به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، محمود افخمی امروز (5 شهریور) در نشست همکاری های علمی و دانشگاهی با حضور استاندار خراسان جنوبی، والی ولایت فراه جمهوری اسلامی افغانستان و روسأی دانشگاه های استان اظهار کرد: سال گذشته 300 بورسیه به اساتید افغانستان داده شده است که امیدواریم استان فراه هم از این ظرفیت بهره مند شده باشد.
وی با بیان اینکه برای محرومیت زدایی از استان های مرزی حدود 50 نفر از اساتید دانشگاه فراه بورسیه شدند که اکنون در کادر هیات علمی هستند، افزود: سالانه 10 بورسیه به ولایت فراه داده ایم و این روند ادامه دارد و فرصت فراهم است در حوزه های دانشگاهی ورود پیدا کنیم.
سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در هرات با اشاره به اینکه برای فقرزدایی و ایجاد اشتغال از محل کمک های بلاعوض 1.5 میلیون دلار برای راه اندازی مرکز فنی و حرفه ای در ولایت فراه افغانستان هزینه شده، ادامه داد: این مرکز با 6 رشته آموزشی سالانه به 800 نفر خدمات آموزشی ارائه می دهد.
افخمی با تاکید بر اینکه آمادگی داریم اتاق ایرانشناسی در دانشگاه فراه فعال شود تا ارتباطات افزایش یابد، گفت: برای تعمیق روابط فرهنگی دو کشور به زودی اتاق فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در فراه راه اندازی می شود و این ریل گذاری مناسبی برای تعاملات گسترده بین استان های مرزی است.
وی ادامه داد: در حال حاضر دانشگاه پیام نور و دانشگاه آزاد در افغانستان فعال است و تمهیدات مناسبی برای مقام های دولتی و میانی افغانستان فراهم شده تا وقت اضافه خود را برای تحصیل اختصاص دهند و خوشبختانه این فرصت در دانشگاه های خراسان جنوبی نیز فراهم است.
محمد مهدی مروج الشریعه استاندار خراسان جنوبی هم اظهار کرد: امیدواریم بازیدهای امروز از شهرک صنعتی بیرحند که از افتخارات عرصه تولید و صنعت در خراسان جنوبی است برای شما مفید واقع شود.
وی با اشاره به اینکه خراسان جنوبی با وجود دانشگاه های متعدد پتانسیل بزرگ علمی و آموزشی دارد، افزود: در سطح استان حدود 45 هزار دانشجو در مقاطع مختلف در 41 دانشگاه و دانشکده تحصیل می کنند.
استاندار خراسان جنوبی گفت: با وجود این دانشگاه ها علاوه بر تامین نیاز کشور می توانیم به مبادلات علمی با افغانستان و ولایت فراه بپردازیم.
مروج الشریعه با بیان اینکه دانشگاه بیرجند در طول نوار شرق کشور تنها دانشگاهی است که مرکز افغانستان شناسی دارد، عنوان کرد: این ظرفیت می طلبد بین بخش های مختلف دانشگاهی ولایت فراه و دانشگاه بیرجند مراودات و مبادلات علمی و مطالعاتی متعددی انجام شود که این پایه ای برای همکاری های دانشگاهی است.
به گفته وی اگر همکاری های دانشگاه مورد استقبال افغانستان قرار گیرد کار پایدار و به یادماندنی خواهد بود و همه منشاء های توسعه از این همکاری و مرکز افغانستان شناسی دانشگاه بیرجند نشأت خواهد گرفت.
استاندار خراسان جنوبی در این نشست تمام هزینه های تحصیل 6 دانشجو افغانی در مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتر را در دانشگاه بیرجند تقبل کرد.
نظر شما