به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، نشست نمایشگاه «مروری بر نقاشی قهوه خانه ای ایران» پیش از ظهر امروز چهارشنبه 14 شهریور با حضور جواد عقیلی و هنرمد نقاش، مجید احمدی،مدیر گالری فردا در این گالری فردا برگزار شد.
مجید احمدی، مدیر گالری فردا در این نشست گفت: ما به مناسبت ماه محرم و پیوند ناگسستنی نقاشی قهوهخانهای با عاشورا تصمیم گرفتیم نمایشگاه «مروری بر نقاشی قهوه خانه ای ایران» را در این گالری برپا کنیم؛ آثاری که در این نمایشگاه به نمایش در می آیند همه مذهبی نیستند ولی اغلب آثار مذهبی هستند.
وی با بیان اینکه جواد عقیلی آخرین بازمانده نسل طلایی نقاشان قهوه خانه ای است؛ خاطر نشان کرد: اغلب آثار این نمایشگاه جزو مجموعه شخصی مهندس عقیلی است و با انتخاب وی هستند، البته در نمایش آثار سعی کردیم تازگی نمایشگاه حفظ شود، برخی از کارها اصلا دیده نشده اند.
مجید احمدی افزود: در بخشی از این نمایشگاه شمایل های عباس بلوکی فر به نمایش درمی آید؛ همچنین در این نمایشگاه یک پرده منحصر به فرد به نمایش در می آید که دو امضاء دارد و دلیل منحصر به فرد بودن این اثر دو امضاء بودن اثر است.
مدیر گالری فردا با اشاره به برگزاری بزرگداشت جواد عقیلی همزمان با برپایی نمایشگاه «مروری بر نقاشی قهوه خانه ای ایران» اظهار کرد: مراسم بزرگداشت جواد عقیلی با همکاری مرکز هنرهای تجسمی، انجمن مجموعه داران و گالری فردا برگزار می شود، این هنرمند شاگرد مستقیم زنده یاد بلوکی فر و هانیبال الخاص بودند و تعداد زیادی نقاشی قهوهخانهای را نگهداری و حفاظت کرده اند، علاوه بر این جواد عقیلی به حوزه هنر کمک زیادی کرده اند؛ بارها و بارها در هر نمایشگاهی کسی از وی کمکی خواسته است بدون چشمداشت کمک کردند و آثار مجموعه خود را در اختیار ایشان قرار دادند.
احمدی درباره وجود آثار غیر اصیل نقاشی قهوه خانه ای به نام بزرگان این سبک گفت: یک آسیب جدی به حوزه نقاشی قهوهخانهای وجود دارد این است که در این حوزه تعداد زیادی کارهای غیر اصیل وجود دارد. من بارها آثار قهوه خانه ای را در نمایشگاهی به نمایش درآوردم اما استقبالی نشد، دلیل عدم استقبال هم حجم بالای کارهای غیر اصیل در بازار است.از 20-30 کاری که به اسم حسین قوللر آغاسی فروختند یکی یا 2 تا کار واقعی است. در گذشته 70 درصد نقاشی هایی که در خیابان منوچهری به توریست ها فروخته می شد نقاشی قهوهخانهای و مینیاتور بود. این قدر کار غیر اصیل توسط سودجوها فروخته شد که رغبت بازار هم به این آثار کم شده است.
مدیر گالری فردا درباره شرایط نگهداری نقاشی های قهوه خانه ای در مجموعه عقیلی اظهار کرد: در گالری عقیلی 4 انبار وجود دارد که همه طبقه بندی شده است و آثار درست چیده و جاگذاری شده است ؛در حد توان از آنها نگهداری می شود و آثار طبقه بندی شده نگهداری می شوند. در این گالری بالای 500 اثر نقاشی قهوهخانهای وجود دارد و آثاری هم از ژازه طباطبایی، هانیبال الخاص، اصغر معصومی وجود دارد.
مجید احمدی درباره راه اندازی موزه نقاشی قهوهخانهای گفت: در مدیریت قبلی شهرداری تهران 15 جلسه با مدیران سازمان زیباسازی برای این موضوع گذاشتیم حتی آقای عقیلی به لحاظ مالی هم می خواستند کمک کنند و طرح جامعی ارایه که نتیجه ای نگرفتیم.
نظر شما