به گزارش خبرگزاری شبستان از اصفهان، این مراسم بر اساس سنت دیرینه، از دیر باز از روستایی در 10 کیلومتری مشهد اردهال به نام روستای نشلج برگزار می شود و هر سال در سومین جمعه مهر ماه تمام اهالی روستای نشلج در هفتمین روز درگذشت امامزاده سلطانعلی بن امام محمد باقر (ع) بعد از مراسمی که در مسجد جامع نشلج برپا می شود با پای پیاده راهی مشهد اردهال می شوند و به صورت هیئات سینه زنی و زنجی رزنی مراسم هفتمین روز شهادت سلطانعلی فرزند بلافصل امام محمد باقر(ع) و یاران با وفایش را در صحن و بارگاه آن حضرت برگزار می کنند.
در این آئین که یک هفته بعد از مراسم سنتی مذهبی قالیشویان فین کاشان با حضور زائران کاشانی و مسئولان این شهرستان برگزار می شود، عزاداران روستای نشلج در شامگاه این روز و در راه بازگشت از مسیر پنج کیلومتری مشهد اردهال به روستا در مکانی به نام قدمگاه آن حضرت توقف و از او طلب حاجت میکنند.
مراسم جمعه نشلجیها از هزار سال و اندی قدمت برخوردار است که پیشینیان آن را در خفقان حکومتی برپا می کردند و برای آیندگان به عنوان یک سند افتخار در دفاع از حریم ولایت و امامت به یادگار گذاشتند.
روستای نشلج دارای مراسم معنوی و عزاداری ویژه و سنتی است که در شهرستان کاشان زبانزد خاص و عام است، زیرا در زمان شهادت آن حضرت سه تن از اهالی روستای نشلج در رکابش به شهادت رسیدند.
گفتنی است، روستای نشلج که کوه اردهال را در برگرفته در 42 کیلومتری جنوب غربی کاشان و در پنج کیلومتری شهادتگاه امامزاده سلطانعلی(ع) است که با بیش از 3 هزار نفر پرجمعیتترین روستای شهرستان کاشان به شمار میآید.
پایان پیام/
نظر شما