به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام غلامحسین محسنی اژه ای، سخنگوی قوه قضاییه در یکصد و سیامین ﻧﺸﺴﺖ ﺧﺒﺮی خود با اشاره به اتفاقی که در روزهای گذشته در قم افتاد، گفت: در آنجا مطالب و شعارهایی گفته و نوشته شد که از ناحیه بسیاری از افراد این حرف محکوم و رد شد. دستگاه قضایی هم به عنوان مدعی العموم این موضوع را در دستور کار خود قرار داده است. در دادسرای ویژه روحانیت پروندهای تشکیل شده است.
معاون اول قوه قضاییه با اشاره به اینکه در کنار تعداد زیاد قضات پاک و شریف؛ افراد نادر و معدودی از قضات هستند که دچار فساد میشوند، گفت: کسانی که محکوم و یا سلب صلاحیت میشوند را گفته بودیم که معرفی خواهیم کرد. حکم دو نفر از آنها قطعی شده است. یکی از آنها رئیس شعبه 105 دادگاه کیفری 2 اصفهان به نام محمود سعادت است که به اتهام فساد اخلاقی پرونده آن مطرح و به سلب صلاحیت قضایی و انفصال دائم از شغل قضایی محکوم شد. فرد دیگری به نام مجید شکاری رئیس شعبه 1024 دادگاه کیفری 2 تهران به اتهام فساد مالی، اخذ رشوه در دادگاه عالی محکومیت پیدا کرد، حکم وی قطعی است که به سلب صلاحیت قضایی و بازخریدی محکوم شده است.
سخنگوی قوه قضائیه از محکومیت ۳۱۱ نفر در خصوص فساد مالی خبر داد و گفت: این ۳۱۱ نفر کل آمار محکومان اقتصادی نیست و قرار بود گزارش کاملی از همه استانها تهیه و ارائه شود اما آن تعدادی که درخصوص فساد مالی به اعدام و یا حبس ابد یا زندان ۲۵ سال، ۲۰ سال، ۱۵ سال، ۱۰ سال، ۵ سال و یا کمتر محکوم شده اند، ۳۱۱ نفر هستند.
وی با بیان اینکه درباره مفاسد مالی در سالهای اخیر ۶ نفر به اتهام مفسد فی الارض به اعدام محکوم شده بودند که حکم یک نفر اجرا شد، ادامه داد: ۲ نفر به حکم صادره به دیوان عالی کشور اعتراض کردند که حکم شان در دیوان در مرحله تجدیدنظر نقض شد و در دادگاه تجدیدنظر به ۲۰ سال تبدیل شد. ۳ نفر دیگر هنوز محکومیت خود را دارند که حکم یک نفر درحال اجراست و دو نفر نیز درخواستی کرده اند که در دست بررسی است که اگر نقض نشود حکم این ۳ نفر نیز به عبارتی اجرا خواهد شد و حکم شان قطعی است.
اژه ای افزود: یک نفر از این متهمان یعنی مفسد مالی به ۲۵ سال محکوم شده و ۳ نفر حبس ابد دارند، ۱۴ نفر به ۲۰ سال حبس محکوم شده اند، ۹۵ نفر به ۵ تا ۱۰ سال محکوم شده اند، ۳۶ نفر به ۱۰ تا ۱۵ سال محکوم شده اند، ۱۲۴ نفر از یکسال تا ۵ سال محکومیت دارند و همچنین ۳۴ نفر ازجمله کسانی هستند که زیر ۱ سال یعنی ۶ ماه و ۸ ماه و. دارند. ۵۴ نفر از متهمان به انفصال دائم از مشاغل دولتی و ۹۳ نفر به انفصال موقت از مشاغل دولتی محکوم شده اند و ۹ نفر نیز تبعید شده اند، حدود ۷۰۰ نفر نیز به شلاق محکوم شده اند.
ضبط بخش قابل توجهی از اموال بابک زنجانی در داخل و خارج
معاون اول قوه قضاییه در بخش دیگری از این نشست خبری با اشاره به اینکه بخش قابل توجهی از اموال بابک زنجانی در داخل و خارج شناسایی شد و بخشی از آن ضبط شد، گفت: بخش دیگری در حال شناسایی در خارج کشور است. هنوز بخشی از آنچه را که باید به شرکت نفت رد مال کند شناسایی نشده است. تا الان ثابت نشده که وی نقدینگی در خارج از کشور دارد یا نه. اگر به جایی برسیم که حضور وی ضرورت ندارد کل حکم اجرا میشود.
توضیحات ازه ای درباره دادگاه رییس دفتر دولت اسبق
سخنگوی قوه قضاییه در رابطه با دادگاه رییس دفتر دولت اسبق با نشان دادن نامه متهم گفت: صبح روز گذشته آقایی مراجعه کرده و گفته از طرف دو وکیل پرونده وکیل هستم، اعلام کنم آن دو از وکالت عزل شدهاند. خود متهم در جلسهای که در روزهای قبل به منظور مطالعه کیفرخواست در دادگاه حضور پیدا کرده بوده رسما نوشته و امضا کرده که نظر به برگزاری غیرعلنی دادگاه اینجانب و عدم شرکت در جلسات دادگاه طبعا حضور وکلایم (حسینی و حیدری) در جلسات مذکور موضوعیت ندارد، بدین وسیله آقایان را از وکالت در این پرونده عزل میکنم.
معاون اول قوه قضاییه درباره برخورد فیزیکی یک فرد خاطی با پلیس راهور گفت: حکم جلب آن فرد صادر شده و تحت تعقیب قرار گرفته است.
سخنگوی قوه قضاییه در رابطه با اینکه دستگیری (م. ر.) متهم بزرگ واردات خودرو با حکم قضایی بوده یا خیر گفت: بله این فرد بازداشت شده است. وی قصد خروج غیرقانونی از کشور را داشته است.
پرونده تخلفات و جرایم ورود خودروهای لوکس در بندرعباس
سخنگوی دستگاه قضا افزود: پروندهای راجع به تخلفات و جرایم ورود خودروهای لوکس داشتیم که در بندرعباس تشکیل شده بود. حدود ۴۲۰ خودرو است که ضبط شده اند که با اسناد جعلی و تخلفات آنها را وارد و ترخیص میکردند. پروندهای که در بندرعباس تشکیل شده بود با کیفرخواست به تهران آمده که در آخر این هفته یا هفته بعد دادگاه آن شروع میشود.
اژه ای افزود: پروندهای راجع به تخلفات و جرایم ورود خودروهای لوکس داشتیم که در بندرعباس تشکیل شده بود. حدود ۴۲۰ خودرو است که ضبط شده اند که با اسناد جعلی و تخلفات آنها را وارد و ترخیص میکردند. پروندهای که در بندرعباس تشکیل شده بود با کیفرخواست به تهران آمده که در آخر این هفته یا هفته بعد دادگاه آن شروع میشود.
اژه ای افزود: پروندهای راجع به تخلفات و جرایم ورود خودروهای لوکس داشتیم که در بندرعباس تشکیل شده بود. حدود ۴۲۰ خودرو است که ضبط شده اند که با اسناد جعلی و تخلفات آنها را وارد و ترخیص میکردند. پروندهای که در بندرعباس تشکیل شده بود با کیفرخواست به تهران آمده که در آخر این هفته یا هفته بعد دادگاه آن شروع میشود.
نظر شما