به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سمنان؛ دبیر جشنواره و رئیس شورای شهر دامغان در آیین افتتاح این جشنواره برپایی نمایشگاه ادوات و تجهیزات باغداری و کشاورزی به ویژه پسته، مواد غذایی و صنایع دستی شهرستان دامغان و چند استان کشور، کارگاه های آموزشی ویژه بهرهبرداران، نشستهای تخصصی با سرمایهگذاران و کارشناسان تولید و عرضه این محصول ارزشمند، معرفی جاذبههای فراوان تاریخی و طبیعی دیار هفت هزار ساله دامغان، جشنهای مردمی با حضور گروههای هنری چند استان و... را از جمله برنامه های این جشنواره چهار روزه عنوان کرد.
زارع زاده به کیفیت بالای پسته دامغان اشاره داشت وگفت: پیگیر ثبت جهانی پسته دامغان هستیم.
وی از برگزاری برنامههای شاد و مفرح در طول این جشنواره با هدف افزایش نشاط اجتماعی خبر داد و گفت: این جشنها چه در بعد اجتماعی و چه در بعد روانی و ایجاد همگرایی میتواند موثر باشد.
دبیر جشنواره ، سخنرانی طهماسبی معاون وزیر جهاد کشاورزی، چنارانی نماینده مردم نیشابور در مجلس شورای اسلامی، حجتالاسلاموالمسلمین حسینیان امام جمعه شهرستان دامغان، اجرای آئین معنوی شکرگزاری محصول پسته و اجرای برنامه گروه هنری هامون از جمله بخشهای مختلف آئین افتتاحیه این جشنواره برشمردوادامه داد: از ویژگیهای ممتاز و حائز اهمیت در برگزاری امسال نمایشگاه میتوان به حضور 9 استان کشور اشاره داشت که مواد غذایی و صنایع دستی استانهای خود را به این نمایشگاه میآورند و مردم میتوانند نیازهای خود را با حضور در این نمایشگاه تامین کنند.
زارع زاده با بیان اینکه الویت اساسی در واگذاری غرفهها در نمایشگاه پنجم با تولید کنندگان بومی است افزود: حضور غرفه داران در نمایشگاه نسبت به دوره های قبل برپایی نمایشگاه از رشد سه برابری برخوردار است.
دبیر پنجمین جشنواره ملی پسته به حضور هنرمندانی از استانهای سیستان بلوچستان، سمنان، مازندران، تهران، خراسان رضوی و گلستان در خلال برگزاری جشنواره خبر داد و گفت: تجلیل و تقدیر از پنج باغدار و سه تولید کننده برتر پسته و آموزش باغداران پسته، ایجاد زمینههای صادرات این محصول ارز آور از جمله اهداف و برنامههای پنجمین جشنواره ملی پسته ایران دامغان است.
وی هدف از برگزاری این جشنواره را شکرگزاری تولید پسته، معرفی پسته به عنوان تولید بومی دامغان، رشد گردشگری منطقه، جذب سرمایه گذار بخش خصوصی و افزایش شادابی و نشاط در مردم عنوان کرد.
زارع زاده گفت: این جشنواره باید بستری برای تعاملات هر چه بیشتر باغداران و تاجران و بازرگانان باشد و از سویی سطح علمی باغداران منطقه را افزایش دهد.
وی اضافه کرد: در جشنواره امسال طراحی های جدیدی برای بسته بندی و فرآوری پسته انجام شده و امید است سردخانه پسته مجهز نیز ایجاد شود.
زارع زاده از پسته به عنوان یکی از مهمترین ظرفیتهای اقتصادی در شهرستان دامغان نام برد و افزود: سرمایهگذاری در این بخش میتواند به رونق اقتصادی در منطقه کمک کند.
دبیر پنجمین جشنواره ملی پسته با اشاره به برخی زیرساختهای ایجاد شده در دامغان برای رونق بیشتر این محصول ادامه داد: برای نگهداری پسته، خشک کردن و افزایش ارزشافزوده آن سردخانه بزرگی در شهرستان ایجاد شده است.
پنجمین جشنواره پسته دامغان از امروزتا شانزدهم شهریور ماه در شهرستان دامغان برگزار می شود.
80 درصد پسته تولیدی استان سمنان در دامغان قرار دارد، این شهرستان دارای 20 هزار هکتار باغ است که 17 هزار هکتار آن را باغ های پسته تشکیل می دهد و از این میزان حدود 14 هزار هکتار بارور است.
نظر شما