به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از ارومیه، علی دیانتی، معاون رئیس سازمان و مدير جهادكشاورزی مياندوآب، امروز (5 شهریور) در مراسم افتتاح این طرح ها که با حضور معاون استاندار و فرماندار میاندوآب و سایر مسئولان برگزار شد، ضمن تبریک هفته دولت و گرامی داشت یاد و خاطره دو شهید والامقام رجایی و باهنر، گفت: 12 طرح اقتصادی، تولیدی و عمرانی در بخش کشاورزی شهرستان با اعتباری بالغ بر 20 ميليارد ریال با اشتغالزایی مستقیم برای 23 نفر و اشتغالزایی غیرمستقیم برای 46 نفر به بهره برداری می رسد.
وی اضافه کرد: این طرح ها شامل هشت طرح آبیاری تحت فشار، عملیات آبخیزداری زیر حوزه روستای زارنجی به منظور مهار آب های سطحی و ذخیره سازی آب و همچنین احداث دیوار ساحلی روستای باداملو به مساحت 100 متر است.
وی اظهار کرد: به منظور افزایش راندمان آب آبیاری و کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی، توسعه و ترویج سیستم های نوین آبیاری را در اولویت کاری قرار داده و تاکنون بیش از هفت هزار و 100 هکتار از اراضی شهرستان به سیستم آبیاری تحت فشار مجهز شده است.
دیانتی، با بیان اینکه بیش از 90 هکتار پروژه تجهیز اراضی به سیستم های نوین آبیاری شامل72 هکتار بارانی و 18 هکتار قطره ای در سال 97 اجرا شده است، خاطر نشان کرد: اجرای 61 کیلومتر طرح انتقال آب با لوله، آبیاری کم فشار تجمیعی به مساحت 165 هکتار و تجهیز بیش از 614 هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان به نوار آبیاری تی تیپ از دیگر پروژه های اجرا شده در بخش آب و خاک است.
وی افزود: طرح های پوشش بتنی انهار در روستاهای قره پاپاق، چیلیک، منصورآباد و فیروز آباد با اعتبار 6 هزار میلیون ریال، مرمت و احیای 2 رشته قنات در روستاهای حمید و داش قطار، به مبلغ 900 میلیون ریال، آبیاری تحت فشار تجمیعی در واحد عمرانی یک به مساحت سه هزار و 500 هکتار در حال اجراست و مقدمات اجرای آبیاری تحت فشار در داخل مزارع این واحد نیز فراهم شده و مطالعات پروژه آبیاری تحت فشار تجمیعی مزرعه H26 با مساحت یک هزار و 450 هکتار واقع در روستاهای کوخان، زینال کندی و ارمنک در مراحل پایانی است.
وی با اشاره به کشت چهار هکتار زعفران و احداث سه و نیم هکتار باغ پسته در این شهرستان، اذعان کرد: کشت و ترویج گیاهان کم آب بر یکی از اولویت های مهم سازمان جهاد کشاورزی بوده و توسعه کشت گیاهان دارویی از جمله زعفران و درختانی با نیاز آبی کم نظیر پسته می تواند در مدیریت بهینه مصرف آب، پایداری تولید، افزایش درآمد کشاورزان و رونق اقتصادی بخش کشاورزی شهرستان مفید واقع شود.
معاون رئیس سازمان و مدير جهادكشاورزی مياندوآب، با بیان اینکه برای اجرای طرح های آبیاری تحت فشار به ازای هر هکتار از نوع قطره ای 100 میلیون ریال و بارانی 65 میلیون ریال تسهیلات بلاعوض دولتی پرداخت می شود، اظهار کرد: از همه کشاورزان منطقه که دارای مجوز بهره برداری از آب هستند، جهت اجرای سیستم های آبیاری تحت فشار دعوت می شود.
گفتنی است؛ در پایان مراسم حاضران از طرح بازدید و معاون استاندار و فرماندار شهرستان مياندوآب به صورت نمادین چند پیاز زعفران کشت کرد.
نظر شما