حلاج مقدم، معاون حفظ، احيا و ثبت آثار تاريخي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان خراسان جنوبي درباره روند مرمت مسجد جامع هندوالان به خبرنگار شبستان گفت: پروژه مرمت مسجد از سال 79 آغاز شد و در سال هاي 84 تا 88 کار مرمت به صورت جدي از سوي سازمان ميراث فرهنگي پيگيري شد. اين پروژه نيمه نخست سال جاري به اتمام رسيد.
وي افزود: مسجد جامع هندوالان در بخش مرکزي شهرستان درميان در روستاي هندوالان واقع شده است. قدمت اين بنا به دوره تيموري بازمي گردد. از مهمترين عناصر معماري موجود در مسجد مي توان به سردر ورودي، صحن، گنبدخانه، شبستان ستون دار و محراب آن اشاره کرد.
معاون حفظ و احياء آثار تاريخي خراسان جنوبي گفت: بناي مسجد جامع هندوالان به شماره 1893 در ثبت آثار ملي به ثبت رسيده است.
وي با اشاره به ويژگي هاي اين بناي تاريخي اظهار کرد: گنبدخانه مرکزي با استفاده از فيل پوشها و با مهارت روي فضاي چهار ضلعي قرار گرفته است و شبستان ستون دار مسجد قبل از گنبدخانه واقع شده و به وسيله طاق و تويزه و به شيوه چهار ترک پوشش شده است.
وي افزود: اين بنا از نظر تزيينات آجري بسيار متنوع است و تزيينات آن شامل فيل پوشها، گوشواره ها، قاب هاي گچي، رسمي بندي محراب ها و نحوه آجرچيني گنبدها است.
وي در زمينه مشکلات فعلي مسجد تصريح کرد: در حال حاضر مسجد از لحاظ سيستم گرمايشي و سرمايشي دچار مشکل است که بايستي در اين زمينه تدابيري انديشه شود ولي بناي ساختمان مسجد در حال حاضر نياز به مرمت ندارد.
مقدم افزود: مسجد جامع هندوالان يکي از مساجد فعال روستاي هندوالان است که در آن همه روزه نماز جماعت با حضور نمازگزاران روستايي برپا مي شود. همچنين اين مسجد در مراسم ملي و مذهبي نيز از حضور مومنان استقبال مي کند.
پايان پيام/
مسجد و کانون هاي مساجد: معاون حفظ و احيا آثار تاريخي خراسان جنوبي بر لزوم اتخاذ تصميمي ازسوي مسئولان براي رفع مشکل سرمايشي و گرمايشي مسجد هندوالان تاکيدکرد.
کد خبر 732
نظر شما