فرهنگی مبارز از جنس شهید سلیمی جهرمی

«شهید سلیمی جهرمی» فرهنگی و مسئول مبارز است که سال ها در نظام تعلیم و تربیت خدمت کرد و در نهایت در بمب گذاری دفتر حزب جمهوری شهد شهادت را نوشید.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، هنگامی که وارد سالن جلسات آموزش و پرورش شهر تهران شوید، قاب عکس های از مدیرکل هایی که پس از انقلاب اسلامی این مجموعه را سکانداری کرده اند را می بینید. اولین قاب عکس مربوط به «علی‌اكبر سلیمی جهرمی» است. او یک معلم مبارز بوده است یا بهتر است بگویم یک مسئول متعهد و مبارز بوده است.

شهيد سليمي جهرمي 23 سال سابقه در آموزش و پرورش داشت . بعد از پيروزي انقلاب اسلامي ايران قريب يك سال مدير كل آموزش و پرورش تهران بود و بعد از آن حدود 10 ماه هم معاونت وزير آموزش و پرورش و رياست سازمان پژوهش و برنامه ريزي را به عهده داشت . وي در تاريخ 25/1/1360 طی حكمی از سوي محمدعلي رجايی نخست وزير به سمت دبير كل سازمان امور اداري و استخدامي كشور منصوب شد.

او از فرهنگیانی است که به درجه رفیع شهادت نایل شده است او در بمب گذاری دفتر حزب جمهوری شهد شهادت را نوشید.

شهید علی اكبر سليمی جهری سال 1317 در  جهرم دیده به جهان گشود. تحصيلات ابتدايي و متوسطه خود را در شهر جهرم به پايان رسانيد و مبارزه را از سال 32 شروع كرد.

 

علاقه زيادی به تحصيل داشت ولي چون بار مسئوليت سنگين خانواده را بر دوش داشت به دانشسراي مقدماتي در دورترين نقطه لار رفت و با وجود آن كه از نظر رفاهي بسيار در مضيقه بود، ديپلمش را گرفت و به معلمي پرداخت . شهيد سليمي علاقه داشت پزشك شود و در دانشگاه شيراز شركت كرد و در اين رشته پذيرفته شد ولي در مصاحبه به خاطر جريانات سياسي مورد قبول واقع نگرديد. بعداً به تهران آمد و در رشته زبان انگليسي در دانشگاه تهران مشغول تحصيل شد، او معتقد بود كه دانشگاه از بيرون غول است ولي در درون هيچ. در تظاهرات معلمان و اعتصابات معلمان ( به رهبري شهيد دكتر خانعلي ) شركت نمود و در همين رابطه از طرف ساواك به دزفول تبعيد شد و سالهای سختي او مجبور بود برای ادامه تحصيل در دانشگاه تهران هر هفته سه روز به تهران بيايد.

شهيد سليمي مبارزات سياسي خود را همراه با گروه رجايي و دستغيب و دكتر اسدي لاري ادامه داد.

در سال 57 كه دختر خاله شهيد سليمي در پاريس شهيد مي شود و او براي گرفتن جنازه اش به پاريس مي رود، توفيق ديدار امام را مي يابد.

مي گفت: وقتي امام را ديدم روحيه ديگري گرفتم و در ديدار با امام هنگام دست دادن ، امام پرسيدند ، تو چرا دستت آنقدر سرد است ؟ گفتم : قلب گرم شما آنرا گرم مي كند.

از موسسين انجمن اسلامي معلمان بود و در تشريف فرمايي امام به ايران شركت فعال داشت.

علي غذاي ساده مي خورد و از خوردن گوشت امتناع مي كرد او ذاتاً مظلوم بود و شبها تا ساعت 3 كار مي كرد . قرآن و نهج البلاغه و قانون اساسي را برمي داشت و مطالعه مي كرد و مي گفت : خدايا ! ما را براي نوشتن قانون استخدامي ياري كن . او نامه حضرت علي و مالك اشتر را براي من مي خواند و مي گفت : ببين از چه باريكي و لطافتي برخوردار است وهميشه مي گفت : خدا كند بتوانيم قانوني بنويسيم كه در آن حق مستضعفين رعايت شود.

سال شمار فعاليت های شهيد علی اكبر سليمی جهرمي

دبير كل سازمان امور اداري و استخدامي

1ـ از تاريخ 10/7/1336 به سمت آموزگار دبستان های جهرم و اردستان استخدام گرديده است.

2ـ از تاريخ 1/7/1344 آموزگار دبستانهاي تهران شد.

3ـ از تاريخ 12/1/1347 آموزگار دبستانهاي دزفول شد.

4ـ از تاريخ 12/7/1348 آموزگار دبستانهاي ورامين شد.

5ـ از تاريخ 16/9/1349 به سمت دبير دبيرستان هاي تهران منصوب گرديده است.

6ـ از تاريخ 23/5/1355 به سمت معاون دبيرستان مروي ناحيه 17 تهران منصوب گرديده است.

7ـ از تاريخ 24/7/1357 به سمت دبير دبيرستان های ناحيه 17 تهران منصوب گرديده است.

8 ـ‍ از تاريخ 12/2/1358 به سمت مديريت كل آموزش و پرورش تهران منصوب گرديده است.

9ـ از تاريخ 7/12/1358 به سمت معاون پژوهشی و برنامه ريزي سازمان پژوهش و برنامه ريزی منصوب گرديده است.

10ـ از تاريخ 2/12/1359 به سمت مشاور وزير منصوب گرديده است . سپس به سمت دبير كل سازمان امور اداري و استخدامي كشور منصوب شده است 

کد خبر 730874

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha