عدم تخصیص آب به کردستان، کم لطفی به استان است

استاندار کردستان عدم تخصیص آب به کردستان را کم لطفی خواند و گفت: هیچ دلیلی وجود ندارد که تحصیص آب به کردستان قطع و به دریاچه ارومیه و سایر حوزه ها انتقال یابد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از سنندج به نقل از پایگاه اطلاع رسانی استانداری کردستان؛ بهمن مرادنیا در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی استان با اشاره به اینکه سهم اشتغال استان از خدمات ۵۸ درصد، از کشاورزی ۳۰ درصد و از صنعت ۱۱ درصد است، تاکید کرد: می طلبد برای جبران عقب ماندگی استان، توسعه از بُعد کشاورزی محقق شود.

 

وی در این جلسه که با حضور اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی، مدیران و نمایندگان استان برگزار شد، اظهار داشت: یکی از مشکلات بخش کشاورزی کردستان که مدیران و نمایندگان هم استان بسیار پیگیری کرده اند، بحث تخصیص آب است.

 

استاندار خاطرنشان کرد: کردستان با ۵۰۰ میلی متر بارندگی که بیش از ۲ برابر میانگین کشور است، حدود ۵ میلیون متر مکعب روان آب دارد اما سهم استان فقط ۷/۷ درصد معادل یک میلیون و ۳۷۰ هزار متر مکعب است.

 

وی در این خصوص افزود: بخش اعظم نیاز آبی استان از آب های زیرزمینی تامین می شود که این امر سبب شده که بخشی از زمین های کشاورزی استان مانند دشت های قروه و چارداولی به مناطق ممنوعه تبدیل شده است.

 

مرادنیا نسبت اراضی دیم به آبی استان را ۱۲ درصد اعلام کرد و افزود: میانگین زمین های آبی کشور ۴۶ درصد است و این حق کردستان است که به میانگین کشوری برسد و بیش از آن طلب نمی کنیم.

 

وی ادامه داد: تخصیص آب به کشاورزی استان هم زمینه ایجاد اشتغال را فراهم می کند و هم سبب می شود کشاورزان کردستانی نقش خود را در تامین منابع غذایی کشور ایفا کنند.

 

استاندار تاکید کرد: تخصیص آب به اجرای طرح ۱۰۰ هزار هکتاری استان، سهم اراضی آبی کردستان را به ۲۲درصد می رساند می تواند تحول عظیمی در کشاورزی، اشتغال و امنیت در مرزهای غربی کشور ایجاد می شود.

 

مرادنیا طرح توسعه باغات شهرهای بانه، مریوان و سقز را دیگر درخواست استان از کمیسیون کشاورزی عنوان و خاطرنشان کرد: اگر به این شهرها توجه نشود کماکان با مشکلاتی چون کولبری، بیکاری و حتی حضور گروهک ها مواجه خواهیم بود.


وی تولید گوشت قرمز را سومین توانمندی استان عنوان کرد و گفت: کردستان در منطقه دیواندره و دیگر مناطق دارای مراتع غنی و توان بالای تولید علوفه است و امکان افزایش تولید ۲۷ هزار تن به ۴۰ هزار تن طی بازه زمانی ۵ ساله، در استان میسر است.

 

استاندار آبخیزداری را یکی دیگر از توانمندی های کردستان ذکر کرد و افزود: با توجه به میزان بارندگی و منابع آبی استان، در آبخیزداری و آبخوان داری حرف برای گفتن داریم.

 

بهمن مرادنیا در بخش دیگری از صحبت های خود مردم کردستان را بسیار نجیب، مهربان و در جای خود غیور توصیف کرد و افزود: این مردم سالها از مرزهای غربی کشور دفاع کرده اند و شایسته خدمت هستند.

 

وی متوسط برداش گندم طی سال های گذشته در استان را ۹/۵ درصد از تولید کشور اعلام کرد و گفت: امسال با خرید بیش بیش از ۱۳۰ هزار تن گندم از کشاورزان ۱۲ درصد از تولید کشور را به خود اختصاص دادیم و این یعنی اینکه علیرغم دیمی بودن، اراضی کشاورزی مستعدی داریم.

 

استاندار با اشاره به بیکاری ۱۶/۳ درصدی استان: تاکید کرد: صادقانه از کمیسیون کشاورزی درخواست داریم کردستان را دریابید که هم بیکاری کاهش یابد هم مانع مهاجرت شود.

 

مرادنیا بر اهمیت سند ت سعه استان نیز تاکید و خاطرنشان کرد: طی یکسال گذشته آنرا به جد دنبال کردیم و در حوزه های راه و صنایع پیشران توسعه اقدامات خوبی انجام گرفته اما در بخش آب اطفاق خاصی نیفتاده و در کل ۴۵ درصد از این سند که توسط رییس جمهور ابلاغ شده اجرایی شده است.

 

کد خبر 731641

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha