به گزارش خبرگزاری شبستان، حجتالاسلام محمدجواد حاج علی اکبری، در جمع ائمه جماعات نواحی شهید مدنی، شیخ کلینی و شهید مدرس، گفت: برای داشتن یک برنامهریزی قوی جهت بارور کردن ظرفیت مساجد حتما لازم است به مواردی همچون محل قرارگیری مسجد، نوع تعامل افراد با خانه خدا و حتی زیست شهری توجه لازم داشت.
وی افزود: مسجد نباید تنها به عنوان یک محل عبادت صرف باشد و فقط در آن سه وعده نماز خوانده شود بلکه لازم است بر اساس آیات الهی یک مسجد در تراز اسلام ایجاد کنیم، مساجد میتوانند اصل طهارت را در نهاد افراد قرار دهند و قطعاً زمانی که انسان طاهر میشود، از شرک، رذالت و بدیها دوری میکند، مساجد در جایگاه والای خود پرچمدار تمام فضایل در جامعه هستند و میتوانند تمام خوبیها را در جامعه پیرامون خود نشر دهند.
رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد با بررسی نقش مساجد در تاریخ معاصر ایران، گفت: مساجد از زمان انقلاب اسلامی در دوران دفاع مقدس و در آزمونهایی چون فتنههای مختلف در بالاترین سطح قرار داشتهاند، یکی از والاترین کارکردهای مسجد تربیت رجال الهی است، بدون شک رجال الهی کسی جز شهید نیست که از دامن مسجد و در کلاس یک عالم دینی رشد پیدا میکند و به بالاترین مقام انسانی میرسد.
حاج علی اکبری ادامه داد: باید بپذیریم که اصلیترین خصوصیت مسجد این است که تمامی ظرفیتهای موجود و بالقوه را به بالفعل تبدیل میکند و نمونهای چون مسجد که زیربنای آن سازمانی خدانهاد است وجود ندارد و اگر گنج درونی مسجد کشف نشود، مقصر امام جماعت است، بدون شک در پیشگاه الهی هیچ عذری برای این که یک امام جماعت نتوانسته مسجد خود را بارور و شکوفا کند، پذیرفتنی نیست.
وی اضافه کرد: باید بپذیریم که دستاندرکاران حوزوی و مرتبط با مسجد هنوز نتوانستهاند مسجدی در تراز صدر اسلام ایجاد کنند، باید امروز حوزههای علمیه بهترینهای خود را به سوی مساجد روانه کنند تا از طریق آنها بتوانیم مساجد را در بالاترین سطح که همان تراز صدر اسلام است قرار دهیم.
به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پایگاه تخصصی مسجد، رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد، تاکید کرد: بنده اعتقاد دارم در هر شرایطی باید از کارکرد عقل استفاده کرد و به هیچ عنوان نباید عجولانه در مورد هیچ موضوعی تصمیمگیری کرد و در ساختار مساجد نیز باید با تعقل و دوراندیشی به سمت بهتر کردن فضا پیش برویم.
نظر شما