لبنان در ریکاوری

«سعد حریری» پس از گذشت سه ماه از ماموریت تشکیل دولت لبنان درصدد است که پس از سفر رئیس جمهوری لبنان به استراسبورگ و سفر خود به لاهه به این مسئله سرو سامان دهد و لبنان باید در انتظار پایان این سفر برای مشخص شدن وزرای خود باشد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، پس از گذشت سه ماه از ماموریت «سعد حریری» نخست وزیر لبنان برای تشکیل دولت این کشور، وی هنوز نتوانسته ماموریت خود را انجام دهد و این امر نگرانی ها را نسبت به وجود تنش در وضعیت سیاسی لبنان و دخالت کشورهای دیگر در امور داخلی این کشور برای حل این مسئله و بحران اقتصادی برانگیخته است.

 

تشکیل دولت در لبنان ماموریت سختی است، به طوری که در سال 2009 میلادی حریری پس از پنج ماه به تشکیل دولت اقدام کرد و «تمام سلام» نخست وزیر پیشین لبنان در بین سالهای 2013 و 2014 میلادی نزدیک به 10 ماه، ماموریت تشکیل دولت به طول انجامید.

 

نظام سیاسی در لبنان براساس تقسیم سهیه و پست ها بین طوایف و گروههای سیاسی است و نخست وزیر باید با توافق گروههای سیاسی بزرگ لبنان، دولت را تشکیل دهد و بدون این توافق امکان پذیر نیست، به همین دلیل این مسئله کار را برای نخست وزیر سخت تر می کند.

 

حریری چند ماه پیش اعلام کرده بود که پس از پایان سفرش به اسپانیا، کابینه دولت را اعلام می کند؛ اما وی همچنان در کشاکش انتخاب کابینه است و به نظر می رسد هنوز نتوانسته به اختلافات میان گروههای سیاسی برای پست های وزارتی پایان دهد؛ به طوری که «جبران باسیل» رئیس جریان آزاد ملی لبنان و وزیر امور خارجه این کشور گفته است که این جریان تنها می خواهد که عدالت میان فراکسیون پارلمان برای تشکیل دولت برقرار باشد.

 

جریان آزاد ملی که رئیس جمهوری لبنان از این جریان است، می خواهد که 11 نفر از وزیران از این جریان باشد و این جریان همچنین مخالف واگذاری پست وزارت امور خارجه و دفاع به حزب القوات اللبنانیه به رهبری «سمیر جعجع» و مخالف سهمیه دروزی ها با بیش از سه وزیر است.

 

این اختلافات بین گروههای سیاسی باعث شده است که سعد حریری هنوز نتواند کابینه نهایی را انتخاب کند و بحران تشکیل دولت لبنان، مسئله سهمیه و پست وزارتی بین نیروهای سیاسی رقیب را تشدید کرده است و واقعیت مسئله سیاسی لبنان در وضعیت معیشتی لبنانی ها انعکاس می یابد.

 

در این میان، برخی از گروههای سیاسی از جمله حزب الله لبنان از دخالت برخی از کشورهای خارجی از جمله عربستان در مسئله تشکیل دولت آتی لبنان خبر می دهند ، چرا که به طول انجامیدن انتخاب کابینه باعث شده تا برخی از کشورها که طرفدار سعد حریری هستند و پیش از این نیز تلاش کردند با اعمال فشار مواضع خود را به وی دیکته کنند، به این فکر بیفتند که می توانند با تعیین کابینه ای متمایل به خود در لبنان جایگاهی داشته باشند و بتواند اهداف خود را در سطح منطقه ای و بین المللی بهتر پیش ببرند.

 

در همین حال، سعد حریری برای پایان مسئله تشکیل دولت اعلام کرد که دولت تعیین شده باید دولت وفاق ملی باشد و باید از اتهام زنی و مواضع قلدرانه پرهیز شود و با توجه به اطلاع نخست وزیر از قانون اساسی دلیلی برای بحث و جدل های بی فایده وجود ندارد و هدف تشکیل سریع تر کابینه است.

 

برهمین اساس، حریری قصد دارد تا پس از بازگشت «میشل عون» رئیس جمهوری لبنان از سفر استراسبورگ که برای سخنرانی در پارلمان اروپا رهسپار می شود و پس از بازگشت خود از لاهه که برای پیشگیری تحولات روند دادگاه کیفری بین المللی ویژه لبنان است، به مسئله تشکیل دولت پایان دهد و لبنان باید تا آن زمان همچنان در انتظار باشد.

کد خبر 726655

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha