و جزو سه وعده اصلی  سفره مردم است لذا ارایه نان با کیفیت یکی از اقداماتی است که باید انجام بگیرد تا هم نانوایی های متضرر نشوند و هم با قیمت متعادل دست مردم برسد.

 

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در ادامه افزود: چون در صورت افزایش قیمت ،اقشار کم درآمد هم تحت فشار قرار می گیرند لذا ارایه یارانه بهترین راهکاری است که هم نانوایی ها دچار مشکل و متضرر نشوند و هم قیمت نان را در حد تعادل حفظ کردیم.البته امروز تا حدودی سوبسید در خرید آرد و گندم به نانوایی ها ارایه می شود.

 

کعبی با اشاره به کنجد و سبزیجات دیگری که بر روی نان سنگک ریخته و قیمت متفاوتی برای آنها تعیین می کنند، خاطرنشان کرد: یکی از معضلات ما در حوزه نانوایی ها و پخت نان این است که بعضی از نانوایی ها افزودنی هایی در قالب کنجد و بعضی از سبزیجات خشک شده استفاده می کنند لذا این کار نیازمند نظارت دقیق است.

 

وی در ادامه تصریح کرد: هرچند گاهی مواقع هم مردم به دلیل تنوع غذایی دنبال چنین نان هایی هستند،بنابراین ما باید ضمن اینکه ذائقه مردم را رعایت کنیم ،می بایست کنترل لازم را هم داشته باشیم که این مقدار کنجد و سبزیجاتی که بر روی نان ریخته می شوند از نظر بهداشتی و هزینه در دسترس و دلخواه خود نانوایی نباشد لذا دولت باید نظارت کامل داشته باشد.

 

آرش طاهری نیز در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان با بیان اینکه شاخص های کیفیت نان در دو مولفه سلامت و مولفه حسی مورد ارزیابی قرار می گیرد، گفت: متولی اصلی ارزیابی مولفه سلامت نان در کشور وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است که می طلبد به طور مرتب مورد نظارت و ارزیابی قرار گیرد و شرکت بازرگانی دولتی نیز ماهانه شاخص های حسی نان را ارزیابی کرده و فعالیت های گسترده ای را بر روی آن انجام داده است.

 

رییس گروه صنایع و پخت مرکز پژوهش های غلات کشور بیان کرد: در ارزیابی ویژگی های رئولوژیکی نان، شاخص هایی مانند شکل، رنگ‌، بافت، عطر، طعم، قابلیت جویدن و ویژگی های سطح رویی و زیری نان مدنظر است که مصرف کننده از طریق این ویژگی ها متوجه خوب یا بد بودن کیفیت نان می شود.

 

طاهری در ادامه افزود:مطابق استاندارد 26 و 28 ویژگی ها و روش های پخت نان سنتی، مسئولان کنترل کیفی شرکت های غله و خدمات بازرگانی مناطق 14گانه فعال در 31 استان کشور ماهانه با توجه به تراکنش، جغرافیا و نوع نان ،نمونه برداری کرده و به صورت کارشناسی ویژگی های کیفی نان را ارزیابی و نتایج مربوطه را به مرکز پژوهش های غلات ارسال می کنند.

 

ویژگی های کیفی نان کشور مرز بین متوسط و خوب است

وی با بیان اینکه به طور متوسط یک هزار نمونه نان از سراسر نانوایی های کشور مورد بررسی قرار می گیرد، تصریح کرد: نتایج به صورت ماهانه مورد ارزیابی قرار می گیرد و طبق آخرین نتایج ویژگی های کیفی نان کشور در ابتدای دامنه خوب یعنی مرز بین متوسط و خوب قرار دارد.

 

رییس گروه صنایع و پخت مرکز پژوهش های غلات کشور با بیان اینکه کیفیت نان متاثر از سه عامل مواد اولیه، نیروی انسانی، تجهیزات و ماشین آلات است، خاطرنشان کرد: طبق بررسی های صورت گرفته 51 درصد از کیفیت نان سنتی متاثر از مواد اولیه (آرد، حجم، آب، نمک)، 32 درصد نیروی انسانی و 17 درصد تجهیزات و ماشین آلات است.

 

طاهری با بیان اینکه آرد مهمترین عامل در مواد اولیه محسوب می شود، بیان کرد: در صورتی که نانوایی نیروی انسانی آموزش دیده، ماهر و دارای گواهی سلامت باشد در 32 درصد کیفیت نهایی محصول تاثیرگذار است لذا مقوله نظارت و کارت سلامت کارگران هم بر عهده وزارت بهداشت است. علاوه بر موارد فوق ،مهارت کارگران نیز از همه مهمتر است که باید ساختاری برای آموزش آنها فراهم شود، چون بعضا نیروی انسانی شاغل در نانوایی ها نیروهای فصلی (متغیر بودن کارگران) هستند که در برخی فصول به مشاغل دیگری از جمله کشاورزی می پردازند لذا مقوله آموزش یکی از نیازهای نانوایی های سنتی است.

