به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شسبتان، هادی مظفری، مدیر کل مرکز هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پیش از ظهر امروز سه شنبه 13 شهریو در نشستی خبری در موزه هنرهای معاصر برنامه های این مرکز را تشریح کرد.
هادی مظفری، مدیر کل مرکز هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به سئوال خبرنگار شبستان درباره بازگشایی موزه در آبان ماه با آثار گنجینه موزه هنرهای معاصر توسط کیوریتور هلندی گفت: کیوریتور هلندی هفته پیش اینجا بودند، نمایشگاهی را از آثار گنجینه تدارک دیدند؛ امیدوارم روزی که کار مرمت موزه به پایان برسد این نمایشگاه افتتاح شود؛ ممکن است این 116 روزی که برای تعمیر پیش بینی می شود طولانی تر شود.
وی افزود: موزه با نمایش آثار گنجینه موزه هنرهای معاصر بازگشایی می شود و بانک اطلاعاتی موزه و کتاب آثار هم در این روز رونمایی می شود.
درباره روند مرمت و بازسازی موزه هنرهای معاصر توضیح داد: 98 روز از تعمیر موزه گذشته و 116 روز دیگر باید به پایان برسد؛ امیدوارم همه چیز خوب پیش برود، امیدوارم با همین زمان محدود کار به پایان برسد؛برای موزه 160 جبهه کاری داریم، بامها34 درصد ، گالری ها 18 درصد، سرویس بهداشتی 3 درصد و گنجینه یک درصد کارشان انجام شده است اما مشاور گفته اند که تا پایان شهریور کار به اتمام می رسد.
هادی مظفری افزود: کار موزه ای که در سال 56 افتتاح شده و مرمت جدی نشده است بخش اش طبیعی است، اما مواجه شدن با موضوعاتی که قبلا پیش بینی نشده است روند کار را دشوار تر می کند و شرایط بازار ارز هم برای این موضوع اثر می گذارد.
وی درباره بیمه آثار گنجینه موزه هنرهای معاصر گفت: تا زمانی که ارزش آثار مشخص نشود امکان بیمه کردن آن مقدور نیست؛ اما این به معنای جواب منفی من نیست مشاور را مامور کردم بررسی های خودش را انجام دهد.
مدیر کل مرکز هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامیدرباره حراج های هنری اظهار کرد: حراج یکی از ضروریات اقتصاد هنر در دنیاست؛ بخشی از مشکلات ما به این خاطر است که آرت فر نداشته ایم و به سراغ حراج رفتیم، نفس حراج ضرورت دارد و لازم است و حراج هایی که در سال های اخیر در کشور برگزار شده است به اقتصاد هنر کمک کرده است گسستگی رابطه گالری ها با یکدیگر را باید حل کنیم.
مظفری درباره جشنواره های تجسمی بخش خصوصی نیز گفت: من در مورد خالی بودن جشنواره ها از خلاقیت صحبت کردم شما 5 جشنواره قاعده مند و دارای خلاقیت به من معرفی کنید.
مدیر کل مرکز هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره پرونده واگذاری موزه هنرهای معاصر به بخش خصوصی که با واکنش جامعه هنری مواجه شد، گفت: پرونده واگذاری موزه هنرهای معاصر به بخش خصوصی بسته شده است؛ زمانی که این موضوع مطرح شد و با واکنش جدی و به موقع هنرمندان تجسمی روبرو شد این پرونده بسته شد و جای نگرانی نیست.
وی درباره برگزاری دوسالانه های هنر تجسمی توضیح داد: مسئله دوسالانه ها مسئله مهمی است، انجمن ها دورهم جمع می شوند که در یک سال 4 تا دوسالانه داشته باشیم و در یک سال 2 دو سالانه برگزار شود، در کشوری که رویداد فرهنگی بسیاری وجود دارد قرار است 5 دوسالانه و جشنواره فجر جوان برگزار شود که در مجموع هفت رویداد ملی در حوزه تجسمی برگزار می شود. آیا در 10 ماه برگزاری 7 بینال هنری که به لحاظ اعتباری هم مشکلی نداشته باشد به لحاظ ساختاری امکانپذیر است، برگزاری 7 بینال در این زمان کم کار جدی می خواهد تا نتایج به آن به ثمر برسد.
هادی مظفری افزود: در نشست هایی که با انجمن ها داشتم هیئت مدیره ها تاکید داشتند که استفاده از بینال کافی نیست، انجمن عکاسان رویداد «10 روز با عکاسان» را دارند که کمتر از بینال نیست؛ یا انجمن گرافیک رویداد «سرو نقره ای» را دارد که کمتر از بینال نیست، سرو نقره ای امروز تبدیل به دست خط و امضای انجمن گرافیک شده است شاید لازم باشد امروز بازنگری کنیم و در بسیاری از بخش ها به رویدادی که خود انجمن ها بر آن تاکید دارند و شناخته شده است، استفاده کنیم.مهم تر از اعتبار و اهمیت وجودی بینال تقاضا از سمت انجمن هاست، کار دولت برگزاری بینال نیست انجمن باید با تمام توان وارد میدان شوند که ما بتوانیم هر 45 روز یک بینال در کشور برگزار کنیم.
وی خاطر نشان کرد: مرکز هنرهای تجسمی در سال های گذشته نتوانسته است در ساختار به میزان مرکز موسیقی و هنرهای نمایشی در عرصه خود اثرگذار باشد اگر از من بپرسند بزرگترین چالش ات چیست می گویم عدم ساختار، من اعتقاد جدی به اینکه همکاران و کارشناسان تماما تصمیم گیری باشد ندارم و اعتقاد دارم عمده آن باید در جامعه هنری و انجمن ها انجام شود و در مرکز تامین اعتبار شود. ما نه تنها ساختارسازی نکردیم بلکه ارتباط بین موزه و مرکز و موسسعه هنرهای معاصر ایجاد نشده است؛ ما نیاز به یک خانه تکانی جدی داریم.
وی در پاسخ به سئوالی درباره وجود مافیای هنر گفت: یک واژه چهارچوبی دارد وقتی راجع به مافیا صحبت می کنیم باید اجزایش را هم معرفی کنیم اینکه بگوییم کلا در هنر مافیا داریم سوال درستی نیست جواب با یک کلمه مثبت و منفی پاسخ داده نمی شود باید به سمت بحثی برویم که چهارچوب و مختصات خود را دارد.
وی درباره راه اندازی گالری ملی گفت: گالری ملی جزو پروژه های عمرانی سال 97 است. ما برای برگزاری بسیاری از رویدادهای هنری با مشکل نداشتن فضا مواجه هستیم.
مدیر کل مرکز هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از سخنانش گفت:فاصله جشنواره تجسمی فجر با جشنواره های فیلم، موسیقی و تئاتر فاصله طولانی است، آنها اگر 34 یا 36 دوره جشنواره برگزار کردند جشنواره فجر 10 دوره است، همین دیرتر رفتن به سمت برگزاری جشنواره آن نتیجه دلخواه را برای ما نداشته است. ما باید مشکلات جشنواره فجر را در یک دوره زمانی برطرف کنیم، من بخش عمده جشنواره فجر را در اعتماد هنرمندان به این جشنواره می دانم، اعتماد مخدوش شده است و باید این اعتماد برگردد و همه هنرمندان بزرگ جوان و مستعد در این رویداد حضور داشته باشند.
وی درباره اتمام مرمت موزه هنرهای معاصر و هزینه این پروژه گفت: ما به لحاظ ریالی از پروژه عقب نیستیم و شرایط مالی خوبی داریم نگرانی ما بخش اعتباری پروژه نیست. تا الان 1.5 میلیارد برای این مرمت هزینه شده است.
مدیر کل مرکز هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره گزارش شفاقیت مالی در حوزه تجسمی اظهار کرد: دیروز اولین گزارش شفافیت مالی توسط معاونت هنری منتشر شد؛ تا چند روز آینده نیز گزارش جشنواره جوان نیز اعلام می شود.
فاصله و شرایط حوزه تجسمی را از روزی که آمدم به همه دوستان اعلام کردم با موسیقی، سینما و تئاتر داریم. هنرهای تجسمی نام دارد حقوقی که سال های زیادی از این حوزه مورد توجه قرار نگرفته است باید در این سال ها به دست بیاورد لطفا آقای وزیر شامل حال ما باشد که 30 درصد افزایش اعتبار داشتیم اما اگر قرار است روزی ؟؟؟ هنر برطرف شود باید نظام صنفی هنر است، یکی از راه های بدست آوردن حقوق هنرمندان وجود این نظام است. قدم هایی برای این برداشته شده است ما همانطوری که کانون وکلا داریم، کانون مهندسان داریم این سازمان باید 3 کار انجام دهد.
وی با اشاره به راه اندازی نظام صنفی هنرمندان در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: باید برای تشخیص هنرمند و درجه هنری آنها سازمان صنفی تشخیص دهد؛ من از رسانه ها می خواهم برای ایجاد سازمان صنفی هنرمندان اقدام کنند، خانه هنرمندان و انجمن ها ورود پیدا کرده اند و ما هم خودمان را برای این ساختارسازی آماده کردیم و وزیر هم تشکیلاتی را در وزارتخانه تدارک دیده اند که این محقق شود.
نظر شما