«دی میستورا» و «خشم روسیه»

«استفان دی میستورا» که به پایان ماموریت خود در سوریه نزدیک می شود، این روزها مورد انتقاد برخی از کشورها به ویژه روسیه به خاطر مواضعش درباره ادلب قرار گرفته است و روسیه به شدت از دی میستورا خشمگین است.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از المیادین، با نزدیک شدن به پایان ماموریت «استفان دی میستورا» نماینده سازمان ملل متحد در پایان سپتامبر جاری، در راهروهای سازمان ملل و بین کشورهای عضو سازمان بحث و جدل درباره سرنوشت دی میستورا و امکان تمدید ماموریت دوباره وی درجریان است؛ این درحالی است که طرف روس در طول نشست کشورهای ضامن (روسیه و ترکیه و ایران) با دی میستوراکه 10 و 11 ماه  جاری در ژنو برگزار شد، از وی به علت برخی اظهارات و مواضعش در نشست مطبوعاتی اخیر درباره ادلب به شدت انتقاد کرد.

 

المیادین می نویسد که با توجه به انتقادهای بسیاری که به دی میستورا برای ماموریتش به ویژه در مرحله اخیر وارد است، تمدید ماموریت وی قطعی نیست.     

 

براساس اطلاعات به دست آمده، طرف روسی از اظهارات دی میستورا در نشست مطبوعاتی درباره ادلب خشمگین است، زیرا تعداد غیرنظامیان را سه میلیون اعلام کرده است، این درحالی است که تعداد ساکنان علاوه بر پناهندگانی که به این منطقه آمده اند، دست کم دو میلیون نفر است، پس چرا این تعداد را بیشتر اعلام کرده است.

 

طرف روسی معتقد است که دی میستورا از ماموریت کنونی خود که محصور به فعالیت برای تشکیل کمیته قانون اساسی و نظارت بر نشست ها پس از تشکیل کمیته به منظور ازسرگیری مذاکرات بین طرف های روس است، عدول کرد و به بررسی گذرگاه های امن پرداخت و این مسئله بخشی از ماموریت وی نیست.

 

این درحالی است که روسیه از اظهارات و مواضع دی میستورا خشمگین است و طرف روس با تعیین زمان جدید برای دیدار کشورهای ضامن در ژنو موافقت نکرد.

 

«الکساندر لاورنتیف» نماینده رئیس جمهوری روسیه در سوریه چندی پیش به المیادین درباره روند تشکیل کمیته قانونی که به آرامی طی می شود، گفت که این روند در راستای منافع سازمان ملل نبود که به تحقق پیشرفت عملی در این پرونده قبل از 18 سپتامبر امیدوار بود، آخرین تاریخ برای حضور در شورای امنیت قبل از پایان ماموریت و قبل از اتخاذ تصمیم درباره تمدید آن.

 

کشورهای ضامن (روسیه، ایران و ترکیه) با دو فهرست ارایه شده از سوی نظام سوریه و هیئت عالی (با همکاری ترکیه) موافقت کردند و فهرست ارایه شده از سوی خود دی میستورا موافقت نشد و تشکیل کمیته فنی را برای بررسی اسامی ارایه شده از سوی نماینده سازمان ملل خواستار شدند تا نتایج کار خود را قبل از پایان سال جاری ارایه دهند و این مسئله به این معناست که تشکیل کمیته قانون اساسی هرگز چند ماه طول نمی کشد.

 

کد خبر 727968

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha