حمایت اصلی ازحقوق قربانیان تروریسم بر عهده دولت های عضو ملل متحد است

رئیس مرکز اطلاعات سازمان ملل متحد در تهران گفت: مسئولیت و حمایت اصلی ازحقوق قربانیان تروریسم بر عهده دولت های عضو ملل متحد است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، ماریا دوتسنکو، رئیس مرکز اطلاعات سازمان ملل متحد در تهران، امروز (4 شهریور) در سومین همایش اسوه های صبوری که به مناسبت روز بین المللی یادبود و گرامیداشت قربانیان تروریسم در تالار فخرالدین اسعدگرگانی برگزار شد، گفت: مجمع عمومی سازمان ملل متحد در قطعنامه 165/72 سال 2017 ،21 اوت را به عنوان روز بین المللی یادبود و احترام به قربانیان تروریسم در راستای ارج نهادن وحمایت از قربانیان و بازماندگان تروریسم، همچنین ترویج و حمایت کامل از بهره بردن آنان از حقوق بشروآزادی های اساسی خود، نام نهاده است.

 

وی افزود: این قطعنامه بر تلاش های جاری مجمع عمومی، کمیسیون حقوق بشرو شورای حقوق بشر به منظور ارتقای حمایت از حقوق قربانیان تروریسم استوار است. 

 

دوتسنکو تصریح کرد: با اعلام روز بین المللی اختصاص یافته به قربانیان تروریسم، مجمع عمومی مجددا تاکید کرد که ترویج و حمایت از حقوق بشر و حاکمیت قانون در سطوح ملی و بین المللی برای جلو گیری از و مبارزه علیه تروریسم ضروری هستند.

 

وی ادامه داد: "راهبرد جهانی ضد تروریسم" که با اتفاق آرا در قطعنامه 288/60 مورخ 8 سپتامبر 2006 تصویب شد، تاکید دارد که بی توجهی به شان انسانی قربانیان تروریسم شرایط گسترش تروریسم را مساعد می کند و بهترین راه موثر برای مبارزه با تروریسم توسط اقداماتی است که به کرامت انسانی و ارتقای حاکمیت قانون احترام می نهد. 

 

رئیس مرکز اطلاعات سازمان ملل متحد در تهران اظهارداشت: امروزه در حالیکه کشورهای بیشتری تحت تاثیرتروریسم قرار گرفته اند، تعداد قربانیان در تعداد کمی از کشور های عضو سازمان ملل متحد هستند. در 2017 به تنهایی سه چهارم مرگ و میرهای ناشی از تروریسم فقط در پنج کشور یعنی افغانستان، عراق، نیجریه، سومالی و سوریه بود.

 

به گفته وی، قربانیان تروریسم تلاش می کنند تا ندای آنان شنیده شود، نیازهایشان برطرف واز حقوقشان حمایت شود. قربانیان غالبا احساس می کنند که فراموش شده اند و بلا فاصله بعد از اینکه اثرات آنی حملات تروریستی محو می شود، مورد غفلت قرار می گیرند که این امر نتایج عمیقی بر آنان دارد. 

 

دوتسنکو افزود: تعداد کمی از دولت های عضو ملل متحد منابع یا توان کافی برای رفع نیازهای طولانی و میان مدت مورد احتیاج قربانیان برای بهبود کامل، باز پروری و ادغام در جامعه را دارند. قربانیان فقط از راه حمایت چند وجهی طولانی مدت شامل حمایت های فیزیکی، روانشناسی، اجتماعی و مالی می توانند بهبود یابند یا زخم خود را التیام بخشند و نهایتا شفا یافته و با کرامت به زندگی خود ادامه دهند.

 

وی با بیان اینکه مسئولیت و حمایت اصلی ازحقوق قربانیان تروریسم بر عهده دولت های عضو ملل متحد است، گفت: سازمان ملل متحد نقش مهم در حمایت از دولت های عضو در اجرای ارکان یک و چهار"راهبرد جهانی ضد تروریسم" از راه ارائه همبستگی با قربانیان و حمایت از آنان، کمک به ظرفیت سازی، تاسیس شبکه ها و ارائه حمایت به سازمان های مردم نهاد به ویژه انجمن های مدافع قربانیان تروریسم و ترغیب دولت های عضو به منظور ترویج، حمایت و احترام به حقوق قربانیان دارد.

 

دوتسنکو افزود: سازمان ملل متحد تلاش می کند تا منابع ارائه دهد، جامعه بین المللی را بسیج  و نیازهای قربانیان تروریسم را بهتررفع کند. 

 

وی خاطرنشان کرد: امسال گرامیداشت روز بین المللی یادبود و احترام به قربانیان تروریسم بیانگر گام مهمی به جلو جهت همبستگی با قربانیان تروریسم است.  با دعوت از کشورهای عضو، سازمان ملل متحد، سازمان های بین المللی و جوامع مدنی برای گرامیداشت این روز، توجه به قربانیان در سطوح منطقه ای، ملی و بین المللی جلب می شود.

 

رئیس مرکز اطلاعات سازمان ملل متحد در تهران با بیان اینکه نام ایران در درگاه قربانیان قید نشده است، گفت: رخداد امروزمی تواند فرصتی برای تشویق انجمن های دفاع از قربانیان تروریسم ایرانی باشد تا در این درگاه خود را ثبت کنند.

 

وی افزود: ایران همواره نقش مهمی با ابتکارات جهانی خود در راستای ترویج صلح، دوستی و گفتگو ایفا کرده  و می کند که از جمله آن ها گفتگوی تمدن ها بوده است که به وسیله حمایت مجمع عمومی سازمان ملل متحد،  سال 2001 به عنوان سال ملل متحد برای گفتگوی تمدن ها اعلام شد.

 

کد خبر 723874

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha