غرب در خواب است/«سوچی» از صلح نوبل تا اخراج از کانادا

کانادا به تنهایی نمی تواند مقابل ظلمی که به مسلمانان روهینگیا می شود، بایستد. تا زمانی که اقدامات عملی و جدی از سوی همه کشورهای غربی سازمان های بین المللی انجام نشود، رویکرد خانم سوچی در قبال مسلمانان روهینگیا تغییر نمی کند.

خبرگزاری شبستان، گروه بین الملل - فریبا پازوکی: سه سال پیش جهان به ویژه آمریکا و غرب که داعیه دار دموکراسی در جهان هستند به خاطر پیروزی «آنگ سان سوچی» در انتخابات میانمار خوشحال بودند و شادی می کردند. سوچی متعهد شده بود تا پس از نیم قرن دیکتاتوری نظامی در میانمار، فصل جدیدی از دموکراسی را در این کشور ایجاد کند. این هلهله ها به زودی جای خود را به ناامیدی داد و مشخص شد که ایمان و اعتاد دولت های غربی به دولت جدید میانمار اشتباه بوده است.

 

غرب، «آنگ سان سو چی» را در کنار «نلسون ماندلا» و «مارتین لوتر کینگ» به عنوان یکی از شخصیت های اخلاق گرای دوران معاصر نشاند. او در سراسر جهان مورد تحسین و تمجید قرار گرفت و تقریبا همه جوایز و به رسمیت شناختن های جامعه بین المللی حقوق بشر را دریافت کرد اما سوچی شخصیتی بسیار کمتر از بتی بود که از او ساخته بودند.

 

غربی ها او را توتم ارزش های دموکراتیک و مخالفت با ظلم و تعدی می دانستند اما از همان ابتدای کار مشخص شد که سوچی یکی دیگر اشتباهات فاحشی است که غربی ها همواره در زمینه دموکراسی و حقوق بشر مرتکب می شوند.

 

بعد از پیروزی «آنگ سان سو چی» در انتخابات،رسانه های غربی این انتخابات را یک رویداد تاریخی توصیف کردند و نوشتند که میانمار آماده ورود به دوره جدید دموکراسی و آزادی سیاسی است در واقع غربی ها از همان ابتدا در خواب بودند چرا که مگر می شود دموکراسی و آزادی سیاسی از دل انتخاباتی بیرون بیاید که در آن حدود یک میلیون رای دهنده روهینگیایی از رای دادن محروم بودند!

 

این تازه آغاز کار بود اما آمریکا و غرب که گویی با ساز و کارهای دموکراسی هیچ گونه آشنایی ندارند این مسئله را مورد بی اعتنایی قرار دادند اما تبعیض علیه مسلمانان روهینگیا کم کم آشکار شد تا آنجا که کار به سرکوب و کشتار آنها رسید.

 

سازمان ملل اقدامات میانمار علیه مسلمانان روهینگیا را «نسل کشی» توصیف کرده است و بسیاری از سازمان های حقوق بشری این اقدامات را محکوم کرده و خواستار پس گرفتن جایزه صلح نوبل شده اند که در سال 1991 میلادی به خاطر مبارزه برای دموکراسی به او اهدا شد.

 

حالا در بحبوحه بحران روهینگیا تنها دولت کانادا اقدامی عملی برای تنبیه خانم سوچی انجام داده و شهروندی او را در این کشور لغو کرده است.

 

پارلمان کانادا رسماً شهروندی افتخاری آنگ سان سو چی را به اتهام مشارکت در خشونت‌ها علیه مسلمانان روهینگیا لغو کرد اما کانادا به تنهایی نمی تواند مقابل ظلمی که به مسلمانان روهینگیا می شود، بایستد. تا زمانی که اقدامات عملی و جدی از سوی همه کشورهای غربی که روزی برای پیروزی سوچی هلهله می کردند انجام نشود،رویکرد خانم سوچی در قبال مسلمانان روهینگیا تغییر نمی کند./

 

 

کد خبر 731413

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha