سرپرست حجاج ایرانی: ایران و عربستان می توانند مشکلات خود را با گفتگو حل کنند

نماینده ولی فقیه و سرپرست حجاج ایرانی با بیان اینکه دیپلماسی حج می تواند به بهبود شرایط سیاسی بین تهران وریاض کمک کند ، گفت: ایران و عربستان دو کشور بزرگ منطقه هستند و می توانند مسائل خود را با گفتگو حل و مشکلات را به حداقل برسانند.

به گزارش خبرگزاری شبستان،‌ حجت الاسلام والمسلمین سید علی قاضی عسکر که در جمع خبرنگاران درمکه مکرمه سخن می گفت، گفت: همانگونه که درموضوع حج با گفتگو و تعامل طرفین توانستیم برنامه های خود را به خوبی پیش ببریم، اگر به همین گونه نیز برای بهبود شرایط سیاسی بین دو کشورعمل شود، نتیجه بخش خواهد بود.


سرپرست حجاج ایرانی با اشاره به نشست ها و دیدارهایش با مقامات سعودی درموسم حج امسال، ابراز امیدواری کرد برگزاری خوب حج امسال زمینه ساز بهبود روابط دو کشور شود و طرفین برای روابط درازمدت با هم وارد گفتگو شوند.
وی با بیان اینکه خصومت و دشمنی دو کشور ایران و عربستان را به نقطه مطلوب نخواهد رساند، تصریح کرد: حال که فتنه داعش ازمنطقه برچیده شده است ما باید بدنبال هدف بزرگتر باشیم و با کشورهای همسایه خود یک اتحاد منطقه ای تشکیل دهیم.  
سرپرست حجاج ایرانی درپاسخ به سوالی در خصوص عملکرد دولت عربستان درحج امسال گفت: احساس ما این است که آنها هم سال به سال شرایط بهتری را برای زائران فراهم می کنند.
وی درادامه به چند نمونه از بهبود شرایط خدمات رسانی به حجاج ایرانی، ازجمله در نقل و انتقال و زمانبندی رمی جمرات حاجیان، تسهیلات درصدور ویزا، بهبود وضعیت عبور و مرور در مکه و توسعه مسجد الحرام اشاره کرد.


وی اضافه کرد: احداث خط ریلی برای مشاعر و بین دو شهر مدینه به مکه و همچنین طرح های  حوزه های بهداشت و درمان باید شتاب بیشتری بگیرد. 
سرپرست حجاج ایرانی یادآور شد برخی نارسایی ها مانند بحث نظافت و ... موضوعی نیست که بتوان زائر را قانع کرد و این برای مسلمانان که در آموزه هایشان به مسئله نظافت تاکید زیادی شده ، پسندیده نیست.
وی گفت: هدف ما همکاری برای بهتر برگزار شدن حج است و تلاش خواهیم کرد نظرات و پیشنهادهای خود را جمع بندی کنیم و در اختیار طرف سعودی قرار دهیم.

حجت الاسلام والمسلمین قاضی عسکر همچنین به صدور ویزای الکترونیک و ایجاد سهولت بیشتر در دو فرودگاه مدینه و جده در روند ورود و خروج حجاج ایرانی اشاره کرد و گفت: نقاط مثبت را  باید بگوییم و برای نقاط منفی هم  راه حل عملی ارائه کنیم و قطعا همکاری کشورهای اسلامی می تواند به بهتر برگزار شدن حج کمک کند.
در این کنفرانس خبری که آقای حمید محمدی رئیس سازمان حج و زیارت نیز حضور داشت نماینده ولی فقیه درپاسخ به سوالی درخصوص پرونده شهدای منا و مسجدالحرام اظهار داشت: ما در پیگیری این پرونده لحظه ای کوتاهی نکردیم و ازهمان سال 94 به همراه رئیس سازمان حج و زیارت برای حل این آن تلاش کرده ایم و در مذاکرات با وزیر حج عربستان مکرر این مسئله را پیگیری کردیم.

سرپرست حجاج ایرانی با اشاره به اینکه دردیدار اخیر خود با امیرمدینه براولویت پرونده شهدای مسجدالحرام ومنا تاکید شد ، گفت: اسامی شهدای مسجدالحرام برای پرداخت دیه ازطریق دفتر نمایندگی ایران در سازمان ملل به طرف سعودی داده شده است و در بحث شهدای منا هنوزنظر نهایی کمیته حقیقت یاب اعلام نشده وما تاکید داریم این عزیزان شهید شده اند و خانواده هایشان مطالبه دارند و این مسئله باید حل شود.  
نماینده ولی فقیه درادامه این گفتگوبا بیان اینکه حج یک عبادت فردی نیست، به آیه " لِّیَشْهَدُوا مَنَافِعَ لَهُمْ " اشاره کرد و گفت: تاثیر حج باید به گونه ای باشد که حج گزار و غیر حج گزار از برکات آن بهره ببرند و مسلمانها برای حل مسایل جهان اسلام، سرنوشت مسلمان ها و منطقه تصمیم بگیرند.

وی با طرح این سوال که آیا نباید برای مسئله فلسطین در حج چاره اندیشی کرد، گفت: آمریکا درصدد است عزت و افتخار مسلمان ها را بگیرد و سازمان ملل هم به سازمانی دست نشانده ابرقدرتها تبدیل شده است.
وی با اشاره به اینکه حج فرصت بررسی مسایل اقتصادی کشورهای اسلامی و تلاش برای برقراری صلح درجنگ های منطقه ای را فراهم می کند، افزود: این ظرفیت وجود دارد که سخنرانان درصفوف نمازجماعت در مسجدالحرام دیدگاه اسلام درمورد صلح جهانی ، آداب معاشرت و همزیستی مسالمت آمیز را مطرح کنند .
نماینده ولی فقیه توجه به فرهنگ سازی و انتشار فرهنگ دینی در حج  را مهم خواند و اضافه کرد: متفکرین جهان اسلام می توانند بزرگترین همایش ها را درحج برگزار کنند و از این کنگره عظیم برای عزت و عظمت اسلامی بیشترین بهره را ببرند. 
حجت الاسلام والمسلمین قاضی عسکربا تاکید براینکه زائران ایرانی امسال بهتر از سال گذشته در مراسم مهم عبادی و سیاسی حج حضور یافتند، تصریح کرد: حج 97 در مجموع از بهترین حج هایی بود که از نظر معنوی واجرایی برگزار شد.
وی با اشاره به محورهای شعار حج 97 گفت: امسال شرکت گسترده حجاج در برنامه های فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری ، رغبت مردم به قرآن کریم  نماز و عبادت مثال زدنی است و زائران کشورمان از فرصت حضور در سرزمین وحی برای توسعه معنویت و تغییر و تحول روحی و اخلاقی بهره گرفتند.


وی با بیان اینکه در برنامه های فرهنگی خطبای برجسته کشور زائران را با سبک زندگی دینی و اسلامی آشنا کردند ، افزود: زائران ایرانی ، حج شان کاملا عزتمندانه برگزار شد و همه عزت و کرامت اسلامی را حس کردند.
وی افزود: با توجه به فرمایشات نورانی مقام معظم رهبری و شرایط کشور ، زائران عزیز از بازار گردی پرهیز و تلاش کرده اند از فرصت حضور در حرمین شریفین بیشترین بهره معنوی را ببرند.
نماینده ولی فقیه در بخش دیگری از این گفتگو نقش رسانه ملی را در فرهنگ سازی و انعکاس اطلاعات مربوط به حج خوب ارزیابی کرد و نمونه هایی از اجرای فعالیت های فرهنگی و اجرایی با همراهی و کمک زائران را برشمرد.
سرپرست حجاج ایرانی همچنین در پاسخ به سوالی تلاش بیشتر در حوزه برنامه ریزی های آموزشی و فرهنگی برای زائران سال های بعد را ضروری خواند و گفت: زائرانی که فیش ثبت نام در اختیار دارند حدود  15 سال دیگر در نوبت  هستند و می توان  از ابزارهای نوین برای آموزش آنها استفاده کرد.


وی آموزش زبان عربی در برقراری ارتباط با زائران دیگر کشورها را بسیار مهم خواند و ابراز امیدواری کرد در سال های آینده زائران عزیز کشورمان با آگاهی بیشتر در مراسم حج حضور یابند.
نماینده ولی فقیه در پایان لزوم استفاده از فضای مجازی در بحث اطلاع رسانی  ، پاسخگویی به شبهات وارتقاء سطح آگاهی های مردم را یادآور شد و گفت: نظم وانضباط و برنامه ریزی دقیق کمک کرد که حج امسال آرام ، باشکوه و با عزت برگزار شود و از ظرفیت قاریان برجسته کشورمان در برنامه های فرهنگی و تلاوت در مسجد النبی و مسجد الحرام استفاده شد.
وی ملاقات با مسئولان بعثه های کشورهای مختلف و دیدار با زائران ایرانی در مدینه و مکه را اثربخش تر ازسال گذشته توصیف کرد و از تلاش شبانه روزی همه دست اندرکاران برای برگزاری حج آبرومندانه وعزتمندانه تقدیر کرد. 
گفتنی است در این کنفرانس خبری ، آقای حمید محمدی رئیس سازمان حج و زیارت نیز حضور داشت که به سوالات درخصوص مسائل اجرایی حج امسال پاسخ داد.

کد خبر 724147

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha