نبود آب سالم دغدغه اصلی روستاهای شرق استان/ گروه های جهادی به ۲۰ هزار نفر در ریگان خدمات دهی می کنند

علی رغم اینکه مردمان این منطقه بسیار مهربان، نجیب و خون گرم هستند اما از ابتدایی ترین امکانات زندگی محروم هستند لذا جا دارد مسئولین توجه بیشتری به این مناطق داشته باشند و اگر کم کاری کنند باید در همین دنیا و در قیامت پاسخگو باشند.

خبرگزاری شبستان-کرمان: خدمت رسانی به افراد بشر موضوعی است که فارغ از هرگونه مذهب یا اعتقادی، مورد قبول و پذیرش همه انسان ها است اما وقتی از دیدگاه ادیان آسمانی به خصوص دین مبین اسلام به این مسئله نگاه می کنیم، تأکیدات فراوانی جهت خدمت رسانی به مردم شده است.

 

خدمت به مردم مطابق روایات و احادیث از زیباترین و با فضیلت ترین كارها نزد خداوند محسوب می شود؛ در این زمینه امام حسن مجتبی علیه السلام در روایتی می‌فرمایند: دو ویژگی و خصوصیت است كه بالاتر از آن چیزی نیست یكی ایمان به خداوند و دیگری نفع رساندن به برادران ایمانی است.

 

همچنین پیامبرگرامی اسلام صلی الله و علیه و آله فرمودند: بهترین مردم كسی است كه بیشترین خیر و نفع را برای مردم داشته باشد؛ بنابراین اهمیت خدمت رسانی به مردم و محرومین کاملاً روشن و مشخص است و جای هیچگونه توجیهی برای اقشار مختلف مردم و مسئولین نیست و یکی از مصادیق مهم خدمت به مردم در مناطق محروم، فعالیت در قالب اردوهای جهادی است، جایی که جوانان مؤمن و مخلص از سراسر کشور در قالب برنامه های بسیج و سپاه در مناطق محروم سراسر کشور حضور پیدا می کنند و به دور از هرگونه تزویر و ریا در حوزه های مختلف فرهنگی، عمرانی و بهداشتی مشغول به فعالیت می شوند.

 

مقام معظم رهبری در خصوص ارزش و جایگاه اردوهای جهادی می فرمایند: روحیه جهادی یعنی کار را برای خدا انجام دادن، کار را وظیفه خود دانستن، همه نیروها را در راه کار درست به میدان آوردن؛ این روحیه جهادی است. برای این که این روحیه جهادی در شما تقویت شود، حضورتان در اردوهای جهادی خیلی خوب است. نگوئید وقتمان تلف می شود؛ نه، بیشترین و بهترین استفاده از وقت همین است. درستان را بخوانید، پژوهش کنید، در اردوهای جهادی هم که در دوره سال، چند هفته ای انسان را مشغول می کند، شرکت کنید. این شما را با متن مردم آشنا می کند، این شما را با مشکلات و معضلات جامعه که غالبا از چشم مسئولین دور می ماند، آشنا می کند. بعضی مسئولین خبر از واقعیت های جامعه ندارند، دور خودشان و یک شعاع محدودی را می بینند.

 

 

یکی از مناطقی که دارای محرومیت های زیادی است، حوزه شرق و جنوب شرق استان کرمان است که گروه های جهادی از سراسر کشور در این منطقه حضور پیدا می کنند. برای آگاهی مردم از شرایط منطقه و حال و هوای بچه های جهادی، با هماهنگی بسیج رسانه استان به اتفاق تنی چند از رسانه ها صبح زود عازم شهرستان ریگان شدیم.

 

در مسیر بیشترین چیزی که ذهن هر بیننده ای را به خود مشغول می کرد بیابان های بی آب و علف و خشک بود که سال ها گریبان گیر مردم بومی منطقه شده و زندگی را برای مردم سخت تر کرده است؛ سرانجام به اولین مقصد مورد نظر رسیدیم  روستایی به نام ملک آباد شیرآباد از توابع شهرستان ریگان که دارای یک هزار خانوار و نزدیک به 5 هزار نفر جمعیت است.

 

 

وارد روستا که شدیم جمعیتی در یک نقطه از روستا متمرکز بودند که دلیل آن حضور تیم پزشکی از بچه های دندانپزشکی بود که از علوم پزشکی کرمان در آنجا حضور داشتند، وضعیت را از احسان اشرف گنجویی، مسئول تیم دندانپزشکی جویا شدیم که به خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: روز اول 25 نفر در 5 تیم تقسیم شدیم و در مناطق هدف حضور پیدا کردیم، مردم این روستا بسیار محروم و دارای مشکلات و مسائل مختلف بهداشتی هستند که البته ما متناسب با تخصصی که داریم، در حد توان خود خدمات ارائه می دهیم.

 

در حالی که عرق بر پیشانی اشرف گنجویی نشسته بود، به توضیحات خود اینگونه ادامه داد: فعالیت های تیم دندانپزشکی با توجه به امکانات موجود، در زمینه جرم گیری در سطح محدود و  کشیدن است اما اگر نتوانیم خدمات لازم را به مردم ارائه کنیم سعی می کنیم آموزش های بهداشتی را بدهیم.

 

مردم نیز درباره ارائه خدمات دندانپزشکی، بسیار ابراز رضایت کردند و معتفد بودند با توجه به امکانات بسیار ناچیز روستا و مشکلات مالی چنین اقدماتی برای ما خارج از توان است لذا این خدمات برای ما بسیار خوب و کمک کننده است.

 

در همین شلوغی جمعیت به سراغ چند تن از جوانان روستا رفتیم و مشکلات آنان را جویا شدیم که به گفته آنان مهم ترین دغدغه مردم روستا، نبود آب آشامیدنی سالم است که در این زمینه یکی از جونان این روستا به خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: آب روستای ما از طریق چاه تأمین می شود که بدون تصفیه مورد استفاده قرار می گیرد و این موضوع موجب مریض شدن مردم شده است.

 

 

وی ادامه داد: یکی از عوارض آلوده بودن آب که تعدادی از مردم این روستا مبتلا شده اند، مشکلات عصبی است، تاجایی که وقتی به بیمارستان پاستور بم مراجعه کردیم، دکتر نیز عامل این مشکلات عصبی را ناشی از سالم نبودن آب منطقه روستا می داند.

 

به گفته یکی دیگر از مردم روستا یا باید چاه عوض شود و یا اینکه مسئولین مربوطه یک تصفیه کن بگذارند تا کمی وضعیت آب بهتر شود.

 

دومین مشکل مهمی که مردم این روستا به آن اشاره کردند، نبود مدرسه است که در این زمینه یکی دیگر از جوانان روستا به خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: تنها مدرسه این روستا تا پایه ششم است و اکثر نوجوانان به دلیل نبود مدرسه و داشتن مشکلات مالی ترک تحصیل می کنند؛ از دیگر مشکلات این روستا نبود خط سفید آسفالت به فاصله 6 کیلومتری این روستا با روستای علی آباد است که این امر موجب کشته شدن چند تن از اهالی روستا شده است.

 

در کنار انجام فعالیت های پزشکی، فعالیت های فرهنگی نیز در مسجد صاحب الزمان عجل الله تعالی فرجه الشریف روستا در حال برگزاری است که در این زمینه علی گلابی دهدشت، مربی این برنامه که از خوزستان آمده است، به خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: بچه های این منطقه دارای استعداد بالایی هستند که با آموزش می توانند پیشرفت زیادی داشته باشند و ما نیز در این مدت تقریباً چهار روزی که در روستا هستیم تلاش می کنیم کودکان و نوجوانان را در رشته های قرآن، بهداشتی، ورزشی و احکام در حد مطلوب آموزش بدهیم.

 

 

همت آباد، روستای بعدی بود که حضور پیدا کردیم، جایی که مردمان آن از نبود خانه بهداشت گله داشتند و همین امر موجب بروز مشکلات بهداشتی مختلفی در روستای همت آباد شده است که در این زمینه یکی از اهالی روستا گفت: این روستا که دارای هزار نفر جمعیت است، نزدیک به 6 سال است که تقاضای خانه بهداشت داده ایم، نامه نگاری هم شده است اما با توجیهات مختلف همچنان این امر محقق نشده است.

 

 

مسئله مهم دیگری که مردم بومی بسیار گله مند بودند، نبود آب شرب است که در این زمینه یکی از جوانان بومی این روستا گفت: مردم روستای همت آباد از آب بدون تصفیه چاه استفاده می کنند، این روستا لوله کشی نیست و و همین موجب شده مردم دچار بیماری های مختلف عفونی شوند که مهم ترین دلیل آن، نبود آب سالم قابل شرب است.

 

وی ادامه داد: آب سالم تا فاصله 300 متری روستا آمده است اما چند سال است که ما از نبود آب قابل شرب رنج می بریم این در حالی است که قریب به 3 سال است تقاضا داده ایم حتی مسئولین مربوطه علی رغم قولی که داده اند اما اتفاق خاصی نیفتاده است.

    

 

«سرزه» روستای بعدی بود که به اتفاق مصطفی دهقانیان، فرمانده سپاه ریگان قصد عزیمت به طرف آن را داشتیم، فاصله این روستا از جاده اصلی ریگان، 45 کیلومتر بود اما به دلیل خاکی، کوهستانی و همچنین نامناسب بودن جاده این مسیر طولانی می شود؛ این روستا در نقطه مرزی با سیستان بلوچستان و شهرستان ایرانشهر قرار دارد.

 

 

وجود بسیجیان بومی منطقه چشم نواز بود که در چند نقطه حضور داشتند و نشان از دلدادگی آنها به انقلاب، نظام و سپاه بود، در ادامه با عیسی نژاد مقدم، دهیار و معلم این روستا هم کلام شدیم که وی در مورد وضعیت این منطقه به خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: روستای سرزه دارای 750 نفر جمعیت است، اصل و اساس مشکل اینجا وجود جاده خاکی به طول 45 کیلومتر است همچنین آب آشامیدنی این روستا شور است که موجب شده اکثر مردم این منطقه دچار مشکلات کلیوی شوند.

در ادامه متوجه شدیم یک گروه جهادی نیز از طرف دانشکده فنی یزد در این روستا در حال فعالیت است، جوانان دانشجویی که اخلاص و انگیزه فعالیت در آنان هویدا بود؛ این گروه که از بچه های عمرانی بودند در حال ساخت یک مدرسه در این روستا هستند؛ در این میان آنچه توجه همه را به خود جلب کرد حضور یک پدر و پسر در این اردوی جهادی بود که در کنار یکدیگر در حال کار بودند؛ این پدر سخت کوش یزدی گفت: در مدت زمانی که از خدا عمر گرفته ام و به نقاط مختلف محروم کشور سفر کرده ام هیچ وقت چنین محرومیتی ندیده ام.

 

 

وی اظهار داشت: علی رغم اینکه مردمان این منطقه بسیار مهربان، نجیب و خون گرم هستند اما از ابتدایی ترین امکانات زندگی محروم هستند لذا جا دارد مسئولین توجه بیشتری به  این مناطق داشته باشند و اگر کم کاری کنند باید در همین دنیا و در قیامت پاسخگو باشند.

 

در ادامه مصطفی دهقانیان، فرمانده سپاه پاسداران شهرستان ریگان در خصوص شرایط منطقه و فعالیت های سپاه به خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: در راستای رزمایشی که در استان در حال برگزاری است گروه های جهادی از تاریخ ( 1 تا 24 شهریور ) در مناطق محروم اعزام می شوند و در شهرستان ریگان بالغ بر 100 گروه جهادی در حال فعالیت هستند همچنین پیش بینی می شود تا پایان شهریور به 20 هزار نفر خدمات ارائه شود.

 

 

وی با بیان این مطلب که گروه جهادی که از یزد آمده است با همکاری سپاه در حال ساخت مدرسه است، افزود: این مدرسه در مقطع متوسطه دور دوم است چراکه در این روستا دانش آموزان به دلیل نداشتن مدرسه در دور دوم ترک تحصیل می کنند.

 

 

وی با اشاره به رزمایش اقتدار عاشورایی بسیج سپاهیان حضرت محمد صلی الله و علیه و آله که در سراسر کشور برگزار می شود، بیان داشت: این رزمایش در استان کرمان و شهرستان ریگان از ( 24 شهریور ) آغاز می شود و شعار این رزمایش وحدت، ایستادگی و پیشرفت است.

 

فرمانده سپاه پاسداران شهرستان ریگان با بیان این مطلب که بیش از دو گردان بیت المقدس در این شهرستان وجود دارد که حوزه محور هستند، تصریح کرد: مأموریت گردان های بیت المقدس ایجاد امنیت و پیشتیبانی از گردان های امام حسین علیه السلام است؛ همچنین مأموریت دیگر این رزمایش به رخ کشیدن اقتدار جمهوری اسلامی ایران است و مردم نیز ثابت کرده اند که هیچگاه از ارزش های نظام و ولایت فقیه فاصله نمی گیرند.

 

اردوهای جهادی یک مدل موفق جهت خدمت به مردم و به ویژه محرومین است و امیدواریم که این مدل و الگو دایره آن گسترده تر شود و مسئولین ما نیز این فرهنگ را در زندگی کاری و شخصی خود نهادینه کنند.

 

 

رضا مؤمنی

 

 

 

کد خبر 726275

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha