سازمان‌ها برای تحقق مطالبه رهبری منتظر تخصیص بودجه نمانند

بنیادی با بیان این مطلب که نمی‌خواهیم طرح ملی حفظ قرآن نیز به سرنوشت نهضت قرآن‌آموزی تبدیل شود، گفت: باید با همین بودجه‌های کنونی در مسیر تحقق مطالبات رهبری حرکت کنیم.

به گزارش خبرنگار شبستان، محمد بنیادی، دبیر کمیسیون آموزش عمومی قرآن کشور در جلسه فوق‌العاده این کمیسیون به منظور بررسی راهکارهای تحقق مطالبه رهبری در امر حفظ قرآن گفت: طرح‌های متعددی از سوی کارشناسان زبده برای این مهم ارایه شده که در نهایت طرحی دو صفحه‌ای تدوین و برای اجرا به دستگاه‌های عضو ارایه شده است.

وی با بیان این مطلب که نمی‌خواهیم این طرح نیز به سرانجام نهضت قرآن‌آموزی دچار شود، اظهار کرد: آموزش و پرورش برای تمامی پایه‌ها و مقاطع تحصیلی حتی در مقطع پیش‌دبستانی در شورای عالی برنامه‌ریزی کرده و طرح‌هایی همچون در محضر قرآن ویژه سوم ابتدایی، طرح همگام با قرآن ویژه مقطع راهنمایی و طرح مأنوس کردن کودکان با نورانیت وحی در مقطع پیش‌دبستانی را اجرایی می‌کند.

بنیادی از برپایی 120 هزار محفل قرآنی در سال جدید تحصیلی و در سراسر کشور خبر داد و تصریح کرد: البته پیش‌بینی برگزاری 300 هزار محفل توسط مدارس صورت گرفته اما به منظور آنکه بتوان در مرحله نخست اهداف را محقق کرد هر مدرسه مکلف به برگزاری یک محفل شده که مجموعا 120 هزار محفل را شامل می‌شود.

 

دبیر کمیسیون آموزش عمومی قرآن کشور با ابراز خرسندی از استقبال دانش‌آموزان برای حضور در مدارس قرآنی ادامه داد: این مدارس در طول سه ترم فعالیت بالغ بر یک میلیون و 500 هزار دانش‌آموز را تحت پوشش قرار داده و این در حالی است که تاکنون 750 هزار مربی پرورشی و 185 هزار مدرس قرآن برای فعالیت اثرگذار در این مدارس آموزش‌های لازم را دیده‌اند.

وی با اعلام مکان‌یابی راه‌اندازی 10 هزار مدرسه قرآنی دیگر بیان کرد: البته استان‌هایی همچون تهران، سمنان و آذربایجان به طور کامل مدارس خود را در شیفت بعدازظهر به مدارس قرآنی اختصاص داده‌اند اما تلاش می‌شود با راه‌اندازی 10 هزار مدرسه قرآنی دیگر از ظرفیت‌های موجود استفاده بهینه کرد.

بنیادی با بیان این مطلب که تأخیر در روند تخصیص بودجه‌‌ها از سرعت حرکت در مسیر برنامه‌های مصوب کاسته است، ابراز کرد: علی‌رغم این مسئله وزارت آموزش و پرورش نرم‌افزار سروش ایمان 2 را در شمارگان 12 میلیون با نظارت آیت‌الله خزعلی تولید کرده و نرم‌افزار تنظیم را نیز با شمارگان 11 هزار عدد در مدارس قرآنی توزیع می‌کند.

 

وی با اشاره به برخی ایرادات مطرح شده نسبت به منابع قرآنی آموزش و پرورش عنوان کرد: همسو با این ایراد و به منظور رفع آن هفت جلد کتاب در آموزش و پرورش با عناوینی همچون قرآن نامه محبوب، قرآن نردبان رشد و تعالی، قرآن کتاب زیبایی‌ها و شیوه حفظ قرآن تدوین شده است.

بنیادی ادامه داد: علاوه بر این کتاب خانواده در قران نیز به منظور توزیع در میان اولیای دانش‌آموزان که جمعیت 25 میلیون نفری را تشکیل می‌دهند، تدوین و منتشر شده. همچنین طرح افزایش تعداد روحانیون مدارس از 17 هزار نفر به 20 هزار نفر نیز مصوب شده است.

وی با اشاره به حضور 18 هزار کلاس اولی در حرم مطهر امام رضا (ع) همزمان با دهه کرامت برای نخستین بار اعلام کرد: این طرح در آینده نیز به صورت ماهانه و فصلی در سایر استان‌ها و دیگر زیارتگاه‌ها نیز اجرایی می‌شود تا بتوان بیش از پیش فضای معنوی را برای دانش‌آموزان فراهم کرد.

دبیر کمیسیون آموزش عمومی قرآن کشور از زمینه‌سازی برای حضور خودجوش دانش‌آموزان در نماز عبادی- سیاسی جمعه خبر داد و گفت: این طرح از مدارس تهران و با مشارکت 150 هزار دانش‌آموز آغاز می‌شود. همچنین طرح مدرسه و مسجد به عنوان یکی از اصول بنیادی در دست بررسی قرار دارد.

 

وی با اشاره به تلاش‌های وزارت آموزش و پرورش در راستای مهجوریت‌زدایی از تفسیر مصحف شریف تصریح کرد: بنا بر موافقت‌نامه به وجود آمده میان رییس حوزه‌های علمیه و وزیر آموزش و پرورش مقرر شد که 700 جلسه تفسیر قرآن در سراسر کشور برگزار شود اما خوشبختانه با استقبال استان‌ها هم‌اکنون هر استان بالغ بر 140 جلسه تفسیری با حضور روحانیون زبده را برگزار می‌کند.

بنیادی با بیان این مطلب که وزارت آموزش و پرورش تفسیر قرآن را از مهجوریت خارج کرده است، عنوان کرد: برگزاری بالغ بر سه هزار جلسه تفسیری در سطح کشور به همت این وزارتخانه این ادعا را ثابت می‌کند.

وی با تأکید بر لزوم ورود به مرحله اجرای طرح‌های مرتبط با حفظ قرآن ابراز کرد: سازمان‌ها و دستگا‌ه‌های مربوطه نباید برای تحقق این مطالبه منتظر تخصیص بودجه باشند بلکه با همین اعتبارات و بضاعت کنونی نیز باید نهایت تلاش خود را در این راستا کنند.

 

وی از آغاز ثبت‌نام علاقه‌مندان به شرکت در اجرای طرح ملی حفظ از 17 مهر خبر داد و بیان کرد: این طرح با استناد به اجزای 29 و 30 قرآن که بالغ بر یک سوم مفاهیم و آموزه‌های مصحف شریف را شامل می‌شوند، اجرایی شده و تأکید بر حضور حداقل 20 درصد از دانش‌آموزان هر یک از مدارس تحت نظارت آموزش و پرورش را دارد.

بنا بر این گزارش، کلانتری، معاون فرهنگی هنری سازمان بسیج دانش‌آموزی نیز در ادامه این نشست با ارایه گزارشی مختصر از فعالیت‌های قرآنی انجام شده توسط این سازمان گفت: برگزاری نخستین جشنواره قرآنی فرهنگی دانش‌آموزان بسیجی در 23 مهر و در دو بخش قرآن و عترت و نیز برگزاری مسابقات قرانی در 54 هزار واحد بسیج کشور از برنامه‌های در دست انجام این معاونت است.

وی از برنامه‌ریزی‌های قرآنی ویژه فرهنگیان خبر داد و یادآور شد: البته هم‌سو با رویکرد پژوهشی در گروه فرهنگیان جشنواره قرآنی آنها شامل رشته پژوهش و با محورهایی همچون بصیرت و صرفه‌جویی در قرآن برگزار می‌شود.

شایان ذکر است، نشست فوق‌العاده کمیسیون آموزش عمومی قرآن کشور چهارشنبه 13 مهر در وزارت آموزش و پرورش برگزار شد.

پایان پیام/


 

کد خبر 72441

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha