قرآن نقشه راه است/ فعالیت ۱۵۰۰ خانه نور در کشور

دبیر ستاد عالی کانون های مساجد کشور با بیان اینکه قرآن نقشه راه است، گفت: هر نقشه ای نیازمند نقشه خوان است و برای فهم قرآن نیازمند بهره گیری از روایات ائمه اطهار (ع) هستیم.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام والمسلمین حبیب رضا ارزانی، دبیر ستادعالی کانون‏های فرهنگی هنری مساجد کشور صبح امروز (۱۳شهریور) در آیین افتتاحیه طرح ارتقاء مربیان خانه‏ های نور با اشاره به حدیث ثقلین گفت: پیامبر اسلام (ص) در این حدیث می فرمایند: من در میان شما دو امانت نفیس و گرانبها می‌گذارم «کتاب‌الله» و «عترت».

وی افزود:اما در این میان برخی تنها به قرآن توسل می جویند و برخی صرفاً به ائمه اطهار (ع) متوسل می شوند. این در حالی است که رسول گرامی اسلام (ص) فرمودند: این دو هرگز از هم جدا نمی شوند.

 

حجت الاسلام والمسلمین ارزانی تصریح کرد: تا زمانی که نبی مکرم اسلام در قید حیات بودند خودحضرت قرآن را تبیین می کردند اما با توجه به این که همواره در کتاب‌های مقدس آسمانی، برای مانایی ابهام وجود دارد، برای رفع این ابهانات و ماندگاری در طول تاریخ نیازمند مبیّن و تبیین‌کننده هستند. همچنان که قرآن کریم نیز دارای محکم و متشابه است و این آیات باید توسط افرادی که با کلام وحی آشنا هستند تبیین شود.

 

حجت الاسلام ارزانی تصریح کرد: جوان امروز برای فهم آیات محکم و متشابه کتاب آسمانی نیازمند نقشه راه است. اگر قرآن را نقشه راه انسان برای زندگی سعادتمندانه در دنیا و آخرت میدانیم ائمه (ع) نیز راهنمای این نقشه هستند. بنابراین ما برای فهم و درک متشابه نیازمند اهل بیت (ع) هستیم.

 

دبیر ستادعالی کانون‏های مساجد ادامه داد: هر چند قرآن کریم مستقیم با ما صحبت می کند اما برای فهم قرآن نمی توان به تنهایی به آن مراجعه کرد. ما برای فهم قرآن نیازمند بهره‌گیری از روایات و فرمایشات اهل بیت (ع) هستیم و اگر به تنهایی در این مسیر وارد شویم دچار ضلالت خواهیم شد.

 

وی در بخش دیگری از سخنان خود افزود: هر کس به اندازه فهم خود قرآن را درک می کند و کلام وحی برای ما دارای ابهاماتی است که فرمایشات ائمه اطهار (ع) از جمله نهج البلاغه، صحیفه سجادیه و احادیث و روایات می تواند این ابهامات را تبیین کند.

وی در ادامه با اشاره به بحث خانه های نور تصریح کرد: خانه های نور که در آنها فعالیت‌های قرآنی انجام می شود به واسطه کلام وحی نورانی هستند. اما توجه داشته باشیم که ما اگر دکترای قرآنی هم داشته باشیم -هر چند به ما کمک می کند- اما صرف داشتن علم قرآنی برای انسان نور ایجاد نمی کند. نور آن باور و اعتقاد قلبی انسانها است و کسب این نور را باید از خداوند درخواست کرد.

 

حجت الاسلام ارزانی ادامه داد: ابوعلی سینا که کتاب‌های قانون و شفای او امروز نیز در دنیا مورد استفاده است می گوید من هر جا به مشکلی برخورد می کردم دو رکعت نماز می خواندم تا مشکلم حل شود بنابراین باید بسیار مراقب بود چرا که ممکن است انسان با وجود دارا بودن علم بسیار، ولی از نور محروم باشد و همین علم و دانش حجاب او شود.

 

دبیر ستادعالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور تاکید کرد: برای تبدیل علم و داشن به «نور» باید به اهل بیت (ع) متوسل شد و رستگاری با کسی است که همراه اهل بیت(ع) باشد.

 

وی در پایان توصیه کرد: اساس کار ما باید کودکان باشند چرا که ما هر جا توفیقی داشته ایم جایی بوده است که برای کودکان کار کرده ایم.

کد خبر 725796

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha