مساجد چوبی؛ میراث معماری سلجوقیان در سرزمین آناتولی

نخستین مساجد چوبی در سرزمین آناتولی در قرن سیزدهم به دستور صاحب عطا؛ وزیر دولت سلجوقیان، در شهر قونیه ترکیه ساخته شده‌اند.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از خبرگزاری آناتولی؛ سـاخت مساجد بـا سـقف و ستون‌های چوبـی که نخستین نمونه آن از سوی معماران ترک‌ ساخته شده است، قرن‌هاست به عنوان مهم‌ترین بناهای مذهبی سنت اسلامی و جهان ترک مورد توجه قرار گرفته‌اند.

 

نخستین ساخت مساجد مسقف با چوب و با ستون‌های چوبی به ترک‌های آسیای میانه پس از ورود اسلام به این منطقه باز می‌گردد، این نوع مساجد تاکنون به عنوان مهم‌ترین میراث فرهنگی و تمدن سلجوقیان در سرزمین آناتولی شناخته می‌شود.

 

نخستین مساجد با این ویژگی در سرزمین آناتولی به دستور صاحب عطا، در شهر قونیه ساخته شده‌اند، این مساجد چوبی در فهرست موقت میراث جهانی یونسکو قرار دارند و با قدمت دیرینه خود همچنان استوار هستند و علاوه بر ویژگی معماری از ویژگی معنوی و تاریخی برای گردشگران برخوردار هستند.

 

یاشار اردمیر؛ مؤرخ هنری و متولی امور ترمیم و بازسازی «مسجد اشرف اوغلو» متعلق به قرن سیزدهم در قونیه در گفت‌وگو با خبرنگار آناتولی، گفت: نخستین مساجد چوبی از سوی ترک‌های آسیای مرکزی ساخته شده‌اند.

 

وی با بیان اینکه نخستین نمونه مساجد چوبی را به ویژه در ترکستان غربی (پنج جمهوری سابق اتحاد جماهیر شوروی؛ شامل ترکمنستان، ازبکستان، تاجیکستان، قرقیزستان و قزاقستان) می‌توان دید، اظهار کرد: آثار چوبی مانند در، ستون و محراب به ویژه در موزه‌های سمرقند، بخارا و سن پترزبورگ در معرض ديد عمومی گذاشته شده‌اند.

 

 

 

کد خبر 728260

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha