به گزارش خبرگزاری شبستان وبه نقل ازروابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان، آیتالله سید محمد شاهچراغی در دیدار با تعدادی از سنگرسازان بیسنگر به مناسبت هفته دفاع مقدس اظهار داشت: باید خاطرات رزمندگان از سوی آنان نوشته شده و به صورت مکتوب درآید تا برای نسلهای بعد ماندگار شود.
وی با اشاره به ضرورت ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه گفت: باید این فرهنگ غنی برای نسل جوان و نوجوان تبیین و تشریح شود تا این نسل با فرهنگ غنی دفاع مقدس و رشادتهای ایثارگران آشنا شوند.
نماینده ولی فقیه در استان سمنان با اشاره به اهمیت عاشوراشناسی و شناخت جامعه از حضرت سیدالشهدا نیز گفت: شناخت امام حسین(علیه السلام) از راه سخنان این بزرگوار و عمل ایشان محقق میشود.
آیتالله شاهچراغی اظهارداشت: با تعمق در سخنان حضرت سیداشهدا می توان ایشان را به درستی شناخت و از این رو باید در مداحی و مرثیههای ماه محرم به سخنان امام حسین(علیه السلام) توجه ویژه شود.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه سمنان با اشاره به وظیفه مهم مداحان در انتقال مفاهیم عاشورا و همچنین پیام امام حسین(علیه السلام) گفت: مداحان سخنان حضرت سیدالشهدا را در مداحی به کارگیرند.
آیتالله شاهچراغی با بیان اینکه باید پیام عاشورا به خوبی برای نسل جوان تبیین شود افزود: مداحان میتوانند از طریق بیان فرمایشات حضرت سیدالشهدا در مداحیهای خود جوانان را با امام حسین(علیه السلام) و زندگی ایشان آشنا کنند و فرهنگ عاشورا را به خوبی منتقل کنند.
وی با بیان اینکه شهدا و به ویژه امام حسین(علیه السلام) به خاطرعشق به معبود قدم در راه شهادت گذاشتند تصریح کرد: بهتر از عشق چیزی در دنیا وجود ندارد و شما سنگرسازان بی سنگر عاشق خدا و شهادت بودید و با این انگیزه خدایی به جبهههای جنگ علیه باطل اعزام شدید.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه سمنان با بیان اینکه برخی از مرگها ننگ است از شهادت به عنوان یک زیور گرانبها نام برد و به سخنان حضرت سید الشهدا درباره شهادت اشاره کرد و گفت: ایشان فرمودند« من آن اندازه به شهادت وابستهام مانند عشق یعقوب به یوسف(علیه السلام)».
وی با اشاره به هفته دفاع مقدس نیز گفت: رمز پیروزی رزمندگان در دفاع مقدس صبر و مقاومت و اطاعت از امام خمینی(ره) بود.
این عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه امنیت و توسعه امروز کشور مرهون و مدیون خون شهدا و رشادتهای ایثارگران است گفت: همه ما باید قدردان ایثارگری رزمندگان و شهدا باشیم.
آیت الله شاهچراغی با بیان اینکه امروز نیز در حال جنگ هستیم و جنگ ادامه دارد اضافه کرد: امروز دشمن از طریق جنگ اقتصادی و جنگ روانی وارد صحنه شده است و رمز پیروزی همان رموز دوران دفاع مقدس است.
در این دیدار آزاده سرافراز میرصناعی خاطراتی از ماه محرم و مراسمهای عزاداری در زمان اسارت بیان کرد.
سیادتپور از دیگر رزمندگانی بود که از خاطرات خود در زمان دفاع مقدس و جهاد سازندگی و پشتیبانی جنگ سخن گفت.
صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی در استان سمنان توسعه مییابد
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان از صدور۲۱۷ مجوز تأسیس صنایع تبدیلی کشاورزی و دامی در این استان خبر داد و گفت: صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی در استان سمنان توسعه مییابد.
سید حسن میرعماد، با اشاره به آخرین وضعیت این صنایع در استان سمنان اظهارداشت: با تلاشهای انجام شده در سالهای اخیر 217 مجوز تأسیس صنایع تبدیلی کشاورزی و دامی در استان سمنان صادر شده است.
وی تعداد واحدهای صنایع تبدیلی دارای پروانه بهرهبرداری و واحدهای صنایع تبدیلی به تولید رسیده در استان سمنان را به ترتیب 64 و 73 واحد اعلام و تصریح کرد: هم اکنون 54 واحد تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی و دامی در استان سمنان در حال احداث است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان در یک سال گذشته 74 مجوز تأسیس و 20 پروانه بهرهبرداری صنایع تبدیلی و تکمیلی در استان سمنان صادر شده است.
میرعماد با اشاره به اینکه در صورت تکمیل و بهرهبرداری از همه 217 واحد صنایع تبدیلی دارای مجوز تأسیس در این استان برای سه هزار و 813 نفر به صورت مستقیم اشتغال ایجاد میشود اضافه کرد: این واحدها در مجموع ظرفیت تولید بیش از یک میلیون و 209 هزار تن انواع محصولات کشاورزی و دامی فرآوری شده را خواهند داشت.
وی با اشاره به برنامههای سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان برای توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی در این استان تصریح کرد: اولویتهای سرمایهگذاری در بخش صنایع تبدیلی و غذایی استان سمنان تدوین شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با بیان اینکه حمایتهای تسهیلاتی لازم برای سرمایهگذاری در بخش صنایع تبدیلی و صورت میگیرد افزود: در راستای استفاده بهینه از امکانات زیربنایی مانند آب و برق، تأسیسات و ساختمان موجود واحدهای صنایع تبدلی راکد و نیمه فعال این سازمان آماده هرگونه همکاری برای بازسازی، نوسازی و اصلاح ساختار این واحدها است.
همایش امر به معروف و نهی از منکر در سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان برگزار شد
سرپرست حوزه نمایندگی ولیفقیه در سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با اشاره به ایام محرم و سوگواری حضرت سید الشهدا اظهار داشت: هدف امام حسین(علیه السلام) از قیام عاشورا احیای امر به معروف و نهی از منکر بود.
حجت الاسلام و المسلمین عبدالله قربانیان با اشاره به اهمیت فریضه امربهمعروف و نهی از منکر گفت: اصلاح امور جامعه یکی از مهمترین اهداف این فرایض الهی است.
سرپرست حوزه نمایندگی ولیفقیه در سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با بیان اینکه امربهمعروف و نهی از منکر بر همه واجب است افزود: امر به معروف و نهی از منکر مانند سایر واجبات نیست که به اندازه خاصی بر افراد واجب باشد بلکه اجرای این فریضه حد ندارد.
قربانیان به آیهای از قرآن مجید که به فریضه امر به معروف و نهی از منکر اشاره دارد گفت: در این آیه امده که «همانا خداوند امر میکند به عدالت، نیکوکاری و نیکی به خویشاوند و نهی میکند از فحشا».
وی با اشاره به تعدد آیات درباره امر به معروف و نهی از منکر گفت: وجود این همه آیات در قرآن نشان از اهمیت این دو فریضه واجب الهی دارد.
سرپرست نماینده ولیفقیه در سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با بیان اینکه خداوند اولین آمر به معروف است و شیطان نیز نخستین آمر به منکر و ناهی از معروف است به وظایف انبیا و رسولان درباره این فریضه الهی اشاره کرد و افزود: امربهمعروف و نهی از منکر وظیفه تمامی انبیاء الهی بوده است.
قربانیان به حدیثی از امام علی (علیه السلام) درباره اهمیت فریضه امر به معروف اشاره کرد و گفت: ایشان در این باره فرمودند که امربهمعروف پرفضیلتترین کار مردم است.
وی با اشاره به دیگر روایت درباره امر به معروف و نهی از منکر گفت: قوام و استحکام دین وابسته به اجرای امربهمعروف و نهی از منکر است.
سرپرست نماینده ولیفقیه در سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با بیان اینکه اجرای امر به معروف و نهی از منکر در گستره وسیعی قابل اجرا است اضافه کرد: گستره امربهمعروف و نهی از منکر تمام دستورات دینی است.
طرح ایجاد سایهبان در باغات میوه استان سمنان اجرایی میشود
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با هدف جلوگیری از اثرات مخرب خشکسالی بر روی محصولات باغی این استان طرح شید هاوس (ایجاد سایهبان) در باغات میوه استان سمنان اجرایی میشود.
مهدی قرائیان با اشاره به ابلاغ شیوه نامه اجرایی طرح ایجاد سایهبان در باغات میوه اظهار داشت: این طرح با هدف حفاظت از باغات استان در مقابله با خشکسالی و سایر آسیبها اجرا میشود.
وی با اشاره به اهمیت تولید بخش کشاورزی در محیط های کنترل شده خاطر نشان کرد: با ابلاغ دستورالعمل طرح ایجاد سایهبان بر روی باغات میوه به عنوان زیر بخش طرحهای گلخانه ای این مهم به جد در دستور کار مدیریت باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان قرار گرفت.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان به برخی از فواید ایجاد سایهبان بر روی باغات میوه اشاره کرد و گفت: با توجه به کم آبی و شرایط خشکسالی حاکم بر استان، برای افزایش بهرهوری آب علاوه بر روش های آبیاری تحت فشار استفاده از این سایهبان نیز میتواند مثمر ثمر باشد و در استفاده بهینه آب مؤثر باشد.
قرائیان اضافه کرد: با هدف حفاظت باغات استان از اثرات مخرب خشکسالی استفاده از مواد حافظ رطوبت نظیر مواد آلی ، زئولیت و انواع مالچ ها برای جلوگیری از آسیب جدی به باغات توصیه میشود.
وی اضافه کرد: برای احداث سایهبانها از توریهای خاص با ضریبهای متفاوت از عبوردهی نور بر روی سازه های سبک و ارزان قیمت طراحی شده است و گاهی نیز این توریها بدون استفاده از سازه مستقیماً بر روی درختان کشیده میشود.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با اشاره به وجود انواع سایهبانها گفت: انواع سایهبانها شامل نتهاوس، شیدهاوس و اسکرینهاوس به منظور کنترل عوامل زنده و غیرزنده محیطی بر روی باغات نصب میشود و می تواند درختان را از آسیبهایی نظیر آسیب تگرگ، پرندگان، حشرات، سرمازدگی، آفتابسوختگی، حفظ کند و مهمتر از همه سایهبانها با کاهش تبخیر و تعرق باعث کاهش مصرف آب میشود و صرفهجویی در این بخش میشود.
قرائیان با اشاره به امکان صدور مجوز احداث سایه بان از سوی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان اظهار داشت: در راستای تسریع در اجرای طرح ایجاد سایهبان بر روی باغات میوه، معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان سعی دارد تا زمینه را برای اعطای تسهیلات بانکی به کشاورزان علاقمند به اجرای این طرح فراهم کند و در حال پیگیری برای اعطای تسهیلات به بهرهبردان این بخش است.
نظر شما