از انتقاد نمایندگان مجلس به رانت در معادن تا خسارت ۱۰۰ میلیاردی سیل در صومعه سرا

نمایندگان گیلان در مجلس شورای اسلامی نسبت به رانت در معادن انتقاداتی را بیان و در راستای خسارت ۱۰۰ میلیاردی سیل به صومعه سرا صحبت کردند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، شورای معادن گیلان عصر امروز (شنبه ۱۴ مهر)به ریاست مصطفی سالاری، استاندار گیلان و با حضور اکثریت نمایندگان مردم گیلان در مجلس به منظور بررسی مصوبات و چگونگی بهره برداری از معاون استان در سالن اجتماعات استانداری برگزار شد‌.


در این جلسه منوچهر جمالی، نماینده مردم رودبار در مجلس با بیان اینکه استان نیازمند برداشت شن و ماسه جهت پروژه‌های عمرانی است گفت: نحوه واگذاری بستر رودخانه‌ها به سرمایه‌گذاران سبب ایجاد فساد و رانت شده است.


وی بر واگذاری این معادن به شهرداری‌ها و دهیاری‌ها تاکید کرد و افزود: باید واگذاری به اشخاص را با ساز و کاری مشخص به سمت دهیاری‌ها و شهرداری‌ها هدایت کرده تا با کمترین خطا انجام و منفعت آن به صورت عمومی به مردم برسد.

 

*۹۰ روستای صومعه سرا در محاصره آب
کاظم دلخوش، نماینده مردم صومعه سرا در مجلس نیز به وفوع سیل دیروز در این منطقه اشاره و بیان کرد: بارش شدید باران و جاری شدن سیل در این شهرستان موجب خسارت بیش از ۱۰۰ میلیاردی در شهرستان شده است.


وی ادامه داد:۹۰ روستای شهرستان در محاصره یک متری آب است.


دلخوش با بیان اینکه ۱۳ رودخانه وحشی در استان وجود دارد گفت: ساماندهی رودخانه‌ها یک ضرورت برای استان جهت جلوگیری از وقوع سیل است.


 وی از آمادگی کامل نمایندگان مجلس در ساماندهی رودخانه‌ها به صورت رایگان خبر داد و اظهار کرد: خروجی رودخانه‌های شهرستان به تالاب انزلی مسدود شده و همین امر موجب محاصره روستاها در سیل اخیر شده است.


 دلخوش با بیان اینکه راه‌های ارتباطی هفت روستا در تنیان صومعه سرا قطع شده است گفت: ساماندهی رودخانه‌ها از وقوع سیل سنگین و خسارات زیاد جلوگیری می‌کند.


 وی تاکید کرد: ۱۸۷حلقه استخر و آب بندان وجود دارد که بهره‌برداری از آن باید با اولویت اهالی روستا باشد.

 

*رانت خواری در بهره برداری از معادن شن و ماسه حریم رودخانه ها
جبار کوچکی نژاد، نماینده مردم رشت در مجلس نیز با بیان اینکه در خصوص شن و ماسه نگرانی‌هایی وجود دارد گفت: با ورود همه دستگاه‌های نظارتی باز هم شاهد رانت در این حوزه هستیم.


وی با اشاره به تشکیل شورای معادن و تفویض قدرت از مرکز به استان‌ها اظهار کرد: اگر در تصمیم گیری‌ها دقت لازم صورت نگیرد عواقب سنگینی در پی خواهد داشت.


وی با بیان اینکه بیشترین تنش شن و ماسه در رشت و رودبار است گفت: با وجود سرمایه میلیاردی در بستر و حریم رودخانه، روستاهای اطراف آن، محروم‌اند و باید حق مالکانه در این روستاهای تخریبی هزینه شود.


وی خواستار شفاف سازی در معادن شن و ماسه استان شد و افزود: بزرگترین معضل استان، بحث شن و ماسه و رانت در این حوزه است که باید رفع شود.

 

* مدیران استانی جرأت ریسک ندارند
حسن خسته بند، نماینده مردم انزلی با بیان اینکه بسیاری از مصالح مورد استفاده استان از قزوین و مازندران آورده می‌شود تاکید کرد: مقصر اصلی این جریان مدیران استانی هستند که جرأت ریسک کردن ندارند.


وی با انتقاد از روند کند پروژه‌های عمرانی فاقد توجیه اقتصادی افزود: با لایروبی انهار بستر لازم جهت ذخیره سازی آب انجام تا نگرانی کشاورزان رفع شود.

 

* لایروبی انهار سهل انگارانه بود
عباسی، نماینده مردم رودسر در مجلس با انتقاد از روند لایروبی انهار گفت: متاسفانه لایروبی انهار سهل‌انگارانه انجام شد.


وی تصریح کرد: اگر لایروبی صرفا جهت برداشت مصالح باشد، موجب تعلل پیمانکار برای برداشت بیشتر خواهد شد.

 

عباسی با بیان اینکه تفویض اختیار باید با نظارت شدید همراه باشد اذعان کرد: در تفویض اختیار شهرستان‌ها و سرعت در کار نظارت تا شاهد پیشرفت کار همراه با کیفیت و سرعت باشیم.

 

*مردم حاشیه رودخانه در خطر هستند
ولی داداشی، نماینده مردم آستارا در مجلس با بیان اینکه همه رودخانه‌های استان نیازمند لایروبی هستند گفت: مردم حاشیه رودخانه‌ها در خطر هستند.


وی با تاکید بر ساماندهی انهار بیان کرد: ساماندهی انهار علاوه بر جلوگیری از سیلاب، تامین کننده مصالح ساختمانی پروژه‌های عمرانی است.


داداشی با اشاره به مشکل مصالح راه آهن آستارا گفت: تامین مصالح راه آهن بین المللی آستارا -آستارا به مشکل برخورده است.


وی خاطر نشان کرد: رودخانه‌های استان در این فصل پر آب بوده و کار لایروبی را دشوار کرده است.

 

* مخالفان سدسازی خسارت‌ها را ارزیابی کنند
حجت الاسلام افتخاری، نماینده مردم فومن و شفت در مجلس نیز خواستار اعلام ورودی و خروجی معادن در استان شد و بیان کرد: در جریان سیل اخیر ۲ پل در فومن و ۲ پل در شفت تخریب شد.


وی با تاکید بر احداث سدهای لاستیکی و مخزنی در استان گفت: دلسوزان محیط زیست که بخاطر چند درخت دغدغه داشته و مانع احداث سد لاسک شدند الان با این حجم آب چرا خسارات وارده به مناطق پایین دست را ارزیابی نمی‌کنند.

 

کد خبر 732035

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha