«حاج علی پیراسته» در گفت وگو با خبرنگار گروه اندیشه خبرگزاری شبستان با تاکید بر لزوم بهره گیری از آموزه های دوران دفاع مقدس، گفت: باید نگاه عمیقی به جریان جنگ و دفاع مقدس داشته باشیم و به خاطر بیاوریم آن زمان هر چه از اتاق فرمان جماران صادر می شد، رزمندگان به دیده جان می پذیرفتند.
راوی دفاع مقدس اظهار کرد: حتی در ایام جنگ و دفاع مقدس هم تفاوت ها میان افراد مشهود شد، بچه های سال های اول جنگ با آنهایی که اواخر وارد میدان شدند، متفاوت بودند؛ در واقع آنچه در ایام جنگ و پیش از آن در جریان شکل گیری و پیروزی انقلاب رخ داد، مبتنی بر یک نگرش معرفتی و معنوی بود.
پیراسته تصریح کرد: شاید در همان دوران جنگ برخی رزمندگان، زیارت عاشورا نمی دانستند و حفظ نبودند اما به وجود مقدس امام حسین(ع) معرفت داشتند و همین شیرازه کارشان بود که از خانواده ریشه می گرفت، اما امروز می بینیم با وجودی که اطلاعات هست و سطح آگاهی ها افزایش یافته، اما هیچ کدام از این اطلاعات قالب معرفتی ندارد.
وی تاکید کرد: در دوران دفع مقدس با همین معرفت ها بود که بچه ها با دست خالی می جنگیدند و اصلا چون معرفت داشتند به یقین هم رسیده بودند و گوش جان شان به فرمان اتاق فرمان جماران بود، امام خمینی(ره) می فرمود: تکلیف ما را حضرت سیدالشهداء(ع) معلوم کرده است، در میدان جنگ از قلّت عدد نترسید، از شهادت نترسید... هر مقدار که عظمت داشته باشد مقصود و ایده انسان، به همان مقدار باید تحمل زحمت بکند. حضرت امام(ره) حتی قبل از پیروزی انقلاب فرمودند: «این محرم و صفر است که اسلام را زنده نگاه داشته است».
این راوی دفاع مقدس ادامه داد: وجه مشترکی که بین رزمندگان ما و شهدای عاشورا وجود داشت این بود که با اعتقاد راسخ جلو رفتند و از جان خویش گذشتند.
وی با اشاره به اینکه خانواده قطب اصلی این توسل و توکل در جریان جنگ بود، گفت: امروز نگاه خانواده ها اصطلاحاً روشنفکری است. بر اساس این نگاه بسیاری از چیزها را منطق و فیزیک قبول می کند اما در دوران ما مادران و پدران حتی سواد هم نداشتند ولی دنیا را با اعتقاد می دیدند و از دریچه تربیت حسینی و فاطمی فرزندان خود را تربیت و راهی جبهه های جنگ می کردند.
پیراسته ضمن بیان خاطره ای از ایام جنگ گفت: به یاد می آورم همسایه ای داشتیم که پدر خانواده دائم الخمر بود، عصرها پدر من او را در حالی که مست بود به خانه ما می آورد و در حوض خانه صورت اش را می شست تا به حالت عادی برگردد و بعد به خانه اش برود، همسر آن مرد با کارهای شوهرش موافق نبود و نهایتا با پس اندازی که داشت یک یخچال خرید و مواد غذایی منزل را از پس انداز خودش تهیه کرده و به بچه ها می داد، نهایتا از این خانواده که پدر عرق خور بود، دو شهید تقدیم انقلاب و اسلام شد و پدرشان هم در نهایت به راه آمد.
وی ادامه داد: همین که مادر خانواده غذای خودش و بچه ها را جدا کرد و نیامد طلاق بگیرد و سر و صدا راه بیندازد، خداوند جواب صبرش را داد و زمانی هم که از آن محله رفتند بسیاری از همسایه ها نمی دانستند که آنها چه گذشته ای داشتند به جز چند همسایه قدیمی، می خواهم بگویم که امروز در میان مردم ما صبر نیست. این صبر در جبهه های جنگ و در میان خانواده های شهدا و جانباران از کربلا و عاشورای حسینی الهام گرفته شده است.
پیراسته در پاسخ به این پرسش که چرا برخی افراد و کسانی که دوران جنگ را دیده اند از اعتقاد خود بر می گردند و بر عکس کسانی که اعتقادی هم نداشتند جذب فرهنگ ایثار می شوند، گفت: این تحولات به خواست خود فرد است، برخی می گویند شرایط، انسان را بد می کند در حالی که بسیاری از آدم ها اگرچه در شرایط بد زندگی می کنند ولی انسان های خوبی اند. معتقدم باید ظرفیت خود را بالا ببریم تا با خوبی ها مواجه شویم و قدم در راه ایثار بگذاریم یعنی همان کاری که رزمندگان به تاسی از امام حسین(ع) و حضرت ابوالفضل(ع) انجام دادند.
وی با اشاره به حادثه تروریستی اهواز ابراز کرد: آیا این اتفاق تلنگری به مردم نبود که بدانند کشور در امنیت است؟ ما باید در دل مان ستاد بحران راه بیندازیم، ستاد بحران از جنس همان ستاد که در جبهه ها بود، یعنی ستاد محبت، ایثار و از خودگذشتگی.
پیراسته در پایان خاطرنشان کرد: جنگ ما عاشورای عصر فضا بود. همه یکپارچه یک هدف داشتند. اما اکنون چه طور؟ اکنون در فضایی که دشمن تمام تلاش خود را برای هجمه های فرهنگی به کار می برد چه شرایطی داریم؟ شاید بتوان گفت در وضعیتی که هزار هزار میلیارد اختلاس می شود، کسی که با خانواده اش خداحافظی می کند و برای امام حسین(ع) به جبهه های نبرد می رود و به عنوان شهید مدافع حرم به خانه می گردد نمونه ای کامل از انسانی به حساب می آید که به آرمان های عاشورا لبیک گفته است.
نظر شما