 

آموزش 100 هزار نانوایی طی یک دوره پنج ساله

وی گفت: در سال 89 تفاهم نامه ای بین وزارت بازرگانی و وزارت کار و رفاه اجتماعی منعقد شد که پیرو آن شرکت بازرگانی دولتی ایران به عنوان نماینده وزارت بازرگانی و سازمان فنی و حرفه ای به عنوان نماینده وزارت کار،موظف به آموزش نانوایی ها طی یک دوره پنج ساله شدند که این اقدام از سال 89 تا 94 انجام شد و طی آن 100 هزار نانوایی در این دوره ها تحت آموزش درآمدند ولی از سال 94 به بعد هیچ نانوایی تحت آموزش قرار نگرفته است، بنابراین نیازمند طراحی مجدد ساختاری جهت آموزش نانوایی ها هستیم.وی با بیان اینکه ما نباید کیفیت نان را با خوب یا بد بودن یک نانوایی بسنجیم، اظهار کرد: با توجه به اصول نمونه برداری انجام شده،کیفیت نان ما خوب است.

 

پاشیدن سبوس روی خمیر قبل از انتقال به تنور فاقد ارزش غذایی  است

طاهری گفت: پاشیدن سبوس روی خمیر قبل از انتقال به تنور هیچ ارزش غذایی ندارد ضمن اینکه آلودگی هایی هم همراه خود دارد لذا این مسایل از جمله مباحثی است که دانشگاه های علوم پزشکی تهران باید آنها را مورد بررسی قرار دهند.

 

رییس گروه صنایع و پخت مرکز پژوهش های غلات کشور اظهار کرد: در مورد ریختن سبوس بر روی نان مکاتبات زیادی با سازمان غذا و دارو داشتیم لذا متذکر شدیم، سبوس زمانی می تواند ارزش غذایی داشته باشد که داخل خود آرد وجود داشته باشد، یعنی نان سبوس دار نانی است که از آرد سبوس دار تهیه شده باشد و این آرد در داخل کارخانه تولید شده باشد.

 

درصد مردم از نانوایی های کشور رضایت دارند

قاسم  زراعتکار، رییس اتحادیه نانوایی های سنتی کشور  نیز با بیان اینکه طبق نظرسنجی پژوهشکده غلات 85 درصد مردم از نانوایی های کشور رضایت دارند به خبرنگار شبستان گفت: زنجیره گندم، آرد و نان به مراحل کاشت و برداشت آن بستگی دارد که بعد از مرحله برداشت نیز به کارخانجات رسیده و سپس در اختیار نانوایی ها قرار می گیرد لذا این زنجیره باید به یکدیگر متصل باشد تا کیفیت نان هم افزایش یابد.

وی با بیان اینکه گندم های ما تولید داخل هستند، افزود: 35 درصد گندم کیفی درجه یک، 35 درصد درجه 2 و 30 درصد هم گندم درجه یک داریم.

 

وی خاطرنشان کرد: استان های مصرف کننده از جمله استان تهران گندم مصرفی خود را برداشته و مابقی به استان های دیگر سرریز می شود و چون اختلاط صحیح صورت نمی گیرد موجب ایجاد مشکلاتی در نانوایی ها و کیفیت نان شده است.

 

رییس اتحادیه نانوایی های سنتی کشور با اشاره به اعتراض شاطرهای سنگکی به تعاونی نانوایی ها به دلیل استفاده از گلوتن در آرد گفت:  گلوتن آرد باید 27 درصد باشد ولی اکنون از گلوتن 19 تا 23 درصد استفاده می کنند که این امر باعث از بین رفتن پوست دست شاطرهای نانوایی می شود.

 

گلوتن اساس ساختار مغز نان را تشکیل می دهد

وی با بیان اینکه گلوتن اساس ساختار مغز نان را تشکیل می دهد، بیان کرد: چرا که گلوتن یک توده بهم چسبیده قابل ارتجاع است که می تواند حباب های گاز را در خود نگه دارد لذا با توجه به اینکه اختلاط صحیح صورت نمی گیرد با افزودن گلوتن صنعتی و مواد افزودنی این ماده موجب از بین رفتن پوست شاطرهای نان سنگک می شود.

 

وی با بیان اینکه دولت باید آرد با کیفیت در اختیار نانوایی ها قرار دهد، افزود:  البته همه مسایل را هم نباید به گردن دولت انداخت، شرکت غله میزان مصرفی آرد را به هر منطقه ای اختصاص می دهد.

 

چانه  های نان ها از حد استاندارد خارج  است

زراعتکار با بیان اینکه وزن خمیر بربری 520 گرم، لواش 140 گرم، تافتون 220 گرم و سنگک 570 گرم است، اظهار کرد: این وزن ها استاندارد نیستند، وزن استاندارد بربری 2 تا یک کیلو و نان تافتون 3 تا یک کیلو است، بنابراین خشک شدن سریع آنها را می پذیریم وقتی  چانه ها از حد استاندارد خارج شود همین وضع هم به وجود می آید ضمن اینکه ما آمادگی ارایه نان کیلویی به مردم را داریم ولی باید به یک سری از خواسته های ما هم پاسخ داده شود.

 

80 درصد کیفیت نان بستگی به مواد اولیه (آرد)دارد

زراعتکار با بیان اینکه دولت یارانه را به ملت می دهد نه به نانوایی ها، گفت: اگر دولت بگوید نان مجانی به مردم بدهید ما آمادگی اجرایی کردن این دستور را داریم ما فقط عامل هستیم ولی تنها انتظار ما از دولت این است که هزینه کارگران ما را تامین کند، چون درآمد آنها کفاف زندگی کارگران را نمی کند.

 

رییس اتحادیه نانوایی های سنتی کشور با اشاره به شیوه پخت ناصحیح نان در پایین کیفیت آن گفت: به عقیده بنده 80 درصد کیفیت نان بستگی به مواد اولیه (آرد) و 20 درصد هم مربوط به عدم افزایش نرخ نان و شرایط نامناسب اقتصادی و سایر مسایل دارد لذا یکی از راه های افزایش کیفیت نان ارایه نان کیلویی به مردم است که در این صورت هم مردم و هم نانوایی ها از کار خود رضایت خواهند داشت.

 

محمد امامی امین نیز با اشاره به دلایل پایین بودن کیفیت نان به خبرنگار شبستان می گوید: 4 سال است که قیمت نان افزایش نیافته ضمن اینکه هزینه های نانوایی ها از قبیل پول آب، برق، گاز، کارگر، اجاره مغازه، بیمه،‌ مالیات و همه اینها افزایش یافته است لذا کاهش کیفیت نان تا حدوی طبیعی است.

 

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار تهران با بیان اینکه پایین بودن قیمت نان بر روی کیفیت و کمیت نان تاثیرگذار است، بیان کرد: نباید توقع داشته باشیم نانی که 4 سال است قیمتش افزایش نیافته با همان کمیت و کیفیت 4 سال پیش فروخته شود به هر حال نانوایی ها نیز باید هزینه های خود را جبران کنند.

 

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه قیمت نان های کنجدار بر چه مبنایی تعریف می شود تصریح کرد: کنجد و سایر چیزهایی که امروزه بر روی نان می زنند همه اینها به این دلیل است که یک ارزش افزوده بر روی نان ایجاد کنند تا بتوانند مبلغ بالاتری گرفته و هزینه های خود را پوشش دهند.

 

 باید قیمت نان با هزینه های نانواداران تطابق داشته باشد

امامی امین با بیان اینکه با این تورم و شرایط اقتصادی نامناسب باید قیمت نان با هزینه های نانواداران تطابق داشته باشد، افزود: حوزه نان هم از جمله مشکلاتی است که گریبان اقتصاد ما را در چنگال خود گرفته بنابراین مسولان مربوطه باید یک فکر اساسی در راستای حل این مشکل  کنند.

 

اخیرا تصمیم جدیدی مبنی بر افزایش قیمت نان گرفته شده است که در صورت تصویب اجرایی خواهد شد، امامی امین در حاشیه جلسه ستاد تنظیم بازار استان تهران در جمع خبرنگاران گفت: قیمت نان از سال 93 به بعد افزایشی نداشته است اما این به این معنا نیست که تغییرات قیمتی در این حوزه صورت نگرفته باشد ولی هزینه ها طی این 4 و 5 سال افزایش یافته است، تولیدکنندگان نان سنتی و صنعتی هم گله مند بودند که با وجود افزایش قیمت‌ها، دستمزدها و انرژی قیمت نان افزایشی نداشته است.

 

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه و منابع استاندار بیان کرد: درست است نانواها قیمت نان را افزایش ندادند ولی متاسفانه وزن و حجم نان طی این سال ها کاهش داشته است، در واقع نانوایی ها هزینه ها را با کاهش وزن جبران کردند لذا در جلسه امروز پیشنهادی از سوی اتحادیه نانوایان و اتاق اصناف ارایه شد مبنی بر اینکه نانواها قیمت نان را بر اساس وزن آن تعیین کنند.

 

امامی امین در ادامه افزود: لذا مقرر شد ما این موضوع را به عنوان یک پیشنهاد به کارگروه ملی ارایه دهیم تا در صورت تصویب توسط آنها به ما ابلاغ و ما هم در استان تهران نسبت به عملیاتی کردن آن اقدام کنیم.

 

شهلا رکنی 

 

 

کد خبر 732264

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha