تعاملات علمی و آکادمیک؛ از مهمترین ظرفیت های همکاری بین ایران و ترکیه

رئیس سازمان دیانت ترکیه در دیدار رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی، با اشاره به فعالیت های مشترک علمی بین دو کشور گفت: تعاملات علمی و آکادمیک از مهمترین ظرفیت های همکاری بین ایران و ترکیه است.

به گزارش گروه اندیشه خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومی دانشگاه مذاهب اسلامی: حجت الاسلام مختاری، رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی در جریان سفر به کشور به کشور ترکیه با حضور در دفتر سازمان دیانت ترکیه با «علی ارباش» رئیس این سازمان دیدار و گفت‌وگو کرد.

 

علی ارباش در این دیدار ضمن خیر مقدم به ریاست دانشگاه مذاهب اسلامی و ابراز خرسندی از این دیدار اعلام کرد در سفری که به ایران خواهد داشت از دانشگاه مذاهب اسلامی دیدن کرده و در کنفرانسی در جمع دانشجویان و اساتید دانشگاه مذاهب اسلامی حضور می یابد.

 

وی همچنین با اشاره به ارتباطات تاریخی، فرهنگی، زبانی و دینی ایران و ترکیه خاطرنشان کرد: ارتباطات و اشتراکات تاریخی، فرهنگی، زبانی و دینی از ظرفیت‌های مهم برای همکاری‌های دو کشور در عرصه‌های مختلف به ویژه در زمینه تعاملات علمی و آکادمیک است.

 

رئیس سازمان دیانت ترکیه ادامه داد: با توجه به اینکه بنده به عنوان رئیس دانشکده فعالیت داشتم و با فضای دانشگاهی آشنا هستم معتقدم همکاری‌های دانشگاهی می‌تواند بسیار مؤثر باشد و از این ظرفیت باید استفاده کرد.

 

وی تبادل استاد و دانشجو میان دانشگاه‌های دو کشور ازجمله دانشگاه مذاهب اسلامی را بسیار مهم و دارای فواید دانست و گفت: تبادل آکادمیک می‌تواند نقطه قوت ما باشد. در ترکیه حدود ۱۰۰ دانشگاه و دانشکده در زمینه الهیات وجود دارد که می‌توانند با دانشگاه مذاهب اسلامی همکاری کنند.

 

ارباش همچنین با تاکید براین که همگرایی ها در حوزه زبان، فرهنگ و مذهب نشان از این دارد که این دو ملت تا چه اندازه به همدیگر نزدیک هستند، افزود: اگر تفاوت هایی هم در این حوزه ها بین دو ملت دیده می شود را باید به عنوان یک نقطه قوت برای هر دو کشور دانست که نباید مورد اختلاف قرار بگیرد.

 

وی همچنین به جایگاه مولانا در فرهنگ دو ملت اشاره کرد که می تواند محور همکاری های علمی و دانشگاهی دو کشور باشد.

 

همچنین حجت الاسلام مختاری، رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی نیز ضمن ابراز خرسندی از انجام این دیدار با ارائه گزارشی از اهداف، ماوریت ها و رسالت های این دانشگاه گفت: دانشگاه مذاهب اسلامی یک دانشگاه حاکمیتی و مأموریت محور برای تربیت نیروی انسانی تقریبی برای کل جهان اسلام است و فعالیت های گسترده ای در داخل و خارج از کشور به ویژه در دروه جدید دارد.

 

وی در ادامه این دیدار به فعالیت‌های دانشگاه به ویژه در حوزه بین الملل و همکاری با دانشگاه های مختلف جهان اسلام، تنوع ملیتی و مذهبی دانشجویان در این دانشگاه، توسعه شعب در داخل و خارج کشور، انعقاد تفاهم نامه های همکاری با بیش از 10 کشور اشاره کرد.

 

رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی همچنین همکاری در مجلات و متون مشترک، برگزاری کنفرانس ها و کارگاه های مشترک، برگزاری دوره های آموزشی، تبادل اساتید و دانشجو از جمله ظرفیت های دانشگاه مذاهب اسلامی برای همکاری با مراکز دانشگاهی ترکیه عنوان کرد.

 

در این دیدار که معاونین سازمان دیانت و مدیران بخشهای مختلف این سازمان و نیز مدیرکل دفتر همکاری های علمی بین المللی دانشگاه مذاهب اسلامی حضور داشتند، ئیس سازمان دیانت ترکیه از خدمات و تلاش های تقریبی جناب آقای دکتر مختاری ریاست دانشگاه مذاهب اسلامی تقدیر به عمل آورد و هدیه ای از آثار علمی به دکتر مختاری اهدا کرد.

 

گفتنی است حجت الاسلام مختاری در این دیدار لوح تندیس و یادبود دانشگاه مذاهب اسلامی را به علی ارباش اهدا کرد.

کد خبر 727469

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha