خشونت و خودکشی ۲ مولفه رفتارهای پرخطر در میان دانش آموزان

مدیر کل دفتر مراقبت در برابر آسیب های اجتماعی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به طراحی سامانه «نماد»، گفت: بر اساس گزارش های ما، خشونت، خودکشی، مصرف مواد و انحرافات اخلاقی جز رفتارهای پرخطر دانش آموزان است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شیراز، دکتر سجاد کیایی، مدیر کل دفتر مراقبت در برابر آسیب های اجتماعی وزارت آموزش و پرورش امروز (13 شهریور) در حاشیه اختتامیه هفتمین دوره جشنواره کشوری «نوجوان سالم» که در شیراز برگزار شد، در جمع خبرنگاران گفت: در این دوره همانند دوره های قبل، شاهد رشد استقبال دانش آموزان، معلمین و خانواده ها بودیم.

 

وی با اشاره با اینکه این جشنواره در موضوع پیشگیری از رفتارهای پرخطر و زندگی سالم، شکل می گیرد، اضافه کرد: این جشنواره در 2 بخش خلاقیت های دانش آموزی و ابتکارات مدرسه ای اجرا شده است.

 

این مقام مسئول در وزارت آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه از سه هزار اثر در سال اول به بیش از 500 هزار در سال جاری اثر رسیده است، یادآور شد: این جشنواره در بخش خلاقیت، دانش آموزان در هر سه دوره تحصیلی، در قالب هایی مانند مقاله، عکس، روزنامه دیواری، سخنوری، ایده پردازی و نرم افزار برای دانش آموزان برگزار شد.

 

وی با تاکید بر اینکه در بخش ابتکارات مدرسه ای هم همکاران فرهنگی در موضوعات ابتکارات خلاقیت در مدرسه، تولید محصولات نوآورانه در زمینه پیشگیری ارائه کردند، افزود: در این 2 محور، آثار با هدف گسترش فرهنگ پیشگیری و گسترش فرهنگ سبک زندگی ایرانی و اسلامی تهیه شده است.

 

وی اظهارداشت: این جشنواره به یک جشنواره با ظرفیت بالا تبدیل شده است و تعداد شرکت کنندگان و معرفی جشنواره به مدارس در بین برنامه های حوزه پیشگیری از آسیب های اجتماعی، به عنوان یک برنامه شاخص شناخته می شود.

 

دکتر کیایی با اشاره به اینکه در سال تحصیلی پیش رو با همکاری ستاد مبارزه با مواد مخدر از ظرفیت این جشنواره و برگزیدگان استفاده کنیم و کانون همیاران پیشگیری در مدارس راه اندازی می شود، افزود: این یک تشکلی است که از ظرفیت های مدرسه استفاده می کند و از این کانون برای پیشگیری از رفتارهای پر خطر استفاده کنند.

 

مدیر کل دفتر مراقبت در برابر آسیب های اجتماعی وزارت آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه در خصوص آسیب های اجتماعی و رفتارهای پرخطر راهکارهای مختلفی را برای رصد و پایش وضعیت خطر پذیری دانش آموزان یکی از کارهایی که انجام شده، طراحی سامانه پایش و مدیریت آسیب های اجتماعی دانش آموزان، «نماد» است، اضافه کرد: این سامانه وظیفه دارد، آمارها را جمع آوری کند و بر اساس گزارش های ما، خشونت، خودکشی، مصرف مواد و انحرافات اخلاقی جز رفتارهای پرخطر هست که بیشتر مورد توجه می شود حدود یک درصد معادل یکصد هزار نفر دانش آموزان در معرض خطر در آسیب های اجتماعی هستند و این افراد نیازمند توجه بیشتر و دریافت خدمات هستند و کمتر از 10 هزار نفر برای مصرف مواد و یا سایر رفتارهای پرخطر دچار اختلال هستند.

 

وی ادامه داد: این دسته از دانش آموزان برای دریافت خدمات درمان و مددکاری به دستگاه های زیربط برای درمان ارجاع داده می شوند و ما به عنوان آموزش و پرورش از تحصیل این افراد حمایت می کنیم.

 

کیایی با اشاره به اینکه قصد داریم تمام درگاه های مختلف ورودی داده ها یکسان سازی شوند، اظهارداشت: این مهم در سال تحصیلی جدید در قالب طرح «نماد» شکل می گیرد و با یک پارچه سازی این ورودی ها در هر سه دوره تحصیلی یک مسیر تعریف شده یکپارچه ای مسیر غربال گری را در قالب ابزارهای مختلف، مورد بررسی قرار گیرد.

 

وی گفت: در پایه هفتم و هشتم در کتاب «تفکر و سبک زندگی» و در زمینه های پیوست های آن کتاب مسئله سبک زندگی مناسب، مورد بررسی قرار داده است و آموزش های در خصوص دوره بلوغ در مدارس ارائه می شود و از این رو کارگاه هایی برای والدین در نظر گرفته شده است و برای متوسطه دوم هم چنین برنامه هایی را طراحی کردیم.

 

مدیر کل دفتر مراقبت در برابر آسیب های اجتماعی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه برخی رویداد ناگواری که اتفاق افتاده و به اعتبار و جایگاه معلمین شریف آسیب شده، ما از آن برائت جستیم، اضافه کرد: معدود افرادی که ارتباطی را رخ داده اند، ارتباطی به معلمین شریف ندارند و در خصوص این معدود افراد برنامه های مختلفی اجرا می شود و این افراد که مشکلات بهداشت روان و سلامت اجتماعی دارند به علاوه بر مسیر اداری و برنامه های مددکاری و توانمندسازی هم برای این عده معدود خواهیم داشت و هر ساله کارگاه هایی برای معلمین ارائه می کنیم و هر سال 200 هزار نفر را آموزش می دهیم و تمام معلمین کشور در زمینه پیشگیری از رفتارهای پرخطر و بهداشت روان آموزش دیده اند و در قالب طرح «نماد» برای شناسایی همکارانی که شاید جزیی از معدود ذکر شده باشند، اقدام می شود.

 

وی با اشاره به اینکه دانش آموزانی که مشکلاتی در نهاد خانواده دارند، راهکار سلب صلاحیت برای خانواده بد سرپرست مشخص شده است و باید این سلب صلاحیت روال خود را طی کند و ما دانش آموزان بد سرپرست را شناسایی می کنیم و به وی کمک می کنیم، افزود: از اتفاقی که در شهرک غرب افتاد، همه متاثر شدیم و برای حمایت از آن دانش آموزان مهیا شدیم و در کنار روند قضایی، خدمات روانی و اجتماعی، تحلیل ها و ارزیابی ها با حفظ آرامش خانواده ها مورد توجه قرار گرفته است و عموم دانش آموزان آسیب دیده و سایر دانش آموزان مورد توجه هستند و خدمات استمرار دارد.

 

دکتر کیایی با یادآوری این مطلب که کودکان بازمانده از تحصیل 2 وجه مهم دارد که بخشی از آن وظیفه آموزش و پرورش است و با اقدام نظام یافته نسبت به شناسایی این دانش آموزان اقدام شد و بخش زیادی از آنان به مدارس بازگردانده شوند، تاکید کرد: احتمال اینکه این افراد دوباره به دلایل مختلف، تحصیل را ترک کنند، وجود دارد و باید حضور و ادامه تحصیل آن را استمرار دهیم چرا که کودکان بازمانده از تحصیل از جمله جمعیتی هستند که زمینه خطر پذیری را دارند.

 

وی با اشاره به اینکه سن 15 سال، سن شیوع موارد مخاطره آمیز در نظر گرفته است، افزود: بخث خودکشی را شاید در میان پایه ششم و شاید در متوسطه دوم داشته باشیم ولی نمی توان گفت به خاطر یک دانش آموز پایه ششم، بگوییم سن شیوع کم شده است و مهمترین کار ما اینست که دانش آموزان را شناسایی و غربال گری کنیم، اعتیاد و مصرف مواد در تمام مقاطع روی داده ولی بیشترین فراوانی در متوسطه دوم بوده است، رفتار پرخطر مرز و سن نمی شناسد اما سن شیوع همان 15 سال است.

 

 

کد خبر 725751

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha