تهیه برنامه‌های مفید  برای ایام محرم سبب گرایش عزاداران به مسجد می‌شود

رئیس ناحیه شهید بهشتی مرکز رسیدگی به امور مساجد، گفت: مساجد می‌توانند بعد معرفت محرم را در عزاداری‌های این ماه ارتقا دهند و به راحتی حاشیه‌های منفی موجود در عزاداری را به صورت مطلوب تصفیه کنند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، برنامه گفت‌وگوی فرهنگی با موضوع بررسی نقش مساجد در عزاداری محرم، با حضور حجت‌الاسلام محسن کرمانی؛ رئیس ناحیه شهید بهشتی مرکز رسیدگی به امور مساجد و حجت الاسلام علی گودرزی؛ مدرس حوزه و دانشگاه از شبکه رادیویی گفت‌وگو روی آنتن رفت.

 

در این برنامه کرمانی با اشاره به مجالس ویژه برای عزاداری امام حسین (ع) گفت: شور حسینی در محافلی به غیر مساجد نمود برجسته‌تری دارد، تمامی مصادیق شور حسینی همواره از فضیلت‌های بسیار بالایی برخوردار هستند.

 

وی با بیان این که در صورت نبود مساجد در ایام محرم فقط شور حسینی در جامعه جاری می‌شود، اظهار کرد: با سوق دادن محافل و مجالس عزای محرم به سمت مساجد می‌توان علاوه بر شور حسینی در مورد کسب شعور حسینی نیز اقدامات موثری انجام داد.

 

رئیس ناحیه شهید بهشتی مرکز رسیدگی به امور مساجد، ادامه داد: بسیاری از نیازهای موجود در محلات در مساجد برطرف می‌شود و ساماندهی موضوعاتی مانند خانواده و ازدواج از جمله اقداماتی است که در مساجد صدر اسلام مورد توجه واقع می شد اما متاسفانه امروزه بسیاری از مساجد فعال از ویژگی‌های بنیادی خود در صدر اسلام فاصله گرفته‌اند در حالی که در زمان حیات پیامبر اسلام (ص) مساجد فعال، بسیاری از نیازهای جامعه را برطرف می‌کردند.

 

کرمانی با اشاره به این که مساجد می‌توانند بعد معرفت محرم را در عزاداری‌های این ماه ارتقا دهند، افزود: این خانه‌های خدا به راحتی می‌توانند حاشیه‌های منفی موجود در عزاداری را به صورت مطلوب تسویه کنند و یک محفل خالص و مملو از شور و شعور حسینی را فراهم آورند.

 

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومی شبکه رادیویی گفت‌وگو، وی با اشاره به لزوم ایجاد پیوند میان تکیه‌های حسینی با مساجد سطح کشور، اظهار کرد: شایسته است که دست‌اندکاران فعال در مساجد برای ایام محرم برنامه‌ریزی‌هایی دقیق و مدون داشته باشند زیرا تهیه برنامه‌های مفید و جذاب برای ایام محرم در مساجد سبب گرایش عزاداران مختلف به مساجد می‌شود.

 

رئیس ناحیه شهید بهشتی مرکز رسیدگی به امور مساجد با اشاره به این که مساجد باید با هیات‌های پیرامون خود هماهنگی و هم‌افزایی داشته باشند، اظهار کرد: برای ایجاد همکاری‌های بیشتر میان مسجد و هیات‌ها، دست‌اندکاران مساجد هیات‌های حسینی را به رسمیت بشناسند و با آن‌ها مشترکا برنامه برگزار کنند.

 

در ادامه این برنامه، حجت‌الاسلام علی گودرزی با اشاره به این که مساجد یک نهاد اجتماعی مهم هستند، گفت: بدون شک مسجد نقش بسیار پررنگی را در گسترش اسلام و انتقال آموزه‌های این دین داشته است، کارکرد و ثمرات مسجد در طول تاریخ افراد بسیاری را به سمت دین اسلام جذب کرده است.

 

وی با اشاره به این که بسیاری از نیازهای موجود در محلات در مساجد برطرف می‌شوند، خاطر نشان کرد: ساماندهی موضوعاتی مانند خانواده و ازدواج از جمله اقداماتی است که در مساجد صدر اسلام مورد توجه واقع می‌شد.

 

این استاد دانشگاه، گفت: متاسفانه امروزه بسیاری از مساجد فعال از ویژگی‌های بنیادی خود در صدر اسلام فاصله گرفته‌اند، مساجد فعال در زمان حیات پیامبر اسلام (ص) بسیاری از نیازهای جامعه را برطرف می‌کردند و عملکردی دغدغهمند داشتند، متاسفانه در حال حاضر بسیاری از مسائل اجتماعی مردم در جامعه با مسجد در پیوند نیستند.

 

 

 

کد خبر 728121

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha