به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، بیستمین کارگروه تخصصی اشتغال و کمیسیون هماهنگی بانک های استان شب گذشته (7 مهر) با حضور اعضای این کارگروه در محل استانداری برگزار شد.
مشیرالحق عابدی، معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار خراسان جنوبی در این جلسه اظهار کرد: دغدغه اصلی اعضای کارگروه جذب باقیمانده تسهیلات اشتغال پایدار روستایی و عشایری است در همین راستا مکاتبهای توسط استاندار با سرپرست وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی کشور انجام شده است.
وی با بیان اینکه در کلان کشور تاکنون 50 درصد مابقی تسهیلات اشتغال پایدار روستایی برای هیچ استانی پرداخت نشده است، افزود: در حال حاضر یک هزار و 896 طرح به مبلغ 543 میلیارد تومان در بانکهای عامل آماده دریافت مرحله دوم تسهیلات اشتغال است که اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان برای جذب سریع تر این تسهیلات باید پیگیر باشد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار خراسان جنوبی بیان کرد: کمیته نظارت استانی و شهرستانی بر اجرای آییننامه های تسهیلات اشتغال روستایی تشکیل شده که در آن اقداماتی از جمله تخلفات شناسایی شده، نظارت، تعداد بازدیدها و تعداد و اهم تخلفات صورت گرفته قید شده است.
عابدی با اشاره به اینکه مدیرکل تعاون و کار استان مکاتبه ای به شهرستانها در راستای اجرای بند چهار دستورالعمل اجرایی طرح توسعه و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی مبنی بر تعیین سهم برای رسته دام انجام داده، افزود: در کمیته فنی مقرر شده اداره تعاون این موضوع را با توجه به درخواستهای بالایی که اعلام شده مدیریت کند.
به گفته وی در ارتباط با ابلاغ آیین نامه اجرایی بند الف تبصره 18 ماده واحده قانون بودجه 97 تمامی دستگاه های اجرایی موظف هستند طی مدت خداکثر یک هفته رسته فعالیتهای منتخب حوزه خود را شناسایی و برنامه ایجاد و تثبیت اشتغال را تهیه کنند و به اداره کل تعاون استان یا دفتر جذب سرمایه گذاری استانداری ارسال کنند.
پرداخت 103 میلیارد تومان تسهیلات به 557 طرح اشتغال پایدار روستایی در خراسان جنوبی
عباس رکنی، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی در این جلسه با بیان اینکه تاکنون 138 میلیارد تومان طرح اشتغال در استان انعقاد قرارداد شده که معادل 117 درصد مجموع رقم ابلاغی مرحله نخست تسهیلات است.
وی از پرداخت 103 میلیارد تومان تسهیلات به 557 طرح اشتغال در استان خبر داد و گفت: این میزان معادل 87 درصد رقم ابلاغی مرحله نخست تسهیلات اشتغال به استان است.
رکنی با بیان اینکه پیش بینی ایجاد اشتغال از محل پرداخت تسهیلات به این طرح ایجاد 3 هزار فرصت شغلی در استان است، یادآور شد: از ابتدا تاکنون 6 هزار و 100 طرح اشتغال در خراسان جنوبی با مبلغ 2 هزار میلیارد تومان در سامانه کارا ثبت نام شده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه خراسانجنوبی رتبه هفتم کشور از نظر انعقاد قرداد طرحهای اشتغال را دارد، عنوان کرد: استان در زمینه جذب تسهیلات اشتغال پایدار روستایی و عشایری در کشور رتبه نهم را اکنون به خود اختصاص داده است.
شهرستان بشرویه ظرفیت تولید حداقل 100 مگاوات برق خورشیدی را دارد
محمدرضا امیرحسنخانی، نماینده مردم بشرویه، سرایان، فردوس و طبس در مجلس شورای اسلامی هم با اشاره به اقدامات شهرستان بشرویه در بحث پنلهای خورشیدی و انرژیهای نو، گفت: این شهرستان ظرفیت تولید حداقل 100 مگاوات برق خورشیدی را دارد که باید زیرساختهای لازم برای انجام این مهم فراهم شود.
امیرحسنخانی با بیان اینکه شورای عالی هماهنگی اقتصادی یک میلیارد دلار برای حفظ و توسعه اشتغال موجود اختصاص داده است، تاکید کرد: باید مدیران استان تلاش کنند تا سهم خراسان جنوبی از این اعتبارات را جذب کنند.
ضرورت استقرار واحدهای فرآوری برای جلوگیری از خام فروشی مواد معدنی
به گفته وی خارج شدن مواد اولیه در طرح مس، سرب و روی در شهرستان بشرویه اشاره کرد و ادامه داد: باید برای جلوگیری از خروج مواد معدنی به صورت خام از استان پیگیری شود تا سرمایه گذار این طرح واحدهای فرآوری را در استان مستقر کند.
علیرضا زمان زاده، فرماندار بشرویه نیز به تشکیل 20 جلسه کمیته اشتغال در بشرویه از ابتدای امسال تاکنون اشاره کرد و بیان داشت: در مجموع 431 طرحهای اشتغال در این کمیته بررسی شده که 251 طرح اشتغال مصوب و به بانکهای عامل معرفی شده است.
افزایش قیمتها برخی از طرحهای اشتغال را با مشکلات جدی مواجه کرده است
به گفته وی در مجموع به 59 طرح اشتغال روستایی مبلغ 15 میلیارد و 302 میلیون تومان تسهیلات پرداخت شده که 95 درصد این تسهیلات پرداختی مربوط به بخش کشاورزی بوده است.
فرماندار بشرویه بیان داشت: از مجموع طرحهای اشتغال این 378 طرح شهرستانی، 51 طرح استانی و 2 طرح ملی است.
زمان زاده با تاکید بر اینکه افزایش قیمتها برخی از طرحهای اشتغال را با مشکلات جدی مواجه کرده، گفت: باید متناسب با این افزایش قیمتها 30 تا 45 درصد تسهیلات طرحها نیز افزایش یابد تا پروژه ها به اتمام برسد و نیمه تمام رها نشود.
نظر شما