مرکز مشاوره علمی و پژوهشی خواهران  راه‌اندازی می‌شود

معاون پژوهش حوزه‌های علمیه خواهران گفت: از چند روز آینده مرکز مشاوره علمی و پژوهشی برای خواهران راه اندازی می‌شود تا تحقیقات آنها به سهولت و کیفیت بالاتر انجام شود.

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین علی اکبر حصاری، معاون پژوهش حوزه‌های علمیه خواهران امروز (یکشنبه ۱مهر ماه ) در مراسم آغاز سال تحصیلی جدید حوزه های علمیه خواهران سراسر کشور  که در حوزه علمیه امام حسن مجتبی(ع) برگزار شد، گفت: به همت همه حوزیان از امروز حدود 481 حوزه علمیه خواهران با 57 هزار طلبه شاغل به تحصیل در سطوح دو، سه و چهار در سراسر کشور سال تحصیلی خود را آغاز خواهند کرد.

وی افزود: امسال طلاب جدید الورود بالغ بر 9 هزار و 920 نفر هستند که 9 هزار و 90 نفر در سطح دو، 750 نفر در سطح سه و 72 نفر جدید الورود هم در سطح چهار مشغول به تحصل می‌شود.

حجت الاسلام والمسلمین حصاری درباره دروس حوزه علمیه، عنوان کرد: ما در سطح سه  در 12 رشته و گرایش طلبه شاغل به تحصل داریم؛ در رشته‌های فقه، اصول تفسیر، علوم قرآنی، کلام محض، کلام با گرایش مهدویت و امامت، مذاهب اسلامی، تاریخ اسلام، مطالعات اسلامی زنان، اخلاق و تربیت اسلامی، مهندسی ادبیات عرب، تبلیغ با گرایش حج؛ در سطح چهار سه رشته فقه خانواده، تفسیر تطبیقی و حکمت متعالیه را داریم؛ رشته‌هایی که در نظر گرفته شده با توجه به گستره نیازهای علمی کشور و مکتب اهل بیت(ع) است.

معاون پژوهش حوزه‌های علمیه خواهران اظهار داشت: اصلاحات و تغییراتی در آیین نامه‌ها و برنامه‌های حوزه های خواهران رخ داده که تقریبا بخش نامه های آن ابلاغ شده است؛ تحقیق پایانی از چرخه تحصیلی آنها حذف و جایگزین آن مقالات پایانی قرار داده شده است، از امسال خواهرانی که تحقیق پایانی را انتخاب نکردند مشمول این آیین نامه جدید هستند در آیین نامه جدید دو مقاله است که با ارزیابی علمی توسط یک استاد کار به انجام می رسد.

وی بیان داشت: امسال تمام اهداف پژوهشی، تربیتی و تهذیبی معاونت فرهنگی در برنامه 190 واحدی گنجانده شده و انسجام کامل در برنامه آموزشی و علمی ما رخ داده که امیدواریم با همراهی جدی استادان مدرسه و خواهران طلبه به نتیجه مطلوب منتهی شود.

حجت الاسلام والمسلمین حصاری با بیان اینکه مجموعه فعالیت‌های سال جاری با هدف ارتقا سطح علمی و کارآمدی حوزه تدارک دیده شده است، گفت: از چند روز آینده مرکز مشاوره علمی و پژوهشی برای خواهران راه اندازی می‌شود که تحقیقات آنها به سهولت و کیفیت بالاتر انجام شود.

معاون پژوهش حوزه‌های علمیه خواهران با بیان اینکه بنای تغییرات محتوایی وجود ندارد اما به لحاظ تکنیک آموزش تغییراتی صورت می‌گیرد. ابراز کرد: نگاه زیباشناختی بانوان در متون باید مورد ملاحظه قرار گیرد. هماهنگ سازی سه عرصه تهذیب، تربیت و مهارت‌های مختلف تدریس تحقیق و تبلیغ به صورت توامان در تمام متون باید پیگیری و به سرانجام برسد.

وی با بیان اینکه ایجاد رشته‌های پژوهش محور از جمله موارد است که مورد توجه است. خاطرنشان کرد: دوره‌هایی تربیت مبلغ و مدرس، تربیت محقق در نقاط  کشور در حال اجرا است بدون تغییر در برنامه آموزشی رشته های سطح سه و چهار قادر خواهیم بود طیف علاقه مند از خواهران را به سمت پژوهشگری حرفه ای سوق دهیم.                                                                                                                                                           

کد خبر 729265

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha