حجت الاسلام مجتبی کلباسی، رییس مرکز تخصصی مهدویت با بیان اینکه ایام عزاداری حضرت سیدالشهداء(ع) فرصتی مغتنم برای انفاق و دادن صدقه است، در گفت وگو با خبرنگار مهدویت و غدیر خبرگزاری شبستان گفت: تردیدی نیست انفاق و صدقه از برنامه های اساسی قرآن و نیز مکتب اهل بیت علیهم السلام در کمک به نیازمندان است و لذا آغاز سال قمری و فرا رسیدن ایام شهادت وجود مقدس حضرت اباعبدالله الحسین(ع)، به دلیل بسترهایی که برای ترویج مکتب عاشورا و عبرت های واقعه کربلا ایجاد می کند، فرصتی است تا ما به این مستحب قرآنی بیش از پیش توجه کنیم.
وی با بیان اینکه صدقه و انفاق فقط جنبه مالی ندارد، تصریح کرد: انفاق و خدمت به نیت عزاداری امام حسین(ع) برکات بیشتر و فوق العاده تری دارد، به عبارت دیگر، اگر پول، هنر، سخن و سرمایه ای اعم از مادی و معنوی برای خدمت رسانی به زائران و عزاداران اباعبدالله الحسین(ع) هزینه شود، چون اهداف متنوعی را پوشش می دهد، دارای فضیلت بسیار است.
کلباسی تاکید کرد: از این رو، ایام محرم و عزادارای امام حسین(ع)، فرصت مناسبی است که انسان به منظور ترویج فرهنگ حسینی و عاشورایی با مال و دیگر امکانات خویش در عرصه حضور داشته باشد، چون مالی که در این مسیر هزینه شود آثار و برکات بسیار را در ابتدای امر نصیب صاحب خود می کند.
مدیر مراکز تخصصی حوزه علمیه درباره تاثیر صدقه دادن به نیت سلامتی امام زمان(عج) بویژه در ایام محرم حسینی که قلب مبارک حضرت(ع) از مصیب جدشان(ع) در اندوه و فشار است، ابراز کرد: انسان در صدقه ای که می دهد بسته به وسعت نیت اش، اجر می برد؛ برای مثال اگر صدقه به نیت سلامتی خود، فرزند و خانواده باشد، ارزشمند است و برکات هم دارد اما اگر به نیت سلامتی امام عصر(عج) باشد یعنی برای حفظ ولی و حجت خدا از بلایا، قطعاً ارزش و فضیلت آن فرق خواهد داشت و تاثیر و برکات آن نیز هم بیشتر و هم متفاوت است.
وی اضافه کرد: هر چه نیت انسان در صدقه و انفاق هایش توسعه بیابد به همان میزان برکات و آثار عملش نیز وسعت خواهد یافت، چنان که اگر به نیت سلامت مسلمانان و محبان اهل بیت علیهم السلام صدقه بدهیم قطعا نسبت به وقتی که نیت را شخصی می کنیم، برکات بیشتری نصیب ما می شود.
کلباسی با بیان اینکه در ایام محرم حسینی حضرت حجت(عج) صاحب عزای اصلی اند، ابراز کرد: کسی که به این مسئله و به در فشار بودن قلب مبارک امام زمان(ع) توجه دارد و صدقات خود را به نیت سلامت حضرت بقیه الله الاعظم(عج) کنار می گذارد، به دلیل آنکه در یاد امام عصر(عج) بوده و نسبت به سلامت ایشان دغدغه داشته، قطعاً آثار صدقه ای که می دهد نیز متفاوت است.
وی تاکید کرد: به عبارت دیگر، صدقه دادن یکی از شیوه های تسلیت گفتن به امام زمان(عج) در مصیبت جدشان حضرت سیدالشهداء(ع) است، و لذا این صدقه هم از نظر کیفیت هم از نظر نتیجه و فضیلت، متفاوت است.
رییس مرکز تخصصی مهدویت با بیان اینکه صدقه برای امام زمان(عج) فقط جنبه مالی ندارد، خاطرنشان کرد: صدقه فقط به دادن پول نیست بلکه هر اقدامی که مسیر اقامه عزای امام حسین(ع) و خدمت به عزاداران حسینی را هموار کند حتی در حد جفت کردن کفش ها در هیئت و مسجد، می تواند صدقه باشد چنان که در روایات است اگر کسی سنگی را از مسیر مردم بردارد این عمل برای او حکم صدقه را دارد. لذا هر سخن، نیت و عمل خوبی در این ایام می تواند به عنوان صدقه به نیت سلامتی امام زمان(عج) باشد.
نظر شما