به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، مرتضی سرهنگی، مدیر دفتر ادبیات و هنر مقاومت حوزه هنری، امشب(سوم مهر)در مراسم رونمائی زا دو اثر دفاع مقدس استان با اشاره به اینکه یک روحانی 100 سال پیش در جریان جنگ جهانی اول نظام نامه حرب را با توجه به نام امام علی علیه السلام به حروف ابجد در 110 بند برای رئیسعلی دلواری نوشته اظهار داشت: سال 75 این نظام نامه را لابلای یکی از کتاب ها دیدم و بعدها آن را منتشر کردم.
وی افزود: در بند 22 و 23 این نظام نامه آمده فرمانده باید گزارش جنگ را از روی حقیقت بنویسد! 100 سال پیش گفته شده از جنگ باید گزارش نویسی کرد و باید از صحنه های نبرد عکاسی شود؛ مگر چند نویسنده و دوربین عکاسی آن زمان وجود داشته؟ لذا ما چنین پشتوانه ای برای ادبیات و هنر جنگ داریم .
سرهنگی ادامه داد: این کتاب ها ما را راهنمایی می کند که هم خود و هم دشمن را بشناسیم؛ در کتاب «هنر جنگ» که قبل از میلاد مسیح نوشته شده، می گوید اگر خود را و دشمن را خوب بشناسیم از هزار جنگ هم نخواهید ترسید.
وی ابراز امیدواری کرد: در هیچ کجای جهان جنگی نباشد و همه جا صلح و آرامش و خوبی برقرار باشد اما اگر یکبار این اتفاق بیفتد ما ذخایری{چون کتاب های دفاع مقدس} داریم که می توان روی آن به عنوان دارایی ملی حساب کرد که از آن استفاده کنیم.
سهیل محمودی، شاعر کشورمان هم با یادآوری این مطلب که دفاع مقدس مال همه مردم ایران است و نباید کسی آن را برای خود مصادره کند؛ افزود: این روزها که مرزهای ما در معرض تهدید، زبان فارسی هم و اقتصاد که از تهدید گذشته باید به چیزهایی تکیه کنیم که مال همه است؛ فکر می کنم بچه های رزمنده و جانباز را فراتر از نگاه دولتی و حکومتی با نگاه مردمی نیاز داریم که ما را نسبت به تهدیدات مقاوم کند.
محمودی با اشاره به اینکه یک مردک دیوانه در یک سمت عالم که خودش پرانتز مضحک تاریخ است هر روز ما را تهدید می کند؛ گفت: تنها راه مقابله با این کاستی هایی که او برای ما تحمیل می کند، بازگشتن به {فرهنگ}دفاع مقدس است.
وی با بیان اینکه باور اصلی من این است اینها را مصادره نکنیم و بگذاریم مال همه مردم باشد؛ تصریح کرد: بگذاریم دفاع مقدس برای همه مردم باشد و این، پتانسیلی برای ما ایجاد می کند که با همه تهدیدها مقابله کنیم.
این شاعر کشوری با اشاره به ثروت کشورهای حاشیه خلیج فارس بیان داشت: می خواهند با پول های بادآورده، این کشور و فرهنگ را مورد هجوم قرار دهند لذا برای نسل جوان و بچه ها و دانشجویان نگاه دولتی و حکومتی به جنگ تأثیرگذار نیست بلکه نگاه مردمی است لذا شأن مردمی بودن دفاع مقدس را حفظ کنیم تا با بخشنامه و دستورالعمل و تبلیغات بی ریخت، طوری نباشد که از کنار دفاع مقدس بی تفاوت بگذرند.
نظر شما