میزبانی قم از نخستین  همایش ملی «تصوف، شاخصه ها و نقدها»

نخستین همایش ملی «تصوف، شاخصه ها و نقدها» ۱۹ مهرماه با حضور صاحبنظران و به میزبانی شهر مقدس قم برگزار می شود.

خبرگزاری شبستان، گروه اندیشه: نخستین همایش ملی «تصوف، شاخصه ها و نقدها» توسط دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با همکاری پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (isc) برگزار می شود.

 

بنابر این گزارش، به گفته حجت الاسلام «محمدتقی سبحانی» دفترتبلیغات اسلامی در سال های اخیر موضوع «فرقه های انحرافی» را یکی از محورهای تحقق و کار خود قرار داده است. از این رو، در خصوص تصوف در حدود سه سال پیش کارگروهی از استادان این رشته تشکیل شد.

 

دبیر علمی همایش «تصوف شاخصه ها و نقدها» تصریح کرد: در نخستین گام این فرقه ها در کشور رصد شدند که به دلیل پراکندگی جغرافیاییِ شاخه های صوفیانه حتی مسؤولان کشور هم به جزئیات این فرقه ها دسترسی کافی را نداشتند؛ زیرا ابعاد علمی و تخصصی فرقه‌ها غالبا از دیده ها پنهان می ماند. اما با هماهنگی و همکاری متخصصان توانستیم ابعاد مختلف این فرقه ها و گرایش های آنها را در سطح کشور به طور کامل شناسایی کنیم. البته در کنار شناسایی فرقه های صوفی، کار تحقیقاتی نیز در حوزه و دانشگاه انجام شد.

 

به گفته سبحانی بنابر اطلاعات به دست آمده صوفیان در شهرهایی مانند تهران، کرج و حتی در شهرهای دور افتاده به بهانه های مختلف سعی دارند که حلقه های صوفیانه خود را تشکیل دهند و مردم ساده دل را به خود جذب کنند؛ یکی از حیله هایی که به کار می برند استفاده از نام بزرگان اهل عرفان و معنویت ما است که به این وسیله جوانان را فریب می دهند.

 

این گزارش می افزاید: به منظور انجام کار علمی دقیق و ارائه خروجی اثرگذار از آن، نخستین همایش ملی «تصوف، شاخصه ها و نقدها» که در وزارت علوم ثبت شده، 19 مهرماه به میزبانی شهر مقدس قم برگزار می شود.

محورهای همایش عبارتند از: ۱- عقائد و اندیشه ها؛ ۲-  آداب و رسوم و ۳- تاریخی اجتماعی که هر یک زیرمجموعه هایی را نیز شامل می شود.

 

در این محورها نزدیک به ۳۲۰ چکیده به دبیرخانه ارسال شد که از میان آنها حدود ۲۰۰ مقاله مورد ارزیابی قرار گرفت و نهایتاً ۵۴ مقاله علمی به عنوان آثار برتر گزینش شده و در همایش ارائه می شود. مهم آنکه مقالات تاییدشده از سوی دبیرخانه به زبان های دیگر ترجمه می شوند.

 

برگزاری پیش نشست ها از دیگر وجوه امتیاز این همایش است که با هدف همفکری و بررسی آراء و نظرات مختلف در مورد تصوف و شاخصه و نقد های پژوهشگران حوزه و دانشگاه و استادان صاحب نظر در موضوع فِرَق و ادیان انجام شد.

 

کد خبر 730929

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha