به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، بازسازی بافت های فرسوده براساس قانون بودجه 1397 و طبق لایحه ای که دولت ارایه داد به عنوان یکی از برنامه های اساسی دولت در سال جاری مطرح شد تا جایی که باید از این طریق 300 هزار شغل ایجاد شود.
بنابراین گزارش، در مراکز استانها 32 قطعه زمین و 15 قطعه زمین دولتی در تهران توسط وزارت راه و شهرسازی به مسئله نوسازی اختصاص یافته و خریداران این بافت ها می توانند با استفاده از وام 6 درصد از محل صندوق ذخیره یکم صاحب خانه شوند. این برای خانه اولی هاست که با خواب پول 20 میلیونی خود به مدت 2 سال می توانند تا 80 میلیون تومان وام مسکن دریافت می کنند. به منظور این پروژه 90 انبوه ساز آمادگی خود را به دولت اعلام کردند تا 1350 محله را نوسازی کنند و دولت طبق برنامه ششم توسعه باید سالانه 270 محله را نوسازی کند.
در همین رابطه، پرداخت تسهیلات 50 میلیون تومانی نوسازی بافتهای فرسوده با سود 9 درصد در ماه جاری آغاز شده و گفته شده که در طول 5 ماه ابتدای سال جاری 25 هزار نفر پروانه ساختمانی برای آغاز پروژه نوسازی بافتهای فرسوده دریافت کردند.
روز گذشته عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی نیز از اختصاص 5 هزار میلیارد تومان از سوی دولت برای بازآفرینی شهری خبر داده و ابراز امیدواری کرده که سازمان برنامه و بودجه تا 2 هفته آینده تخصیص این منابع را ابلاغ کند.
البته اجرای پروژه احیای بافت فرسوده در تهران نسبت به باقی شهرها با مشکلات جدی تری همراه است. در این خصوص طبق اظهارات روز گذشته وزیر راه و شهرسازی، فروش شهر در 10 سال گذشته سبب شد تاوان مدیریت غلط اداره تهران را مردم بدهند و اکنون 4.5 میلیون نفر در تهران در محلات نازل زندگی می کنند.
گفتنی است، 18 درصد جمعیت شهری ایران در بافتهای فرسوده ساکن هستند و حدود 11 تا 12 درصد هم در سکونت گاههای غیر رسمی یا بافتهای ناقص ساکن هستند که در مجموع 30 درصد جمعیت شهری معادل 19 میلیون نفر در بافتهای نابسامان شهری هستند که 72 هزار هکتار بافتهای فرسوده شهری و 55 هزار هکتار سکونت گاههای غیر رسمی هستند.
در تهران نیز، 25 درصد شهر در بافتهای فرسوده قرار گرفته و جمعیتی بالغ بر 2 تا 2.5 میلیون نفر نیز در این مناطق زندگی می کنند.
نظر شما