اکبر اکسیر با بیان این خبر به خبرنگار شبستان، گفت: این آلبوم جدید فرا نو در ادامه کتاب های قبلی من چون «پسته لال سکوت دندان شکن»، «بفرمایید بشینید صندلی عزیز»، «ملخ های حاصلخیز» (شعر طنز) و... به همراه سه مصاحبه درباره شعر امروز توسط انتشارات مروارید منتشر می شود.
وی درباره شعر فرا نو عنوان کرد: «فرانو» نامی است برای نوعی از شعر امروز که از دههی 80 با اولین کتابم به نام «بفرمایید بنشینید صندلی عزیز» به جامعهی ادبی پیشنهاد شده است.
وی افزود: «فرانو» سبک و مکتبی در شعر نیست؛ درواقع، سبک با توجه به تحولات اجتماعی و فرهنگی و در گذر زمان میتواند اتفاق بیافتد؛ هرچند «فرانو» از این دایره بیرون نیست؛ اما من آن را به عنوان سبک نمیدانم .
وی «فرانو» را شعری ملموس، کوتاه، جزیینگر دانست و تصریح کرد: شعر فرا نو به زبان مردم نزدیک و با طنزی نهان همراه است که همواره پایانی ناگهانی دارد و در عین حال از ابتذال در شعر فارسی پرهیز دارد و از سویی، سعی میکند با روالشکنی خاص در زبان، از ظرفیتهای مکانیکی زبان برای طرح و تبیین مفهومی انسانی کمک بگیرد.
اکسیر خاطر نشان کرد: «فرانو» میتواند تا اندیشههای ناب و استعدادهای شیطنتآمیز پیش رود؛ زیرا شعری است که از زیر بته درنیامده و تجربهی چند دهه شاعری من و یکصد سال شعر معاصر ایران را پشت سر دارد.
اکبراکسیر در چهارم اسفند1332در محله آبروان شهرستان مرزی آستارا متولدشد.دوران دبستان ودبیرستان را در آستارا ودوره کاردانی وکارشناسی ادبیات را در رشت به پایان رساند.دبیر ادبیات دبیرستانهای آستارا شد.در سال 1357 با ملیحه نظمی ازدواج کرد که حاصل آن دو پسر به نام های عرفان وایثار می باشد .بازنشسته آموزش وپرورش آستارا است ودر حال حاضر همراه با طراحی آرم وگرافیک به شعرونقد شعر مشغول است.
وی نخستین آلبوم شعر فرانو خود را با عنوان «بفرمائید بنشینید صندلی عزیز!» را در سال 1382ازسوی انتشارات نیم نگاه تهران در سه هزار نسخه چاپ ومنتشر شد که بلافاصله نایاب شد.
در سال 1385 دومین آلبوم شعر فرانوی دیگر با نام «زنبورهای عسل دیابت گرفته اند»از سوی انتشارات ابتکار نوچاپ ومنتشر شد که برگزیده حوزه هنری به عنوان کتاب سال طنزومنتخب کتاب سال جمهوری اسلامی را دریافت کرد وبلافاصله به چاپ دوم رسید.
همزمان با چاپ دوم مجموعه شعر «زنبورهای عسل دیابت گرفته اند»انتشارات مروارید سومین آلبوم شعر فرانو را با نام «پسته لال سکوت دندان شکن است»را در 1650 نسخه (بهار87)منتشر کرد که به سرعت به چاپ دوم رسید.
پایان پیام/
نظر شما