سفر ذوالفقاری به ژنو/ حضور معاون امنيتي و انتظامي در كميته اجرائي كميسارياي عالي پناهندگان

ذوالفقاري معاون امنيتي و انتظامي وزارت کشور در اجلاس ساليانه كميته اجرائي كميسارياي عالي سازمان ملل متحد در امور پناهندگان موسوم به اكسكام شرکت کرد.


به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور؛ «حسین ذوالفقاری» که به دعوت فیلیپو گرندی كميسر عالي سازمان ملل در امور پناهندگان در سفری دو روزه به ژنو در اجلاس كميته اجرائي كميسارياي عالي سازمان ملل متحد موسوم به اكسكام شرکت کرد.


حسین ذوالفقاري در سخنراني خود در این اجلاس، به تشريح خدمات جمهوري اسلامي ايران به عنوان يكي بزرگترين كشورهاي ميزبان پناهندگان پرداخت.


وی ضمن اشاره به آثار حضور مهاجرین در کشورمان گفت: به علت حضور چندین ميليون نفر افراد مجاز و غير مجاز طي بيش از چهار دهه در ایران، در زمينه هاي اقتصادي، بهداشتی، آموزشي و تحصيلي، هزینه ها و مشکلات زیادی به کشور تحمیل شده است و مشكلات ناشي از تحريم هاي ناعادلانه نیز در طول سال های گذشته بر این مشکلات افزوده است.


ذوالفقاری خواستار مسئوليت پذيري سايركشورها و مجامع بين المللي در كمك به پناهندگان، توجه و حل اساسي مشكلات پناهندگان و همچنین تلاش برای برقرراي امنيت در كشور هاي مبداء به منظور ايجاد شرايط مطلوب جهت بازگشت آنان شد.


معاون امنيتي و انتظامي وزیر کشور در این سخنراني که روز سه شنبه در مقر كميسارياي عالي پناهندگان در ژنو ارائه شد، ضمن تشكر از تلاش هاي به عمل آمده توسط كميسر عالي و آژانس پناهندگي، دفتر نمايندگي آنها در تهران و نیز كشورهاي حامي مالي، بر ضرورت قانونمند کردن حضور پناهندگان در ایران  به ويژه پناهندگان افغانی و جلوگيري از مهاجرت های غير قانوني تاكيد کرد.


 وی در همین راستا به اقدامات جمهوری اسلامی ایران در زمينه تسهيل شرايط اخذ ويزا از جمله حذف وثيقه، حذف شرط مسافرت هوائي، تمديد اقامت و ايجاد ظرفيت صدور ويزاي كار جهت افراد جوياي كار نیز اشاره کرد.


معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور در ادامه، از ناامني و بحران هاي بوجود آمده در سطح منطقه بويژه در افغانستان همراه با رخنه عناصر تروريست داعش ابراز نگراني کرد.


 ذوالفقاری در پايان ضمن قدرداني از فعاليت هاي صورت پذيرفته در پروسه تهيه و تدوين متن پيمان جهاني مهاجرت، به انتظارات جمهوري اسلامي ايران از جامعه جهاني اشاره کرد و گفت: پايان دادن به ناامني و بحران ايجاد شده در منطقه به عنوان بخشي از راه حل مبارزه با پديده مهاجرت گسترده غير قانوني، كمك به كشورهاي متضرر از جنگ هاي ويرانگر و تلاش در جهت ايجاد ثبات اقتصادي و اجتماعي در آنها و ضرورت تقسيم بار مسئوليت رسيدگي به پناهندگان از جمله مواردی است که مجامع جهانی و همه کشورهای جهان بایستی برای حل آنها تلاش کنند.


شایان ذکر است، اجلاس كميته اجرائي كميسارياي عالي سازمان ملل متحد در امور پناهندگان موسوم به اكسكام، همه ساله با حضور نمايندگان ده ها كشور و سازمان بين المللي و كشورهاي حامي مالي، بمنظور بحث و بررسي و تبادل نظر پيرامون وضعيت پناهندگان در مقر سازمان ملل برگزار مي‌شود.


 

کد خبر 731603

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha