ضرورت نگاه فرهنگی به محتوای دفاع مقدس/ هشت سال دفاعی که آینه عاشورا بود

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس گیلان با بیان اینکه قائل به نگاه فرهنگی به محتوای دفاع مقدس هستیم افزود: دفاع هشت ساله، دفاعی مقدس و مظلومانه بود و باید فرهنگ و معارف آن را گسترده‌تر از جغرافیای زمانی و مکانی ببینیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، عباس بایرامی، مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس گیلان امروز( 27 شهریور) در نشست خبری با اصحاب رسانه در آستانه 37 اُمین سال گرامیداشت هفته دفاع مقدس با تاکید بر تبیین دستاوردهای این هفته گفت: هفته دفاع مقدس از مشعشع‌ترین دوران انقلاب بود.

 

وی با تشریح برنامه‌های گرامیداشت هفته دفاع مقدس با شعار محوری «ما توانستیم» افزود: در تاریخ معاصر کشور هیچ نقطه‌ایی بلندتر از دفاع مقدس وجود ندارد که الگوگیری از آن برای توسعه کشور یک ضرورت است.

 

بایرامی با بیان اینکه شعار «ما توانستیم» الگوسازی در همه عرصه‌های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی است اذعان کرد: در عرصه‌های مختلف، الگوهای موفقی داریم که می‌تواند برای حال و آینده کشور تاثیرگذار باشد.

 

وی با اشاره به تقارن ماه محرم و دفاع مقدس و اینکه هیچ روزی از جنگ بدون ذکر ابا عبدالله الحسین نبود افزود: فرهنگ عاشورا الگوی رزمندگان در دفاع مقدس بود و از هر فرصتی برای ایجاد شور و شعور حسینی در جبهه های نبرد استفاده می‌شد.

 

*هشت سال دوران دفاع مقدس آمیخته با فرهنگ حسینی بود

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس گیلان تاکید کرد: تمام جبهه در هشت سال دوران دفاع مقدس آمیخته با فرهنگ حسینی بود.

 

وی با بیان اینکه قائل به نگاه فرهنگی به دفاع مقدس هستیم افزود: دفاع هشت ساله دفاعی مقدس و مظلومانه بود و باید فرهنگ و معارف آن را گسترده‌تر از جغرافیای زمانی و مکانی ببینیم.

 

بایرامی در ادامه با اشاره به سیاست‌های این اداره کل در سال جاری بیان کرد: فعالیت‌های پژوهشی و علمی، بهره گیری از اساتید و نخبگان، اصناف، اقشار و اقوام از سیاست‌های کاری این اداره کل در سال جاری است.

 

وی با بیان اینکه دفاع مقدس انسجام دهنده همه صنوف در کشور بود تاکید کرد: باید تلاش کنیم در چهل سالگی پیروزی انقلاب این موضوع را برجسته‌تر سازیم.

 

بایرامی با اشاره به برنامه‌های گرامیداشت هفته دفاع مقدس تصریح کرد: بازخوانی عملیات ثامن الائمه در رزمایش فرهنگی ستارگان درخشان، رژه نیروهای مسلح، همایش مداحان و هیئت‌های مذهبی، تجمع بزرگ روحانیت در حوزه‌ها، رونمایی از کتاب زندگی‌نامه شهدا و رزمندگان و برپایی نمایشگاه‌های عکس دفاع مقدس و شهدا از مهم‌ترین این برنامه‌هاست.

 

*قریب یکصد هزار رزمنده دفاع مقدس در گیلان وجود دارد

وی با بیان اینکه قریب یکصد هزار رزمنده دفاع مقدس در کل استان وجود دارد گفت: از این تعداد، 72 هزار رزمنده غیرسرباز و 25 هزار نفر هم سرباز دفاع مقدس هستند.

 

بایرامی اضافه کرد: همچنین گیلان دارای 300 رزمنده زن دفاع مقدس، 154 روحانی شهید و بیش از 260 روحانی رزمنده، 24 هزار جانباز، هزار و 640 آزاده و هشت هزار شهید است.

 

وی گرامیداشت هفته دفاع مقدس را پاسداشت عزت، خوداتکایی و استقلال کشور دانست و گفت: گرامیداشت یعنی الگوی مدیریت برتر انقلابی که در سایه اطاعت از ولی فقیه حاصل می‌شود.

 

مدیرکل بنیاد حفظ آثار گیلان دست‌یابی به اعتماد به نفس و خودباوری را از دستاوردهای دفاع مقدس اعلام کرد و افزود: تقویت باورهای دینی و ترویج فرهنگ ساده زیستی از دستاوردهای داخلی دفاع مقدس بود که متاسفانه امروز اشرافی‌گری بخش بزرگی از جامعه را دربرگرفته است.

 

 *تثبیت اقتدار کشور در عرصه بین المللی از دستاوردهای دفاع مقدس

وی با بیان اینکه تثبیت اقتدار کشور در عرصه بین المللی از دستاوردهای دفاع مقدس است، خاطرنشان کرد: اقتدار امروز ناشی از قدرت ایران در دفاع مقدس است به گونه‌ایی که امروز هیچ تصمیمی در کشور بدون مشورت و حضور جمهوری اسلامی ایران صورت نمی‌گیرد.

 

بایرامی با بیان اینکه در دفاع مقدس با اتکا به خدا و با محوریت امام راحل، دنیا را متحیر کردیم افزود: بسط و گسترش فرهنگ دفاع مقدس نیازمند همکاری همگان است.

 

وی با تاکید بر اهمیت ادبیات و تاریخ دفاع مقدس با بهره گیری از ابزار هنری و فرهنگی گفت: هیچ فرهنگی بدون استمرار در جان جامعه نخواهد نشست.

 

*موزه دفاع مقدس مطالبه گیلانی ها

مدیرکل بنیاد حفظ آثار گیلان موزه دفاع مقدس را نماد فرهنگ شهادت دانست و گفت: این موزه یک مطالبه ملی است که در فاز مطالعاتی و تامین زمین قرار دارد.

 

وی تاکید کرد: هر یادمانی باید به یک مرکز فرهنگی دفاع مقدس تبدیل که نیازمند همت همه بویژه اصحاب رسانه است.

کد خبر 728579

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha