به گزارش خبرگزاری شبستان از سنندج به نقل از پایگاه اطلاع رسانی استانداری کردستان؛ حسین فیروزی در جلسه کارگروه توسعه صادرات و شورای ساماندهی مبادلات مرزی استان با ابراز خرسندی از افزایش حجم مبادلات مرزی کردستان در ۵ ماهه اول سال ۹۷ نسبت به مدت مشابه سال قبل، اظهار داشت: با توجه به برقراری آرامش در عراق و سوریه باید تلاش کنیم صادرات خود را افزایش دهیم.
وی با اشاره به پیشی گرفتن استان های کرمانشاه، ایلام و آذربایجان غربی در زمینه مبادلات مرزی از کردستان، افزود: اگر همکاری و هماهنگی ها در مرز باشماق افزایش یابد و مشکلاتی که در داخل استان قابل حل است مرتفع شود، ارتقاء استان سخت نیست.
فیروزی در این خصوص افزود: بخشی از اقداماتی که باید انجام شود، مربوط به گمرکات استان است که باید در فرایندهای تعریف شده در رسیدگی به امور گمرکی تسریع ببخشند، فرایندهای غیرضروری حذف و فرایندهای ضروری جایگزین شود.
معاون استاندار خاطرنشان کرد: مرزهای رسمی استان شامل یک محدوده ۳۰ هکتاری است که هر اندازه بهسازی و مناسب سازی فضاهای در اختیار، بیشتر صورت گیرد اقدامات در مرز تسهیل می شود.
فیروزی، افزایش تعداد نیروهای مرزبانی در بخ مسافری و خروجی ها و همچنین افزایش هماهنگی رد خروج کالا و ترانزیت را نیز در تسریع صادرات بسیار موثر عنوان کرد.
وی ضمن تذکر این موضوع که نمی خواهیم کردستان در رده های آخر صادرات به عراق قرار گیرد، یادآور شد: این بازار در اختیار کردستان هم قرار دارد، ما رقابت منفی با استان های دیگر نخواهیم داشت اما افزایش اعداد و ارقام در مبادلات مرزی، یعنی افزایش اشتغال و رونق اقتصادی که شاخص مهمی برای سنجش عملکردها محسوب می شود.
معاون اقتصادی استاندار همه اعضای جلسه را در تحقق این امر مسوول دانست و گفت: انتظار داریم صادرات خدمات و کالا از مرزهای استان در سال ۹۷ نسبت به سال ۹۶ افزایش صددرصدی داشته باشد و که تحقق این امر تلاش همگانی می طلبد.
فیروزی با اشاره به اینکه تصمیم گیرندگان در مرکز اگر بدانند تصمیمات اخذ شده، به ضرر تجار است، تجدید نظر خواهند کرد؛ خواستار تشکیل کارگروهی شد تا مشکلات خارج از حیطه اختیارات استان را مستندسازی و با انعکاس به موقع به کارگروه ملی و پیگیری آنها در رفع این مشکلات تلاش کنند.
وی وظیفه دیگر این کارگروه را شناسایی مشکلات و تنگناهای قابل بررسی در استان و طرح آن در جلسات کارگروه استانی ذکر کرد.
در ادامه این جلسه مصوب شد شرکت انبارهای عمومی مستقر در مرز باشماق به مدت ۳ ماه از آنجا خارج شور تا راهداری استان بتواند محدوده ترانشیپ منت مرز را ساماندهی کند و با توجه به اینکه به گفته فرماندار مریوان حضور این شرکت تاثیر مثبتی در شرایط باشماق ندارد، بعد از بررسی حقوقی پرونده، در خصوص حضور یا عدم حضور مجدد این شرکت تصمیم گیری خواهد شد.
فیروزی در خصوص گزارشی از یک درگیری در مرز، اظهار داشت: حتی یک مورد آزار، اذیت و ایضاء قابل قبول نیست و با هر کسی که به هر دلیلی چهره امنیت منطقه را مخدوش کند باید با جدیت و شدت برخورد شود؛ مرز پیشانی کشور است و باید همه برخوردها در آنجا اسلامی و انسانی باشد.
وی در ادامه ضمن تشکر از رییس و نمایندگان مجلس، تصویب منطقه آزاد بانه و مریوان را یکی از مهمترین خواسته مردم استان عنوان کرد و افزود: منطقه آزاد تجاری و صنعتی تسهیلات ویژه ای برای سرمایه گذاران دارد از جمله معافیت های مالیاتی ۲۰ ساله، معافیت های گمرگی، قانون کار متفاوت از قانون کار کشور مادر، تردد اتباع خارجی و...
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان، خاطرنشان کرد: طبق دستور قبلی استاندار محترم، صدور هرگونه مجوز کسب و کار و تغییر کاربری ها در شعاع ۲۰ کیلومتری مرز بانه و مریوان بدون اجازه شورای مبادلات مرزی استان ممنوع است.
نظر شما