به گزارش خبرگزاری شبستان، آمریکا در پس پرده حمله به کنسولگری ایران در بصره، کاهش التهاب کاذب در بازار با مدیریت بانک مرکزی، لزوم برخورد جدی دولت با محتکران، رهبری در جمع دانشجویان دانشگاههای افسری ارتش از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در یکشنبه ۱۸ شهریور است که میتوانید مشروح آن را در لینکهای زیر بخوانید.
خط قرمزی در صورت اثبات جرم وجود ندارد/باید بستر و گلوگاه فساد را از بین ببریم
سخنگوی دستگاه قضا با اشاره به اینکه قوه قضائیه، دولت و مجلس در مبارزه با فساد جدی هستند و همکاری و هماهنگی خوبی میان آن ها وجود دارد، گفت: خط قرمزی در صورت اثبات جرم وجود ندارد.
نمایندگان با موافقت با طرح شفافیت آرا ابهامات در جامعه را برطرف کنند
حجت الاسلام مجتبی ذوالنوری، نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به مخالفت مجلس با طرح یک فوریتی شفافیت آرای نمایندگان به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: نمایندگان دوست ندارند مورد نظارت قرار گیرند و این دوست نداشتن دلایل مختلفی دارد. آقایان چه اصولگرا، چه اصلاح طلب و چه مستقل دلایلی برای مخالفت داشتند البته باید توجه داشته باشیم که طبع انسان نظارت گریزی است و چون شفافیت نظارت را به دنبال دارد اگر رای نماینده ها، حضور آنها، مرخصی و ماموریت شان و یا رای دادن یا ندادنشان به اطلاع مردم برسد مردم با این اطلاع و علم مطالبه گری می کنند.
سازمان حج و شورای عالی امنیت ملی، حضور زائران ایرانی در مراسم اربعین را با دقت بررسی کنند
علیرضا رحیمی، عضو هیئت رییسه مجلس شورای اسلامی با اشاره به حمله تعدادی به کنسولگری ایران در بصره به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: مناسبات ایران و عراق وضعیت خاصی پیدا کرده است و چه به لحاظ سیاسی و چه اقتصادی در وضعیت خاصی دارد به ویژه در حال حاضر که در آستانه اربعین هستیم و مطالباتی برای حضور زوار ایرانی در عراق وجود دارد حواشی ای ایجاد شده است که با توجه به این حواشی و همچنین شرایط ویژه ای که پیش آمده است مناسبات دو کشور نیاز به بررسی دقیق تر توسط مسئولان دارد.
وی اظهار داشت: در مورد حمله ای که به کنسولگری ایران در بصره شد وزارت خارجه سفیر عراق را احضار کرده ولی این احضار به تنهایی کفایت نمی کند و باید مسئولان جمهوری اسلامی ایران در سطح بالا موضوع را مورد بررسی قرار دهند و روابط راهبردی جمهوری اسلامی ایران به نحوی باشد که رضایت مردم را جلب کند و بر سه اصل عزت، مصلحت و حکمت باشد.
آمریکا در پس پرده حمله به کنسولگری ایران در بصره
مقامات عراقی مسئول حمله به کنسولگری ایران در بصره را آمریکا اعلام کردند.در همین رابطه، ابومهدی المهندس، نایب رییس هیئت حشد الشعبی در عراق مسبب حمله به کنسولگری ایران در بصره را آمریکا دانست و گفت: اسناد و شواهد جامعی درباره دست داشتن کنسولگری آمریکا در این مسئله وجود دارد که دولت بغداد باید آن را پیگیری کند.
این در حالی است که فواد معصوم، رییس جمهور عراق نیز روز گذشته حمله روز جمعه به کنسولگری ایران در بصره را محکوم کرد.
به گزارش شبستان، روز جمعه کنسولگری ایران در بصره مورد حمله عده ای قرار گرفت که طبق نظر کارشناسان سیاست خارجی کشورمان و همچنین برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی مسبب این مسئله عربستان سعودی بوده تا بتواند اختلاف شیعه- شیعه را طراحی کرده و موجب بروز اختلاف نظر در میان مردم ایران و عراق شود.
کاهش التهاب کاذب در بازار با مدیریت بانک مرکزی
از آغاز اردیبهشت شاهد نوسانات ارزی بی سابقه در کشور بودیم تا جایی که ارز مسافرتی که با قیمت 4200 تومان ارایه می شد به ۵ هزار تومان رسید و سپس به شکل سهمیه بندی ارایه شده و در همین بازار سهمیه بندی ارز قاچاق نیز رد و بدل می شد که از این منظر نوسانات اقتصادی را نیز شاهد بودیم.
در همین رابطه محمدرضا پور ابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه حجم عظیمی از نیازهای ارزی کشور در بازار اولیه با نرخ تعیین شده توسط دولت برای کالاهای اساسی با دلار 4 هزار و 200 تومان تامین و بقیه آن از طریق بازار ثانویه بر اساس نرخ توافقی تامین می شود، گفت: "هیچکدام از اعداد و ارقامی که برای نرخ ارز در فضای سایت ها و مجازی منتشر می شود تناسبی با عملکرد اقتصادی کشور در بخش های مختلف ندارد. وقتی بانک مرکزی فقط چند قلم کالای اساسی را تأمین ارز کند و به فکر مدیریت بازار ثانویه نباشد تلاطم در بازار ایجاد می شود. بانک مرکزی باید حتما بازار ثانویه را برای نیازهایی چون ارز دانشجویی، درمانی و خرید مجلات علمی مدیریت کند چون این موارد اگر چه جزء نیاز اساسی نیستند اما خود می توانند باعث ایجاد نوسان در بازار ارز شوند و به همین سبب باید بانک مرکزی برای تأمین ارز آنها در بازار ثانویه برنامه داشته باشد."
دولت به صورت جدی با احتکار برخورد کند/جریمه احتکارکنندگان باید آنها را نقره داغ کند
مهدی تقوی، تحلیلگر اقتصادی و استاد دانشگاه علامه طباطبایی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان در مورد راهکارهای مبارزه با احتکار کالا در شرایط کنونی کشور گفت: کسانی که اجناس مصرفی مردم را احتکار می کنند باید جریمه شوند. این جریمه ها می تواند به شکل نقدی یا غیرنقدی باشد و باید موجب شود تا افراد دیگر از احتکارهای دیگر روی برگردانند.
وی در مورد عواقب احتکار در بازار اقتصادی کشور گفت: وقتی یک گروه جنسی را انبار می کنند عرضه آن در بازار با مشکل مواجه می شود اما همچنان تقاضا وجود دارد و بر همین اساس با افزایش تقاضا قیمت ها بالا رفته و تورم ایجاد می شود. در نهایت افزایش قیمت دودش به چشم مصرف کننده می رود. جریمه ها در خصوص احتکار باید به نوعی اعمال شود که از این عمل پیشگیری کند. دولت باید در این راستا جدی برخورد کند تا جایی که محترکان دست به این کار نزنند.
حجم معاملات مسکن در شهریور رشد نداشته است
حسام عقبایی، نایب رییس اول اتحادیه مشاوران املاک کشور در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان نسبت به اظهاراتی که گفته می شود این ماه حجم معاملات مسکن افزایش یافته، گفت: این مسئله درست نیست و در شهریورماه حجم معاملات مسکن رشد نداشته است.
وی با یادآوری این نکته که حجم معاملات نسبت به ماه گذشته تغییری نداشته، افزود: باید تا پایان شهریور صبر کنیم تا بتوانیم آمار دقیقی از این مسئله ارایه دهیم.
عقبایی در ادامه راجع به حجم معاملات مسکن در دو ماه گذشته تابستان یعنی تیر و مرداد نیز گفت: از تیرماه 97 با کاهش حجم معاملات مسکن رکود وارد بازار شد و در مردادماه امسال نیز نسبت به تیرماه معاملات 36 درصد کاهش یافت و با کاهش 90 درصدی نسبت به مرداد 96 همراه بوده است.
ریشه کن کردن فساد اقتصادی نیازمند شفافیت است/مجلس در مبارزه با فساد قوی عمل نکرد
عزت الله یوسفیان ملا، عضو ناظر مجلس در ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: برای ریشه کن کردن فساد در کشور ما نیاز به شفافیت داریم باید همه ملت بدانند ارزی که امروز از دولت جدا شده و به سمت بازار رفته است را چه کسانی گرفته اند و به چه منظوری آن را دریافت کردند و یا تسهیلات بانکی به چه کسانی و برای چه داده شده است؟
وی با اشاره به اینکه شفافیت اولین قدم برای مبارزه با فساد است که باید در کشور مورد توجه قرار گیرد، گفت: در حال حاضر عزم جدی ای برای مبارزه با فساد وجود ندارد، درست است بعضی دستگاه ها در این زمینه کارهایی را انجام می دهند ولی این کفایت نمی کند.
یوسفیان ملا تصریح کرد: نمی توان عملکرد تمامی دستگاه ها در این زمینه در یک پکیج قرار دارد و بگوییم که همگی با هم خوب کار کردند یا بد کار کردند چرا که برخی دستگاه ها در این زمینه قدرتمند عمل کردند و برخی اصلا کاری را شروع نکردند.
ملت ایران از اخم آمریکا نهراسید و آن را به عقبنشینی و شکست کشاند
حضرت آیت الله خامنه ای فرمانده معظم کل قوا صبح امروز در شانزدهمین مراسم مشترک دانش آموختگی و تحلیف دانشجویان دانشگاههای افسری ارتش جمهوری اسلامی ایران، لباس ارتش را لباسی مبارک و افتخار آفرین نامیدند و با اشاره به سیاستهای شرارت بار استکبار برای ایجاد ناامنی و بی ثباتی در منطقه تأکید کردند: جمهوری اسلامی و ملت ایران با ایستادگی در مقابل امریکا ثابت کرده است اگر ملتی از اخم و تشر زورگویان نترسد و به توانایی های خود اعتماد و اتکا کند، ابرقدرتها را به عقب نشینی و شکست می کشاند.
در ابتدای این مراسم که در دانشگاه علوم دریایی امام خمینی(ره) در نوشهر برگزار شد، حضرت آیت الله خامنه ای با حضور بر مزار شهیدان گمنام و قرائت فاتحه، به شهیدان سرافراز انقلاب و دفاع مقدس ادای احترام کردند.
رهبر معظم انقلاب سپس از یگانهای مستقر در میدان سان دیدند.
ایران و چین؛ همکار تجاری دیروز، یار نظامی امروز
روابط ایران و چین از سابقه دیرینه و راهبردی در حوزه سیاست خارجی، اقتصادی و تجاری برخوردار است که با وجود اعمال برخی تحریم ها هنوز این روابط به شکل عادی و مستحکم ادامه دارد. حجم مبادلات تجاری دو کشور ایران و چین در سال 2017 حدود 37 میلیارد و 300 میلیون دلار بود که به نسبت سال 2016 حدود 19.3 درصد رشد داشته است. حجم روابط اقتصادی دو کشور در 4 ماهه نخست امسال هم 13.2 میلیارد دلار بوده است که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 9.3 درصد افزایش یافته است. در یک دهه گذشته دو کشور سطح روابط خود را حفظ کرده اند به طوری که چین اولین و بزرگترین خریدار نفتی و بزرگترین مشتری صادرات غیر نفتی ایران به شمار می رود.
،بنابراین گزارشیکی دیگر از حوزه های ارتباطی ما با این کشور؛ حوزه نظامی و دفاعی است که تفاهم نامه های بسیاری در این بخش میان وزارتخانه های دفاع ایران و چین منعقد شده است به عنوان مثال در دوران وزارت سردار حسین دهقان بر وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح دیداری با سپهبد چانگ وان چوان، وزیر دفاع جمهوری خلق چین صورت گرفت که در آن بیان شد: "اشتراک منافع و تفاهم ایران و چین در مسائل مختلف جهانی و منطقه ای راه را برای توسعه همکاری های دفاعی-نظامی میان دو کشور کاملاً هموار کرده است. امضای موافقت نامه همکاری دفاعی –نظامی مهم و تحکیم بخش روابط دو کشور است و این سفر سرآغاز جدیدی در توسعه روابط و مناسبات دفاعی-نظامی ایران و چین می باشد."
این گزارش می افزاید: در ادامه روند همکاری های نظامی ایران و چین به تازگی امیر سرتیپ امیر حاتمی، وزیر دفاع کشورمان به دعوت همتای نظامی خود به جمهوری خلق چین سفر کرد. وی هدف خود از این سفر را توسعه موافقت نامه وزیران دفاع دو کشور که در سال 95 امضا شده عنوان کرده و گفته بود: "مسایل منطقه ای و بین المللی ایجاب می کند در این شرایط رایزنی ها میان دو کشور از نزدیک انجام شود."
اطلاعیه سپاه در تشریح عملیات موشکی علیه تروریستها
در پی حمله موشکی روز گذشته سپاه به محل استقرار و جلسه سران یکی از گروهک های تروریستی ، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اطلاعیه ای صادر کرد.
نظر شما