سید مرتضی موسوی، مدیر کل بهزیستی فارس امروز (11مهر) در جمع خبرنگاران گفت: حساسیت دوران کودکی، نیازهای کودکان و اقتضائات کودکی بر کسی پوشیده نیست و دولت هایی که توسعه گرا هستند با مطالعاتی انجام شده، یکی از نقاط موفقیت آنان، برنامه ریزی روی کودکان بوده است.
وی با تاکید براینکه 80 درصد شخصیت انسان در سال های زیر 6 سالگی شکل می گیرد و در مبانی دین اسلام، در خصوص توجه به کودک آموزه های زیادی وجود دارد، خاطرنشان کرد: اگر به دنبال انسان های توانمند هستیم راهی جز برنامه ریزی به کودکان داشته باشیم و با توجه به پتانسیلی که در میان کودکان وجود دارد، نقش خانواده و والدین در تربیت کودک بسیار مهم است.
موسوی افزود: سازمان ملل متحد، سازمان یونیسف را برای پردازش به نیازهای کودکان تعریف کرده است و ایران از سال 72، عضو رسمی یونیسف شد و کشورهای عضو باید پرتکل ها را رعایت کنند که این سازمان سن کودکی را زیر 18 سال اعلام کرده اند در عین حال در ایران جاهایی که با قوانین اسلامی مغایرت دارد، اجرا نمی شود.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه طبق قوانین یونیسف افراد زیر 18 سال حق کار ندارند و جرم محسوب می شود، یادآور شد: هنوز برای قضات ما کار نکردن کودکان جا نیفتاده است و برقراری ارتباط سالم بین کودک، خانواده، مربی و سایر آحاد جامعه نیاز به مهارتی دارد که باید این مهم به کودک آموزش داد و نیازهای آنان را درک کرد چرا که کودکان آسیب پذیرترین قشر جامعه هستند.
مدیرکل بهزیستی فارس ادامه داد: فقر مادی و فرهنگی باعث شده تا کودکان کار به وجود بیاید که این کودکان دارای والدین معتاد هستند که بخشی از هزینه های خود و والدین را تامین می کنند.
موسوی افزود: سازمان بهزیستی به عنوان دبیر ستاد جمع آوری کودکان کار فعالیت دارد و مرکزهای کودکان خیابانی راه اندازی شده است که در این مرکزها کودکان کار جمع آوری می شوند.
وی آمار کودکان خیابانی و کار را 79 درصد غیر ایرانی و 21 درصد ایرانی اعلام کرد و گفت: 80 درصد کودک کار و 20 درصد خیابانی هستند و در 6 ماهه اول سال 411 کودک کار جمع آوری شده است که نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.
این مقام مسئول با اشاره به راه اندازی مرکز کودکان کار در مرودشت، تاکید کرد: بالای 90 درصد از این کودکان پسر و کمتر از 10 درصد دختر هستند و چرخه بهزیستی برای ساماندهی این افراد کامل هست که روز اول آزمایش های روانی، چک آپ های کامل انجام می شود و تا الان همچنین بیماری های خاص ندارند.
موسوی با اشاره به فعالیت یک هزار و یکصد مهد کودک در فارس، گفت: 41 هزار کودک زیر 6 سال در این مهدها نگهداری می شوند و 649 روستا مهد داریم که در خصوص عدالت محوری تلاش کردیم که روستا هایی که حداقل 12 کودک باشد، مجوز ایجاد مهدکودک داده می شود.
مدیرکل بهزیستی فارس با بیان اینکه 27 مهد قرآنی و آدینه مهد هم در کنار مصلی های نمازجمعه راه اندازی شده است، اظهار داشت: با توجه به حساسیت سن و نیازهای کودکان در صدور مجوز دقت شکل می گیرد و مهد های کودک به دوربین های مدار بسته مجهز است که هرگونه آسیب برسد منجر به تعطیلی مهدکودک می شود.
وی با تاکید بر اینکه کودک آزاری توسط مربیان را شاهد نبودیم، یادآور شد: نظارت ما، نظارت دقیق همراه با حمایت است که سال گذشته 21 هزار و 300 مراجعه داشتند که از این تعداد بیشتر آمار آن مربوط به کودک آزاری بود.
دکتر موسوی ضمن تشریح برنامه های روز جهانی و هفته کودک، گفت: هر ساله به مناسبت هفته کودک برنامه های مختلفی برگزار می شود که امسال ویژه برنامه محرم نیز در مهدهای کودک مورد توجه قرار می گیرد.
وی با اشاره به برپایی 10 پایگاه ویژه روز جهانی کودک، افزود: برنامه های ویژه با شعار «آینده را باید ساخت» در همه مهدهای کودک ها برنامه ریزی و اجرا می شود که شامل مسابقات نقاشی و جشنواره سرود ملی کودک است.
موسوی از برگزاری همایش «سه ساله های حسینی» در صحن حرم مطهر حضرت شاهچراغ (ع) خبر داد و گفت: این همایش در روز 21 مهرماه برگزار می شود و برنامه دیگری نیز در سالن طاووسیه شیراز ویژه بزرگداشت هفته کودک اجرا خواهد شد.
نظر شما