خبرگزاری شبستان – شیراز: مبلغان اعزامی به فارس در سوگواره «بصیرت عاشورایی»، علت حضور مجدد خود در این استان را تشنه معرفت و بامحبت بودن مردم فارس ذکر می کنند.
مناطق محروم استان فارس در محرم امسال، میزبان مبلغان اعزامی از طرف اداره کل اوقاف و امور خیریه شدند.
واقفان بسیاری در کشور باهدف گسترش فرهنگ دینی و ماندگاری فرهنگ عاشورا، وقف هایی را به یادگار گذاشته اند و از محل این موقوفه هدف فعالیت های تبلیغی در ایام عزاداری پشتیبانی می شود.
همه ساله از سوی سازمان اوقاف کشور و در ایام محرم برنامه هایی برای اعزام روحانیون به ویژه در مناطق محروم هر استان تدارک دیده می شود و این روحانیون علاوه بر سخنرانی و برگزاری مراسم عزاداری طرح های فرهنگی بسیاری را اجرا می کنند.
این نیروهای تخصصی، آموزش های لازم برای حضور در مناطقی که اعزام می شوند را در کارگاه های ویژه تبلیغی دریافت می کنند.
آنان با حضور در بین مردم، مشاوره های مختلفی در زمینه های دینی، اجتماعی و خانوادگی ارائه می دهند و همین مسائل باعث شده است که جایگاه خوبی را در محل های ماموریت خود به دست بیاورند.
حرم مطهر حضرت علی بن حمزه (ع) شیرازهم در ابتدای محرم، میزبان 160 مداح غیربومی دارای حکم اوقاف بود که از این آستان به محل های ماموریت خود در شهرستان های محروم فارس اعزام شدند، 60 روحانی غیربومی دیگر هم به شکل جهادی به فارس آمده بودند.
بسیاری از این روحانیون اعزامی برای چندمین بار بود که به فارس می آمدند و همین مسئله می توانست سوژه ای جالب برای تهیه یک گزارش باشد و ما دلیل آمدن مجدد آنها به فارس را از زبان چند نفر جویا شدیم.
حجت الاسلام ناصر فرهمند، یکی از روحانیون اعزامشده از قم به شیراز که به گفته خودش بیشتر سفرهای تبلیغی را به شیراز انجام میدهد، می گوید: بیشتر شهرهای استان فارس از جمله استهبان، فسا، فراشبند، بوانات و لامرد را رفته ام.
وی در مورد پذیرفتن کار تبلیغی در استان فارس با اشاره به اینکه موضوع جالب برای من در این استان، سعه صدر مردم با توجه به سابقه وجود فرهنگ های مختلف در این سرزمین است، می افزاید: یکی از نکاتی که برای من حائز اهمیت است، تشنه معرفت بودن مردم مناطقی است که با آنان سروکار داشته ام و تبلیغات در مردم این مناطق اثرگذار است.
این مبلغ دینی در مورد اینکه چگونه یک روحانی می تواند تبلیغاتی اثرگذار داشته باشد، می گوید: رفتار فردی و اجتماعی روحانیون باید الگو گرفته شده از امام صادق (ع) باشد تا بتواند بر مخاطب خود اثر بگذارد.
وی در توصیه ای به مبلغان جوان می گوید: باید فقط خدا را ناظر کار خود بدانیم و رفتارمان را مطابق با ائمه اطهار (ع) و بزرگان دین بسازیم و آنچه می گوییم را خود هم عمل کنیم.
مجتبی فدایی، روحانی اهل تهران، هم یکی دیگر از مبلغانی است که برای بار چندم به فارس آمده و سال گذشته در اقلید به فعالیت تبلیغی پرداخته و امسال عازم شهرستان فراشبند است، در مورد علل تعیین فارس برای ماموریت تبلیغاتی میگوید: این استان مردم خونگرمی دارد، ضمن اینکه من نیاز مردم به تبلیغ را هم برای تعیین محل خدمت در نظر می گیرم و از حضور در فارس هم راضی هستم.
حجت الاسلام فدایی در مورد نیازهای تبلیغاتی روز جامعه، اضافه می کند: تبلیغ آموزه های دینی با توجه به نیازهای روز جامعه و اوضاع اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی از مواردی است که باید مدنظر مبلغان قرار گیرد و برخورد ائمه (ع) با چنین مشکلاتی تبیین شود.
حجت الاسلام محسن خیابانی از قم هم حداقل 10 بار برای ماموریت های تبلیغی به فارس آمده است و علت حضور چندباره خود در این استان را این چنین، تاکید می کند: «مدیر گروه تبلیغی اوقاف فارس و نظم گروه، ازجمله دلایل آمدن من به استان فارس است»؛ این روحانی خانواده اش را هم را برای اجرای برنامه ها با خود آورده است.
حجت الاسلام سید جعفر سجادی از تبریز هم به عنوان یکی از مسن های گروه اعزامی از قم با 64 سال سن، برای بار سوم است به فارس آمده است و با شوخ طبعی مثالزدنی به سئوال ما که «چه شد دوباره به اینجا آمدید»، پاسخ می دهد: درخواست محبت آمیز مردم کازرون و لطف آنها مرا دوباره به این دیار کشاند.
وی در توصیه ای به جوان ترهای گروه میگوید: هر چه را که مستند می دانید برای مردم ذکر کنید و حدس و گمان در گفته های شما نباشد.
حجت الاسلام محمدعلی برزگر، مدیر گروه تبلیغاتی استان فارس هم در مورد مبلغان اعزامی به شهرستان های فارس بابیان اینکه 80 درصد مبلغان اعزامی به فارس دوباره به این استان آمده اند، می گوید: بیشتر این افراد در طول سال و طرح های مختلف اداره اوقاف فارس، برنامه های فرهنگی و تبلیغی خود را پیگیری و دنبال می کنند.
وی با اشاره به اینکه علاوه بر این 220 نفر تعداد یکصد مبلغ بومی هم یاری رسان اوقاف در سوگواره «بصیرت عاشورایی» اداره کل اوقاف و امور خیریه فارس و در جوار امامزادگان این استان هستند و اولویت اعزام روحانی در این ایام با شهرستان های محروم است، می افزاید: شهرستان مرودشت با 24 نفر، خفر و جهرم با 22 نفر، نورآباد ممسنی با 18 نفر، لار با 14 نفر و شهرستان کازرون با 10 نفر در رتبه های نخست اعزام مبلغ قرار دارند.
وی در مورد توصیه هایی که به مبلغان می شود، می گوید: توجه ویژه به جوانان و نوجوانان و حضور در جمع مردم مهم ترین موضوع در این زمینه است.
برزگر با بیان اینکه هزینه های امر تبلیغ از طرف اجرای نیات واقفان خیراندیش انجام می شود، تاکید می کند: روحانیون اعزامی، مسئله تبلیغ وقف را در دستور کار خود دارند و به آنها توصیه می کنم که مسئله وقف آسان را دنبال کنند تا همه و به راحتی، به امر وقف به عنوان حسنه جاریه بپردازند.
خاطر نشان می شود، در طول سال در بازه های مختلفی همچون محرم، رمضان و غیره تعدادی از مبلغین به سراسر فارس اعزام می شوند.
نظر شما